Počasí v neděli 31.7., rovnou trochu obšírněji..
Hanča, 31. 7. 2011 19:25

Dnes o počasí rovnou s podrobnějším článkem, protože počasí je nedělní téma číslo jedna:

Celou noc pokračoval včerejší setrvalý déšť a nepříjemný vítr. Nic, co by hrozilo nějakou větrnou nebo vodní kalamitou, ale nepříjemné to bylodost. Ráno jsem se probudila v půl deváté celkem spokojená, protože jsme posunuli budíček, dobře jsem se dospala a zrovna nepršelo. Jenže než jsem se protáhla ve spacáku, začalo znova lít a tak děti v 9 už zase vstávaly do toho hnusu. Ještě jsme zvažovali, jakou písničku na budíček zvolit dnes, nakonec náladu na mokré louce rozveselil Scatman :-) (pouštíme děckám přes megafon písničky z mobilu :-) To je ten návrat ke kořenům :-) )

Pak už bylo jenom líp :-) Obloha je zatažená od nevidím do nevidím temnou šedou, občas prší víc a občas mrholí, občas dokonce neprší. Vítr se zmírnil a na náměstíčku se už vydržet (na rozdíl od studeného průchodu z kuchyně do programáckého stanu). Po táboře jsou kaluže, které jsme místama operativně překryli podlážkama. Tábor bylo potřeba po ránu trochu vytunit, protože na některá místa teče shora a jinam naopak valí voda po zemi :-) Kolem obědabyl stav stabilizovaný a upravený na nový režim, odpolednebyste prakticky nepoznali, že nás něco trápilo. Všichni si tak nějak zvykli. Děti s radostí hňápou gumákama do kaluží, v hangáruzase větráme, protože tam díky topení a sušení věcí vznikla hotová sauna. Vedoucí se baví tím, že pálí na ohništidéšť nedéšť - hromadu větví z pokácených stromů a stará shnilá prkna z hromady u dřevníku.

V rámci pozitivního myšlení jsme vrátili ke kuchyni původní pokažený teploměr, který ukazuje asi o 10 stupňů víc :-) Takže je to pohoda, máme kolem 20 stupňů :-)

To je v tuto chvíli o počasí vše, pozitivnější zprávy nemáme. Aktuálně počasí sledujeme na internetu každou chvíli, sledujeme noviny, zprávy na netu, Aladina, Medarda a radary atd. Občas se rozhodujeme o konání nebo odložení nejbližší hry podle stavu na radaru - počkat půl hodiny atd. :-)