Tábor stojí, prázdniny můžou začít!
Hanča, 26. 6. 2011 21:16

O víkendu proběhla stavěčka, každoroční víkendové budování táborové základny u Kalicha. Za Severku se zúčastnili: Bizon, Víťa, Jirka, Kuba, Jiřa, Karel, Martin, Pařez, Anka a Hanča, druhou půlku party tvořili Mustangové a účastníci Dovolené U Kalicha.

Jak už nám napsal šéf stavěčky Bizon: "Chtěl bych ještě jednou strašně moc poděkovat všem zúčastněným letošní stavěčky z řad Severky za perfektně odvedenou práci..." Já se přidávám a chtěla bych naopak poděkovat jemu, Bizonovi, za to, že celou stavěčku i její přípravu šéfoval. Je to nevděčná a náročná práce a on si ji "vychutnal" zodpovědně až do konce.

Všichni si opravdu důkladně mákli a tak jsme v neděli odjížděli z hotové základny. Tábor se povedlo postavit za víkend včetně všech jeho součástí a myslím, že je to náš rekord. Pro nezasvěcené - obnáší to dovézt náklaďák věcí z Brna a jeden až dva náklaďáky věcí ze stodoly v Suchdole u Kunžaku, postavit tři vojenské hangáry, udělat střechu kuchyně, zprovoznit a uklidnit všechny regály, sklady, stoly, lavice, atd. Dalšími položkami seznamu jsou studánka a rozvody vody, umývárky, latríny, kompletní postavení podsadových stanů, odpadovka, sprcha, no a řada dalších "drobností". Vstávalo se v půl osmé a makali jsme v pátek cca do jedné a v sobotu do deseti večer! Počasí nebylo ideální, ale když si vzpomenu na celovíkendový déšť před dvěma lety, letošní přeháňky byly vlastně sranda.

My "starci" už víme, že stavěčka je důležitá, klíčová a pořádně náročná akce, ale že nás přesto nebo právě proto dost baví. Měli jsme s sebou letos ale i pár mladších vedoucích, pro které to byl nový zážitek a získali plno cenných zkušeností. Myslím, že jsme sice dostali řádně do těla a na všech bylo už v závěru vidět, jak jsou strašně unavení, že jsme si ale přesto víkend užili, stmelilo nás to a už se opravdu hooodně těšíme na tábor :-) Mlaďoši už dnes ví, jaká je to fuška a budou si setsakra víc vážit každé táborové stavby :-)

Děkujeme i rodině Buchtovic za půjčení vozíku a Majce a Lukinovi za pomoc při nakládání v pátek.

Takže díky všem a kdybyste tu prima akci chtěli někdo za rok zažít s námi, už se můžete hlásit. A kdyby to někdo nemohl vydržet, 5. až 7.srpna je bouračka :-) (pátek a sobota na táboře, neděle úklid v Brně).

Hanča

P.S. Na Fejsu najdete i video :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.