Online:

  • 10 nepřihlášených
  

Zdravotnické okénko
Hanča, 31. 7. 2013 15:41

Už se delší dobu chystám, že vám napíšu něco o našich marodech, tak snad teď :-)

Psala jsem vám, že Andrejka se jako zdravotník dost nudila... Obrat nastal v podstatě hned po tom, co odjela :-) Její práci převzal Víťa a tak nadává, že si to všichni marodi schovali až pro něho. Já k tomu říkám, že je prostě oblíbený a všichni se za ním zajdou rádi ošetřit, ale Víťa se tváří, že kecám :-)

Tak hned na výletech nás čekala hromádka případů. No vlastně ještě předtím - na výlet neodešla Peťa Tylová, protože pajdala (už zase skáče přes kaluže) a Markétka Štěpánková šla se zavázanou naraženou rukou (už je to prý OK). Na výletě jsme lovili několik klíšťat. Došlo samozřejmě na puchýře, odřeniny a hromady štípanců, no s tím už vás ani nebudu obtěžovat :-) Ze závažnějších věcí zveřejním Jirkova (M.) odřená kolena - jak šel na hradě dolů s báglem, bágl ho chtěl předběhnout a tak skončili oba na dlažbě, jauuu. Jirkovo zranění jsem brala napřed na lehkou váhu, protože ten náš malý silák ani nedutal a ani slzička neukápla, tak jsem myslela, že to je brnkačka - a teprve když jsem to umyla, viděla jsem, jaké pěkné rýhy na koleně má :-( Ale už je to OK, výsledkem bylo hlavně to, že Jirka nesměl ten den na koupačku - málem ukápla ta slzička až kvůli tomu :-)

Závažnější věc se nám stala večer u ohně, když Nikča neopatrně opíkala nějakou dobrotu na ohni, pak se jí při manipulaci s klackem klacek zlomil a zmíněná rozžhavená dobrota ji ošklivě popálila na krku. Fuj. Nikča strávila nějakou dobu v slzách. Po návratu do tábora to probralo zdravotnické konzilium (jsme tu 4 zdravotníci, Víťa, Jiřa, Ivča a já) a protože Buchtovi jsou od loňského Štěpánkova úrazu na popáleniny odborníci, Nikča mazala do špitálu. Pro jistotu. Vše je už pod kontrolou, mažeme, šetříme, akorát Víťa se má čím bavit, protože už byli v Hradci 2x a ještě jednou pojedou. Možná jsou tam hezký sestřičky, jak jsem psala loni, ale nudit se dvě-tři hodiny na chodbě je opruz.

No, pak jsme tu měli jednu teplotku a bíllej jazyk (Patrik), vyléčeno jednodenním klidem na marodce. Mareček byl jeden den nějakej špatnej, bříško a tak, ale přijde mi, že byl spíš unavenej. Odpočinul si na dietě a už je OK.

Vedoucí mi na můj dotaz hlásilli, že Áji už slezl ten knír. Tak jsem sondovala, o co go, a prý že měla nějaký odřený horní ret nebo co. Už se zase směje hezky :-)

No, opět štípance, je to letos fakt bída, nikdy nepamatuju na konci tábora ještě tolik fetuší, komárů, hovad... Libovali jsme si, že aspoň nejsou vosy (je potřeba myslet pozitivně), to skončilo včera - ze hry se vrátily 3 děti + Alča popíchaní, asi proběhli hnízdem někde dole u Kalicha (to je rybník, kdo to nevíte), čímž se vosy definitivně vzbudily a už jsou i u kuchyně.

Někdo prý má to žitný oko, totiž oprava, ječný zrno, říkal Víťa. Asi nic vážného, nechtěli po mně ani kupovat nějakou mastičku, na rozdíl od aftů, ty jsme už řešili v lékárně.

Jinak zásadní informace je, že Víťu nebaví bodovat stany. Ale musí. Před bouřkou uchránilo půl tábora před letečákem jen hlášené bouření, druhý den po bouřce se důkladně uklízelo ve všech stanech. Jo a vedoucí tu zavedli nový pojem "rajóny" - to celý tábor pročesává louku a náměstíčko a sbírá papírky. Ty vaše balíky, ty nám dávají zabrat :-) Tolik sladkostí a slaností jí děcka normálně i doma? Holky Krejčiříkovy dostaly už třetí várku balíků - víte o tom, že je tady taky krmíme, jo? ;-) Víťa jim to odmítl vydat do té doby, dokud budou mít ještě dobroty z té druhé várky. Dnes jsem na poště říkala, že to asi začnu danit, ty balíky, každý den chodím z pošty na dvakrát :-)

No, tak to je v tuto chvíli snad vše zásadní. Doufám, hodinu jsem na táboře nebyla, jela jsem pro benzín do centrály. No a taky jsem se trochu potřebovala uklidit z tábora - je tam mega-mumraj, probíhá tam totiž další velká hygiena, už třetí, když započítám i to, že se všichni sprchovali v sobotu po výletě. Tak já už jedu, aby na mě zbyla nějaká voda :-) (Jak jsem v sobotu sprchovala malý děti, o tom vám napíšu příště :-) )