Počasí - jak bylo a stále je v sobotu 28.7.
Hanča, 28. 7. 2012 20:15

Krásné modré slunečné ráno. V táboře ticho, sluníčko pomalu vykukuje z lesa, osvětluje louku a vysušuje ji od rosy.
Vstávám rovnou do krátkých kalhot.
Bude pařák...

Je pařák. I ve stínu u kuchyně je vedro - těžko říct, jestli od počasí nebo od smažení květáků :-)
Všichni jsou zpocení a funí z vedra...
Rozhodujeme se vypustit bazének a vyměnit v něm vodu, a proto zahajujeme hry, které společně začínají pokynem "naber vodu z bazénku" a dále se liší, ale směřují k namočení kovbojů, louky a vzduchu a vylití bazénku.

Po obědě odjíždím do Nové Bystřice na sraz s Žokejem z Vlčat. I pod slunečníkem u kofoly a zmrzliny padáme vedrem. Během hovoru zjistí Žokej na mobilu na radaru, že se na nás hrnou bouřky. Varujeme oba tábory a odjíždíme do toho našeho. Tady jsou děti na bojovce, takže se službou v kuchyni uklízíme vše pod střechu a zavazujeme stany. Bude bouřka...

Je bouřka. Děti se vrací do tábora, nad námi bublají hromy blesky. Zatím prší jen trošku. Nebereme ještě hrozby moc vážně, to se vyčasí :-) Zítra přece jdeme na dvojdenní výlet... Kolem večeře je stále situace optimistická.

Tak jinak. TEĎ TEPRVE je bouřka. Chvíli po večeři začíná liják, hromy blesky a vítr větší intenzity. Opět chytáme vodu do hrnců, opět proudí potoky vody. Zapínáme centrálu už po osmé večer, svítíme v kuchyni i v jídelně, je skoro tma. Děti jsou spokojené v jídelně a hrají Bingo. Moderuje Jiříček. Každou chvíli se z jídelny ozývá hurónský řev, podle spokojenosti s taženým číslem. Vedoucí jsou méně spokojeni a snaží se nepropadnou depresi z plánovaného zítřejšího výletu... Sledujeme radary a Aladina a moc nás to neuklidňuje.

Znovu hřmí.
Obloha je olověná.
Kdyby se člověk mohl spolehnout, že tady nikam nebude zatíkat, mohl by se i těšit, jak se bude v dešti krásně spát...

Předpověď počasí není vůbec optimostická. Opakuje se scénář z loňska. Slovo "výlet" tady prostě spouští déšť.
Držte nám palce.
Ale jinak se máme báječně :-D

Od vedle se právě ozval další řev. Někdo má asi Bingo.