Online:

  • 13 nepřihlášených
  

Den čtrnáctý, pátek 2.8.
Hanča, 3. 8. 2013 0:22

Je hluboká tma, v táboře je ticho a kolem mě se ve tmě tiše plíží hobiti za malými světýlky. Je to dokonale tajuplné, ale vezmu to radši hezky popořádku:

Dopoledne se konaly Hobití závody, což obnášelo disciplíny jako hod kládou, blboběh, zatloukání hřebíků, skok přes švihadlo atd...

Odpoledne nás trápilo vedro, takže jsme udělali bláznivost největší - šli jsme se vykoupat do Kalicha. Osvěžení to bylo boží a některé děti odtam nešlo prý vůbec dostat, jen vedoucí se tvářili kysele - v Kalichu je totiž bahna jako blázen a tak všichni vylezli jaksepatří špinaví. Neboli - podle domluvy - jsme je pak vzali do sprchy, kde se osprchovali studenou vodou, čímž bylo dílo dokonáno :-) Akorát plavky prý smrdí pořád, tak to doma přeperte prosím :-) Náš bazének je dnes čerstvě vypuštěn a napuštěn, takže je čistý a zítra ho ještě určitě využijeme. Po koupačce se hrál Hobitobol (vachbol) a celý Hobitín se morálně připravoval na večerní dobrodružnou výpravu do Mordoru.

Až se trochu setmělo, mohli jsme se proplížit Mrtvým močálem. Je v něm tma, takže průchod spočíval v tom, že šly jednotlivé rodiny se zavázanýma očima podle provázku lesem z tábora až ke Kalichu... Tam na ně už čekal Gandalf a všichni hobiti se vydali za Temnými elfy pro zvon. Pro účely hry se celý prostor tábora stal sídlem elfů "Železná tlama" - zmizely naše solární lampičky a cedule Hobitín, po táboře chodily temné postavy se světýlkem a hlídaly lampičky, u kterých ležely papírky se zvonem. Hobiti se museli tiše plížit, a to bez baterek malí velcí, naštěstí docela známým terénem. Bylo to dobrodužné a tajemné, stála jsem tiše ve tmě a pozorovala cvrkot. Když se strážce vzdálil, z lesíka se vynořila postavička, šup šup ťap ťap, vzala si kartičku a zase zmizela. Naproti tomu elfové z náměstíčka hlásili, že řada hobitů vyznávala pštrosí teorii "já nevidím, tudíž ani mě nikdo nevidí" :-) Nakonec se ozvala Gandalfova píšťalka a svolala hobity zpátky. Vrátili se do tábora (už zase našeho), slavnostně pověsili vybojovaný zvon na zvoničku a za velké slávy se konečně zase zazvonilo. Takže náš Hobitín je už zase chráněn a mělo by být všechno fajn.

Ještě však vyhráno nemáme, zítra nás čeká další souboj, ve kterém se pokusíme vybojovat další ukradené předměty pro naše přátele. Ale to už budeme pod ochranou zvonu, takže to jistě dopadne dobře :-)

"Já teda nevím, já si na ty Temný elfy moc nevěřím"... Robin před odchodem na hru. Děti to před odchodem hodně řešily, že už za dva dny odjíždí a nemají zvon. Tak jsem je ujistila, že určitě Dobro zvítězí nad Zlem :-)