Online:

  • 12 nepřihlášených
  

Den třináctý, čtvrtek 1.8.
Hanča, 2. 8. 2013 23:24

Dopoledne se hobiti vydali hledat telegraf, kterým se na nás domlouvají skřeti. Museli napřed vyluštit nějaké tajné zprávy a přerušit skřetům jejich informační kanál.

Po obědě jsme využili krásného počasí k focení všech obyvatel Hobitína, což jste ostatně viděli na fotkách. A pak už jsme se vydali do Gondoru, kam nás poslala Elfí královna - jenže jsme zjistili, že byl unesen Král Gondoru, takže nám nezbývalo, než pomoci a pustit se do boje se skřety. Boj to byl lítý a tuhý, "blesky" lítaly vzduchem (to jsou naše oblíbené bojovkové ponožkové a hadrové koule). Skřeti byli hrůzostrašní, ale naši hobiti se jich nelekli a nejenže vysvobodili krále, ještě se vrátili a skřety zahnali. No byla to bitka jak má být a někteří hobiti o ní údajně mluví jako o nejlepčí bojovce všech dob :-)

Za odměnu jsme se dozvěděli, že Temní elfové sídlí na úpatí Mordoru, v Železné tlamě. Cesta tam vede přes Mrtvé močály. Takže to nás asi čeká zítra...

Tak jsme se na to posilnili při večeři a vydali se k ohni zazpívat si rituální písně a nabrat mnoho sil na zítřejší putování za těmi dacany Temnými elfy, kteří tu můžou za všechna naše příkoří. A taková jsme to byli pokojná hobití vesnice. Vsadila bych se, že mají prsty i v nepořádku ve stanech a v náletech komárů a fetuší, ale důkazy na to nemáme ;-)

A ještě jak se dnes měly Eriadorky... Dopoledne začaly připravovat Setonův hrnec, ve kterém pak pekly dvě kuřata (to se vykope jáma do země, tam se dají rozžhavené kameny, kuřata, zahrabe se to a dírou v rohu se na to nalije voda. A pak se to pár hodin peče). V mezičase se věnovaly rukodělkům - výrobky z hlíny. Odpoledne nacvičovaly maskování zranění, aby se mohla trénovat první pomoc. Musím říct, že to vypadalo moc dobře, totiž autenticky - všechny ty modřiny, krvácení, popáleniny a zlomeniny... Několik lidí z tábora na to pak holky i nachytaly :-) No a pak už je čekala odměna v podobě dvou výborných kuřat, s čímž jsme jim samozřejmě z dietních důvodů s vedoucíma pomohli :-) Ne, holky nás samy zvaly, a my jsme jim to za to pak moooc pochválili. Jo a ještě bych zapomněla, že jsme dovezli hrnky z Maříže a tak už dnes Bubačky pijí každá ze svého nového krásného hrnečku.