Pohádka o MaTáTě
Hanča, 28. 4. 2011 0:22

Bylo nebylo... :-) Ne, prostě bych vám ráda vysvětlila, jak to přišlo, že u nás v klubovně sídlí sdružení Rodinné centrum MaTáTa.

Ti informovanější z vás vědí (a těm ostatním se z toho teď možná protočí panenky...), že za naši skvělou vysněnou klubovnu platíme kolem 170 až 180 tisíc ročně. Plus náklady na opravy, údržbu a úklid. Asi tušíte (i když opět ne všichni), že my jsme neziskovka, sdružení, nejsme placeni z žádných školských peněz a dokonce naši vedoucí nedostávají za svou práci ani korunu odměny...

Ty peníze na klubovnu tedy sháníme horko těžko každý rok. Část získáme z dotací (asi třetinu), část vybereme od členů (tedy od vás, ale taky od nás - každý aktivní vedoucí platí tisícovku stejně jako dítě) a zbytek (poslední třetinu) každý rok nějak haluzově seženeme. Jednou je to získaný dar, jednou dotace od Evropy, jednou... kdo ví.

A tak když nás v listopadu 2010 oslovili zástupci Rodinného centra MaTáTa, že by měli zájem využívat dopoledne naši klubovnu, přišlo nám to jako dobrá šance. Šance získat tu chybějící třetinu :-) Následovalo asi 3-4 měsíční období jednání a domlouvání, museli jsme získat povolení majitele klubovny (Teplárny), což se díky přímluvě zastupitelů Řečkovic podařilo (děkujeme). Koncem března už se MaTáTa k nám stěhovala...

Rodinné centrum MaTáTa - co si pod tím máte představit a co to pro naši klubovnu znamená?  Nejlepší obrázek si uděláte na jejich webových stránkách, nebo se zajděte na ně podívat :-) máte-li doma nějaká prťata. MaTáTa je sdružení jako my, taky takoví dobrovolničtí blázni, no a nabízejí hlavně aktivity pro nejmenší děti. Pro ty úplně malinké, trochu větší, jejich maminky, celé rodiny, no koukněte na jejich nabídku. Stejně jako my dělají pro svoje klienty i tábory. Příjemné je, že si v naší nabídce nekonkurujeme, naopak se výborně doplňujeme :-)

MaTáTa u nás zatím provozuje dopoledne - pondělí, úterý a středa, v pondělí a kousek úterý mají k dispozici i odpoledne. Přesnou nabídku najdete na jejich webu a vy, co máte malé děti, je určitě můžete navštívit. Přenechali jsme MaTáTě dva sklady na věci, jinak si nastěhovali svoje vybavení do sálu, takže tam uvidíte nové skříně, boxy na hračky, ale hlavně malou skluzavku a supr velikánský polštář :-) O prostory se dělíme časově, takže to není tak, že bychom měli každý některou klubovnu, ale spíš každý některý čas.

Mnozí z vás si už všimli jejich reklamy na plotě a na lavičce, časem přibude nástěnka. Tak teď už víte, o co se jedná. Doufáme, že naše sžívání s podnájemníkem, zpočátku poněkud bolestné :-) (už jsme odvykli), se postupně vyladí k oboustranné spokojenosti. Že se bude MaTáTě v nových prostorách dobře dařit a že budeme společně nabízet aktivity pro vás všechny.

A závěrem - v souvislosti se stěhováním MaTáTy bylo v klubovně straaašně moc práce (vyklízení skladů a přeskládání věcí, úprava zařízení prostor, ...), což odnesli zejména ti nejaktivnější z vedoucích. Už jsem jim v této rubrice děkovala. Nově jsme teď ve středu makali opět celý večer a dorazili domů před 23.hodinou... Děkuji všem, co se zapojili - a jejich rodinným příslušníkům za trpělivost a podporu :-)

Hanča

článek o nás a o MaTáTě najdete i v Řeči (duben 2011)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.