Zpravodajství
Táborové vůně a smrady
Hanča, 6. 8. 2012 17:19

Povídání o táborových zvucích mělo u vás úspěch, to jsem ráda :-) Táborové vůně a smrady se posléze ukázaly být tématem těžším, než jsem myslela. Když jsem totiž „sbírala materiál“, samozřejmě jen obrazně, ústředním tématem bylo jídlo. A to jak v jeho původní, tak v „přeměněné“ formě. Ano, hádáte správně. Omluvte mě za výstižnou formulaci, ale jinak to nejde: Stal se z toho souboj „vůně jídla z kuchyně versus prdy a latrína“ :-D

Ale nebojte se. Mám bohatou slovní zásobu a nakonec jsem z toho vydolovala barvitější popis, než jen čichové vjemy při pohledu do misky nebo pod sebe :-) Tak se hezky usaďte a zkuste si to představit se mnou:

Celý článek...
 
Přepadení vesnice, stavba vozů
Víťa, 5. 8. 2012 23:32

Ráno se k vesnici přiblížila tlupa toulavých banditů. Naše ranče byly naštěstí včas připraveny, takže s nabitými pistolemi čekali u bran vesnice. Jakmile se přiblížili banditi, strhla se přestřelka, při které byl bohužel svázan a postřelen starosta. Nakonec byl ale zachráněn a banditi odtáhli z vesnice. Tři z nich byli zajati a následně mučeni, aby prozradili, kde se nachází sídlo banditů. Zítra nás tak čeká konečné osvobození vesnice.

Celý článek...
 
Zlatá horečka
Víťa, 5. 8. 2012 22:59

V páteční zprávě, která přišla telegrafem, jsme se dozvěděli, že se blízko naší vesnice našlo zlato. Ranče se tak vydaly na celodenní akci, která se skládala z několika fází.

Celý článek...
 
Reportáž z nemocnice v Jindřichově Hradci
Hanča, 4. 8. 2012 12:12

Dnes je celkem pěkně, sobota, nejlepší čas na výlet. Tak jsme s Andrejkou vzaly Vilíka a všichni tři vyrazili do Hradce. Bohužel ne na hrad nebo do hospody na stejk, ale do špitálu. Vilík má už třetí den z nějaké hry zramovaný a odřený koleno a protože se nám nelíbí rychlost hojení, radši jsme zajeli k odborníkům.

Celý článek...
 
Dobré zprávy
Hanča, 4. 8. 2012 11:28

Dnes trochu z jiného soudku: jak si už ti rychlejší z vás stihli všimnout, mezi fotkama ze včerejška je i jedna speciální - svatební oznámení našeho Bocmana :-) Přijel včera večer i s budoucí paní Bocmanovou a v noci na konci porady nám oznámili, že budeme muset přeložit Rozjezdovou poradu :-) Takže se všichni těšíme a přejeme jim krásnou a veselou svatbu a.... to ostatní popřejem až tam!

Celý článek...
 
Další indiánský poklad, stavba telegrafu
Víťa, 3. 8. 2012 23:18

Ráno jsme sice vstali a všude bylo mokro po dešti, usoudili jsme ale, že pršet už nebude a tak jsme se vydali hledat další indiánský poklad (kešku). Nakonec bylo docela teplo a po cestě do kopce jsme se i zapotili. Její umístění jsme luštili už včera, ale nezbyl nám čas se na asi 8km výlet vydat. Ráno jsme tak dali GPSku nejmenším a ti nás vedli. Na konci jsme sice chvíli bloudili lesem, nakonec jsme ale našli co jsme hledali a zapsali se.

Celý článek...
 
Jak se máme v pátek před polednem
Hanča, 3. 8. 2012 11:21

Ahoj čtenáři, rodičové, kamarádi.
Včera jsem nějak nedokázala napsat žádný článek, únava je značná a večer byl náročný. (Něco o programu vám ale napsal Víťa). K tomu jsem ráno zapomněla vzít s sebou na nákup do Bystřice noťas, takže jsem vám ani nenahrála fotky.
Ale abyste neplašili, jak máte někteří ve zvyku :-), že o sobě nedáváme vědět (jsme si vás totiž pěkně rozmazlili... :-), aspoň pár slov tudy:

Celý článek...
 
Táborové zvuky - dodatek :-)
Hanča, 3. 8. 2012 10:34

Včera jsme přišli na to, že nám v článku o zvucích chybí dva další, velmi typické:
- praskání ohně (odposlechnuto včera v týpí a u ohniště)
- a Kryštofův smích :-)

 
Útok na dobytek, nemoc dobytka
Víťa, 2. 8. 2012 22:58

Zjistili jsme, že na náš dobytek útočí divocí vlci. Ve středu jsme tak v rámci jeho ochrany začali stavět falešné krávy. Sice to rančům zabralo docela dost času, ale nakonec se dílo podařilo a měli jsme dokonce i dvě fialové krávy. Za ty jsme se pak schovali a číhali na vlky. Všichni začali bučet, já být vlkem, tak mě ten hluk spíše odradí. Vlci ale nakonec opravdu přišli a my jsme na ně vyběhli. Po dlouhém boji se nakonec podařilo je zahnat do lesa a mít tak minimální ztráty na dobytku.

Celý článek...
 
Táborové zvuky
Hanča, 2. 8. 2012 11:07

Včera po večeři jsem byla na chvíli zalezlá ve svém stanu. Napřed jsem vyhlížela trojúhelníkovým průzorem mezi stanovou plachtou na náměstíčko, pak jsem se kochala západem slunce a nakonec jsem usnula. Probudila jsem se asi za půl hodiny, oba přední cípy plachty zavřel vítr, a tak jsem ležela ve stanu a všimla si, že slyším spoustu zvuků. Kromě klasického táborového kraválu, kdy je div, že člověk u toho dokáže usnout, to bylo plno zvuků v pozadí....
Jak jsem to tak poslouchala, uvědomila jsem si, že je to pestrá směs, pro tábor naprosto typická. Nemusíte ani otevírat oči a víte, co se děje:

Celý článek...
 
Pikošky
Hanča, 31. 7. 2012 23:41

Terka nám tu zavedla nový pojem, a sice "pikošky". Jedná se o drby, historky, drobničky, prostě veselé zprávičky. Letošní sestava vedoucích (skoro samí babáči) je jaksi předem předurčena k šíření pikošek, živná půda je zde skvělá a pikoškám se dobře daří. Každou chvíli někde narazíte na shluk hlav, štěbetající o nejnovější pikošce. A jistě jste zvědaví a tak se s vámi o nějaké podělím:

Celý článek...
 
Výlet - Pondělňáčci
Alča, 31. 7. 2012 23:24

Při odchodu z tábora se nám počasí nezdálo moc příznivé, už v první zatáčce jsme vytahovali pláštěnky, ale naštěstí jsme je brzy mohli zase schovat a po zbytek cesty se nám větší deště vyhýbaly.

Celý článek...
 
Vánoční dárečky a tanečky
Hanča, 31. 7. 2012 23:01

V rámci dnešního večerního programu, kterým byly Vánoce (a asi vám o tom napíše Víťa někde zvlášť, měli jsme i stromeček), jsme si dávali dárečky. Děti sobě navzájem i my vedoucí jsme si losovali, kdo komu dá dárek. O dárcích dětí nemám tolik přehled, jen vím, že podle pravidel měly být použity přírodní materiály plus co je zde k dispozici a principem byla vlastní tvořivost. Viděli jsme tedy nějaké figurky a výrobky ze dřeva (například pes), plno přívěsků, naušnic a náramků, pomalované placky atd.

Celý článek...
 
Povýletové starosti
Hanča, 31. 7. 2012 22:42

Milí čtenáři,
omlouváme se za drobné zdržení zpráv i fotek. Má to jasnou příčinu a je mou smutnou povinností vás o ní informovat.

Celý článek...
 
Fotky budou...
Hanča, 29. 7. 2012 19:04

...až zejtra. Dneska jsem nebyla na nákupu a tudíž ani v Infocentru.

A naopak dnešní fotky budou až pak, až se vrátí z výletu :-)
Od Mladších mám nějaké fotky v mobilu, ale asi je z něj nedostanu, pokud neseženu kábl.
Tak ahoj :-)

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 Další > Konec >>