Kůň, dům, důl, hůl, kůl, půl, sůl, vůl!
Hanča, 16. 4. 2014 8:44

Ne, nezbláznila jsem se :-) Jen vám přináším další drobné zprávy z činnosti Nejmladší družiny. To v nadpisu je citace vítězného výtvoru v jedné naší hře... A co bylo dál?

Minulý čtvrtek jsme se hodně věnovali nováčkovské zkoušce (NZ). Pomohl nám Merlin, který vedle v Čajovně zkoušel dětičky z uzlů (je jedním z našich vyškolených odborníků na lanové překážky) a taky z pochodových značek. Ty jsme si s dětma ještě jednou vysvětlili, tak doufám, že už mají jasno v těch několika, co se jim hodně pletou a nic nebrání tomu, aby tuto zkoušku měli všichni splněnou. No a pak jsme si ukazovali obrázky zvířat a bylo vidět, že všichni jich poznají ne 10, jak vyžaduje NZ, ale aspoň 20 až 30. Takže s chutí do toho - a půlka Nováčkovské je splněná!

Potom jsme měli malou mezihru, když nám Terka přivedla představit svou malou vlčecí slečnu :-) Jelikož je ještě štěně, byla z našich lidských štěňat dost vyplašená. Na naší straně zas byly vyplašené některé děti, ale vyřešily to tím, že si vylezly na stůl :-) Ale časem se určitě trochu líp seznámíme.

No a pak už došlo opět na hry. Je paráda, jaké dělají všichni pokroky. Nedávno ještě neuměli pořádně psát - a dnes už hrajeme náročné hry s písmenkama :-) Takže tentokrát jsme měli za úkol vymyslet za 5 minut co nejvíc slov, která mají jen tři písmena (ale ch se počítalo za jedno). A protože se to moc povedlo, slíbila jsem dětem, že vám sem jejich výtvory přepíšu.

A příště se věnujeme přišívání knoflíků - trénik na Setonův závod :-)

Hanča

David, Verča, Robin a Jirka / 44 slov
Ucho, nos, luk, oko, šíp, čip, les, čáp, čau, páv, pán, vír, teď, mech, ten, ufo, ale, mám, mák, nám, osm, tři, dva, pět, pes, mez, kůň, dům, důl, hůl, kůl, půl, sůl, vůl, len, lev, rok, roh, zub, zeď, kup, rup, šok, sto.

Dáda, Nela, Janča, Karolína (Kika se byla zkoušet) / 28 slov
Ucho, nos, pes, lež, sýr, výr, les, byt, pyl, bil, syn, dům, ten, ona, fit, ano, den, pět, dva, tři, hra, rýč, hry, Áďa, luk, děd, box, nad.

Marek D., Marek Sv., Ondra, Viky / 28 slov
Býk, nos, sud, bít, les, pes, mech, med, mez, kyt, ten, pít, žít, šít, kyj, šíp, míč, mýt, mít, rýt, ufo, čáp, muž, nůž, můj, ves, kuš, led.