Kolik nás je? Registrace 2014 a novinky z PS
Hanča, 28. 1. 2014 9:08

Včera jsme uzavřeli a odeslali registraci naší pionýrské skupiny pro rok 2014. Pokud jste to nestihli, jako třeba někteří FanClubáci, ještě se můžete doregistrovat :-) Celkový počet našich oveček je aktuálně 123. Jaká je skladba členů a jaké jsou novinky na skupině, o tom se dočtete dále...

Na pionýrské skupině letos registrujeme 24 členů oddílu Mustangové (což jsou hlavně vedoucí a některé děti z jejich táborů), dále 1x Dědka :-) a 98 Severáků. Z toho je 38 dětí v našich 3 družinách, 6 Bubaček, které se už částečně podílí na vedení družin či Kuličky, 10 vedoucích a 44 členů Fan Clubu, což zahrnuje i ty méně aktivní vedoucí a příležitostné pomocníky.

Aktuální seznam FC najdete na zde. O titul nejmladší člen FC se svedla málem bitva :-) Nakonec z ní vítězně vyšel Tomášek Buchta, díky svému datu narození 1.7.2013. Na druhém místě je Kubča Trojan (od Bocmana) a o jeden den za ním zůstal Vašek Klouda (od Ďoubalíka), naše dva skoro jarní a jarní přírůstky. Uvidíme, jestli na prvním místě nedojde brzy ke změně - příchod malého Lužátka je očekáván každým dnem :-)

A jaké jsou ty avizované změny?

V souvislosti se změnou zákona se bývalé občanské sdružení Pionýr stalo spolkem. To s sebou nese řadu úprav, kterými se Pionýr zabýval na svém zasedání v listopadu a nás tam zastupovali Bizon a Víťa (díky). Takže máme nové stanovy a změny se promítají až k nám, na pionýrskou skupinu. A tak jsme si řekli, že když už se bude něco měnit, vezmeme to všechno naráz a uděláme i jiné změny, dříve plánované. Tak tedy:

  • nový název naší PS zní: Pionýr, z.s. - pionýrská skupina Pionýr Řečkovice. To je nutnost, vyvolaná zákonem, takže ji respektujeme. Nicméně budeme při běžné práci dále používat naše krátké a výstižné Pionýr Řečkovice a ten celý dlouhý název si necháme na oficiality :-)
  • 15. ledna jsme po domluvě z konce roku 2013 zvolili po mnoha a mnoha letech nového skupinového vedoucího, tedy statutárního zástupce PS. Je jím Bizon, Pavel Buchta, který se už pustil do práce na výše zmíněných změnách. Bývalý skupinář, Dědek - Peter Kubove, nikam neodchází, zůstavá ve Vedení PS jako naše zkušená posila. A my mu děkujeme za jeho práci v uplynulém období.
  • dále jsme se rozhodli, že v nejbližší době změníme banku. Ale to jsme ještě neprovedli a budeme vás včas informovat, starý účet bude ještě nějaký čas v provozu.

Veškeré změny nejsou ještě ukončeny, momentálně probíhá jejich zapsání a registrování všude tam, kde je to potřeba. Až bude vše doladěno, budeme vás informovat a to zejména tam, kde se vás to dotýká - např. při platbách na účet, vystavování faktur na tábor atd.

Tak to je z novinek vše, děkujeme vám za přízeň a za důvěru, hlavně těm, kteří u nás sebe nebo své děti registrují. Věřte, že se nám to vrátí nejen na dotacích :-) ale hlavně na prestiži naší početné pionýrské skupiny!

Hanča, t.č. stále hospodářka PS

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (30. 1. 2014 19:16)
K dnešnímu dni doregistrováno už 5 FanClubáků :-) (Saďour, Ilona Bušová a 3 Pražáci). Prima, díky.