Online:

  • 13 nepřihlášených
  

Jak se mají Bubačky - Eriadorky? / teď už podrobně
Hanča, 1. 8. 2013 15:23

Bubaček (aktuálně nejstarší Severácká družina) tu máme 6 a protože se podle vývoje zdá, že to bude jejich poslední tábor v klasické podobě (některým už bylo 15), mají letos "zvláštní režim". Nebyly týden mimo tábor, jako tomu bylo u nejstarších generací v minulosti, ale mají částečně svůj program a částečně pomáhají s naší hobití hrou - hrají příšery, nepřátele atd.

V sobotu po příjezdu se ubytovaly normálně ve stanech, ale v neděli si postavily týpí, což byl bez pomoci chlapů docela oříšek :-) Ale zvládly to v pohodě.

V pondělí se učily základy horozelectví (předášel Víťa), což hned na nedaleké skále vyzkoušely - jak lezení nahoru, tak slaňování dolů. Pak ještě nacvičovaly hobití taneček :-) aby ho mohly naučit všechny ostatní hobity. Před večerkou je čekal noční výsadek, v jejich případě ne první, už mají nějaké za sebou z loňska a z výpravy. Tentokrát nedopadl podle plánu, tím myslím nedopadlo plnění zadaného úkolu, ale všichni se aspoň vrátili v pořádku do tábora :-) (Výsadek spočívá v tom, že je někdo/skupinka zavezen se zavázanýma očima někam dál od tábora a pak se má vrátit, event. cestou splnit nějaké úkoly. To už samozřejmě bez zavázaných očí :-) )

V úterý měly holky prodloužený budíček po noční akci a jako bonus snídani do postele :-) Potom blbnuly v lesíku za táborem a stavěly nízké lanové překážky, no a nakonec si postavily houpačku z pneumatiky. Odpoledne pomáhaly s táborovým programem a večer učily děti ten svůj taneček.

Ve středu měly Bubačky kuchyň, takže nám to hezky odsýpalo :-) Ve čtvrtek je opět čekala nízká lana na program ostatních dětí a zároveň si tím zopakovaly znalosti, které se jim prý budou později ještě na něco hodit ;-) Odpoledne se holky ocitly na závodišti Pneu Rallye. Po dvojicích si vymyslely jména týmů, vyráběly loga, pomalovaly si svoje závodní vozy. Samotný závod vedl kolem tábora a všechny závodnice skončily dost vyčerpané, což jste viděli na fotkách. No a večer se k nám přidaly na hostinu - Oslavy sklizně.

V pátek a sobotu byl výlet, o tom jste už četli, tak snad jen doplním, že s holkama šel i Adam Zezula, který ještě nedávno patřil do jejich družinky. A po návratu holky čekaly rukodělky, vyráběly žonglovací pomůcky.

Během celé neděle se holky pokoušely postavit si vor, na kterém měly trávit 24 hodin na Kalichu. Během neděle se ho nepodařilo dokončit a zprovoznit, takže Bubačky spaly pod nedalekým přístřeškem v lese. V pondělí pak už vor dokončily a pokud na něm byly rovnoměrně vyvážené, dokonce i plaval :-) Zaparkovaly si ho a hladině u šutru uprostřed Kalicha a trávily na něm i ve vodě celé odpoledne, bohužel jen 6 hodin, protože je pak bouřka zahnala.

V úterý jsme Bubačky zavezli do Maříže, kde strávily příjemný den malováním hrnků. Dnes jim je dovezeme vypálené, tak se už těšíme a jsme moc zvědaví... Zpátky se holky prošly procházkou až do Slavonic, busem dojely do Bystřice, odkud jsme je opět odvezli autama.

Ve středu dopoledne na holky čekala hra Banka, která spočívá v tom, že musí pomocí lan dostat z vymezeného území kýžený předmět - poklad, v našem případě barel. Holkám to zrovna moc nešlo, ale nakonec si s tím poradily. Po obědě jako tradičně pomáhaly s hygienou, v jejich režii tu letos funguje náš kadeřnický salón :-) No a závěrem dne měly za úkol plánovat umístění naší Severácké kešky, to ale prý zatím moc nedopadlo, tak třeba příště.