O nás
Kdo jsme

Severka je 10. pionýrský tábornický oddíl s více než 30 letou tradicí. Působí při Pionýru ŘečkoviceBrně-Řečkovicích, kde se v naší klubovně dvakráttýdnu scházejí děti nejennaší městské části, ale i z Medlánek, Jehnic, Králova Pole, Vinohrad, Bystrce, Bohunic…

současné době máme kolem 50 dětí a 15 vedoucích a instruktorů. Navícnám patří početný Fan Club - rodiče, kamarádi či bývalí členové, kteří pomáhají na mnoha akcích či táborech. Celkem je nás kolem stovky.  

Celý článek...
 
Družiny a jejich schůzky

Schůzky se konají v klubovně na Horáckém náměstí 12 v Brně - Řečkovicích.

Celý článek...
 
Historie

Historie oddílu je opravdu bohatá. Za více než 30 let prošlo oddílem více než 300 dětí a vedoucích, mnozí byli členy celou dobu školní docházky (1. až 8. třída) a někteří také zůstali u oddílu i nadále a pracují jako vedoucí či instruktoři.

Celý článek...
 
Pionýr a PTO

Pionýr

Pojem PIONÝR vyjadřuje myšlenku moderního; průkopnického; ideu hledání; touhy po poznání. Pojmenování pionýr označuje i v mezinárodním pojetí člověka – objevitele nových cest, směrů a hlasatele pokrokových myšlenek. Naše sdružení chce svojí prací plně dostát významu tohoto pojmu.

Celý článek...
 
Systém - zkoušky, symboly, ...

V čele oddílu stojí náčelník, ostatní vedoucí se nazývají rádci.

Uchazeč se po 3 schůzkách stává nováčkem a má omezený čas na složení nováčkovské zkoušky. Potom je táborníkem a může pokračovat ve zkouškách - tábornické, a rádcovské (případně tzv."Odbornosti"), stát se později starším táborníkem a nakonec rádcem.

Celý článek...
 
Informace pro zájemce a nováčky

Nováčky do Severky přijímáme pouze v omezeném rozsahu a to začátkem školního roku a zejména děti mladšího školního věku. V průběhu roku je pak obvykle kapacita družin naplněna a nováčky bereme spíše výjimečně. Zájemcům o členství v našem oddílu doporučujeme se informovat o aktuální situaci na některé e-mailové adrese vedení oddílu (viz Kontakty).

Celý článek...