Reportáž z kurzu týmové spolupráce
Víťa, 4. 5. 2011 10:02

Ve dnech 29. 4. - 2. 5. se 5 statečných zúčastnilo kurzu týmové spolupráce, který byl pořádán Lužánkami v Krucemburku. Pohledy zúčastněných, tedy Anky, Jirky, Pařeza, Karlina a Víti, najdete v článku.

Anka

Když jsem se o kurzu dozvěděla, nevěděla jsem co mám od toho očekávat. Ale jakmile byl kurz zahájen, byla jsem příjemně překvapená. Lektoři byli úžasní a byla s nimi legrace. Program nebyl náročný a byl velice zábavný a nápaditý. S některými hrami jsem se už v životě setkala, ale byly i aktivity, které jsem neznala. Spousta aktivit mě inspirovala. Myslím, že jsem se dozvěděla i nové věci, které mi pomůžou v práci v oddíle s dětmi. Celkově se mi kurz strašně líbil a pokud bude možnost, tak bych neváhala s účastí na jeho dalších částech. Co jsem si z akce odvezla: spoustu vzpomínek a zážiků. Nevím úplně, jak moc to našemu "týmu" pomůže k fungování, ale určitě to bylo pro každého z nás přínosné. Jsem ráda, že jsem se účastnila.

Víťa

Už několik dní předem jsem se na kurz těšil. Sliboval jsem si od něj, že si náš tým vedoucích trochu zocelíme a pobavíme se při společně řešených úkolech. Už od začátku se na nás hrnuly aktivity, které jsme prováděli většinou spolu, jindy s jinými lidmi na kurzu. U mnohých jsme si ověřili, že umíme dobře spolupracovat a komunikovat, některé byly nové a pocity při nich jsme neznali. Určitě jsme se poučili, alespoň já ano. Kromě her, které sloužily jako modelové situace, jsme měli i trochu teorie o fungování týmu a zpětné vazbě. Myslím, že jsme se nejen pobavili, ale také se něco nového naučili a už se všichni těšíme, až použijeme nabyté vědomosti v praxi.

Jirka

Kurz týmové spolupráce pro mě ze začátku znamenal akorát zabitý víkend. Když jsem se o něm dozvěděl, tak se mi tam vůbec nechtělo. Zdálo se mi, že náš tým, ve složení Karel, Víťa, Anka, Pařez a já se už nemá kam dál ve spolupráci posouvat. Ale hned po začátku kurzu jsem změnil názor. Na kurzu bylo spousta kamarádských lidí z Louky a z Rozmarýnku a také tým výborných lektotů. Po celý prodloužený víkend se o nás pěkně starali a nic nám nechybělo. Jídlo bylo výborné a program bezchybný. A v neposlední řadě si myslím, že to posílilo i naši týmovou spolupráci a hlavně vztahy mezi námi. Hodně jsem se toho nového dozvěděl a naučil a jsem velmi rád, že jsem se kurzu zúčastnil.

Pařez

Celý víkend se dá shrnout do jednoho slova – úžasný. Hnedka, jak jsem se o tomhle kurzu dozvěděl, mimochodem celkem netradiční formou, tak jsem věděl, že to bude super víkend se super lidma. Celý kurz splnil moje očekávání. Nádherně zmotivovaný celý děj kurzu. Ovšem první den stojí za zmínku. Při příjezdu na nás čekal Pavel s Robem jako policista a sluha. Byli jsme rozděleni do 3 států: Rusko, Japonsko, Itálie. Za úkol bylo se patřičně obléci podle své národnosti a čekat na další pokyny. Markétka coby "hostitelka" golfového klubu uvedla Tigera Woodse – Mikina – jako zvláštního hosta. Následoval malý golfový kvíz á la RISKUJ. Vyhrálo Rusko!!! Tak, teorii bychom měli za sebou a poté jsme se odebrali k praxi. Noční hra Crossgolf byla úžasná, až na poslední jamku, která dala zabrat každému týmu. Z písku udělaný kopeček, na vrcholu jamka a celé to bylo strčené pod VELMI malou konstrukci. Mnozí měli problém tuhle překážku spojit se svou výškou. Následoval volný večer plný jídla, vodní dýmky a skvělé zábavy. Druhý den byl nabitý aktivitami stejně jako ostatní dny. Kdybych vám měl vypsat všechno do detailu, tak vydám knihu. Pokusím se vypíchnout z každé něco. Měli jsme na První máj i líbání pod třešní, nečekané trifidy, plno dalších nových her, které nám dali všem novou inspiraci, jako např. Barevná strategie. Nechyběla i vysoká lana ve složení: velký zhup, kladina a “Xko“. Ovšem Oscarový večer byl velmi vydařený. Úkolem bylo natočit krátký český muzikál. My jsme měli slavnou Pomádu, při které jsme 2x rozbrečeli Mikina. U ostatních byly muzikály Sladké mámení a Limonádový Joe: Whisky to je moje gusto. Lektoři nám udělali motivační scénku na téma Kouř, tu krásnou scénku s DJ Arnoštkem. Pavel jako Arnoštek je prostě BOŽÍÍÍÍ!!! Dostat od něho toho krásného, nablýskaného oscara, za nejlepší klip... prostě božííí. Důležité od tohohle kurzu bylo samozřejmě si užít ten víkend, ale i vzít si něco ze všech aktivit, nějakou zkušenost. Dozvěděli jsme se, jak správně delegovat ostatní, nové druhy motivace a nové metody učení. A mé hodnocení celé akce, organizace, lektorů, kuchyně, programu, ubytování je: JE TO FAJN, FAJN, FAJN, JE TO FAJN, FAJNOVÝ!!!

Karlin

nedodáno

Fotogalerie

Pomáda - Letní láska

Jako jeden z úkolů bylo vytvořit video na téma "Český muzikál". Výsledek si můžete prohlédnout zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Kika (7. 5. 2011 18:38)
Je to je super video,ale nejlepší je Víťa na konci s tou parukou =D
Alča (6. 5. 2011 17:10)
Wow, to video je skvělý!
Hanča (6. 5. 2011 6:43)
Miluju Jiříčka :-)
Všichni jste v tom videu úžasní, Anka je krááásná a Jirka je prostě k sežrání ;-)
(omlouvám se, nemůžu si pomoct)
Hanča (5. 5. 2011 22:16)
Jsem na vás fakt pyšná :-)
Mám na vás od lektorů samý skvělý reference, to jsem vám už říkala. A videoklip... no prostě bomba ;-)