Online:

  • 27 nepřihlášených
  

Zpravodajství
"Konečně sprchlo" :-)
Hanča, 29. 7. 2013 22:11

Dovolila jsem si pro nadpis článku použít výraz, který napsal Jiřa do Pošty na web a naprosto mě tím odrovnal. Černý humor je to, co nám tu vládlo celý večer. Je to už tak, že tělo, zmítané adrenalinem, vyplavuje ty nejlepší fórky :-) Tak ale vezmu ty naše bouřky hezky popořádku:

Celý článek...
 
Aktuální bouřkové pozdravy z Hobitína
Ďoubalík, 29. 7. 2013 19:22

Opět zprostředkovaně, z důvodu nedostatku signálu přinášíme aktuality z hobitích nor. Po delším období veder a krásného počasí konečně zapršelo. A možná proto, že se to střádalo nějakou dobu, zapršelo hodně...

Důležitý vzkaz:
Všichni obyvatelé Hobitína jsou v naprostém pořádku, v bytelně stavěné jídelně a zvesela zpívají
.

Starší hobiti zabezpečili veškeré nory a pravidelně kontrolovali situaci v zázemí. Přečkali v pořádku dvě velké bouřky, ale podle posledních zpráv v osadě panuje dobrá nálada.

Další zprávy očekávejte klasicky po večerce, pokud se umoudří signál a půjdou nahrát, jinak zase zprostředkovaně.

 
Krátké zprávy a novinky
Hanča, 29. 7. 2013 7:38

Měli jsme tu už několik návštěv a výměn vedoucích:
Ve čtvrtek přijeli Lukin Hlouch a Janča Vlčková. Pomohli nám trochu s programem (viz fotky) a v pátek nám pak odvezli Barču, která musí bohužel do práce. U rodiny Bralů ji vystřídala Kika, která přijela ve čtvrtek večer busem. V pátek odjela i Andrejka, takže jsme bez původní zdravotnice a její povinnosti převzal Víťa. Jak je z toho nadšen, o tom vám povím ve Zdravotnickém okénku :-)

Celý článek...
 
Den devátý, neděle 28.7.
Hanča, 28. 7. 2013 23:49

Dnešní ráno jsme měli zpestřené pro hobity netypickou činností: přes naše tábořiště přelétávalo letadlo a fotilo naši základnu z výšky. Bylo to domluveno s dědou Vaculíkem a výsledek najdete ve fotogalerii. Děkujeme :-)

Celý článek...
 
Den sedmý a osmý, pátek 26.7. - sobota 27.7.
Hanča, 28. 7. 2013 23:17

Ráno jsme byli probuzeni poplachem - do tábora se dostali Temní elfové a za krutého smíchu nám ukradli náš kouzelný zlatý zvon! Krom toho, čert ví, z jaké zlomyslnosti, vytáhli na stožár plavky našich Eriadorek :-)

Celý článek...
 
Den šestý, čtvrtek 25.7.
Hanča, 28. 7. 2013 23:06

Dnes nás čekala hra Vlajkovka - jednotlivé rodiny spolu soupeřily v rámci tréninku. Odpoledne pak byl Lov a stopování, to abychom měli dostatek masa na oslavu a hostinu. Hobiti za svoje výkony získávali tituly "Lovec lišek, Lovec jelenů, Lovec vrků, Lovec drozdů, orlů, nazghůlů..." :-)

Celý článek...
 
Den pátý, středa 24.7.
Hanča, 28. 7. 2013 22:35

Dopoledne byla Hobití škola - učili jsme se střílet z luku, ze vzduchovky, házet šipky, házet míčkem na cíl... Před polednem nás navštívily tři sličné trpaslice a nabídly nám obchod - vykoupí nějaké naše zajímavé předměty za zlaťáky. Takže hobiti nelenili a po chvíli příprav nabízeli trpaslicím kouzelné hůlky, jablko neviditelnosti, lahvičku jedu proti skřetům, kolík hojnosti atd. Záleželo na fantazii :-) Trpaslice mi potom ze starého přátelství sdělovaly, že tolik kravin v životě nenakoupily :-)

Celý článek...
 
Zpátky z výletu
Hanča, 28. 7. 2013 8:40

Ahoj všichni doma,
jsme v pořádku zpátky z výletu/ů a pečeme se na naší domácí louce. Včera signál nestál za nic, takže zprávu jsem už na web neprotlačila, jen Počasí a Jídelníčky. Dneska budu mít čas na psaní odpoledne, tak snad potom. Fotky vám sem nasypu už teď, z Infocentra v Bystřici, ale pak se vracím a komentáře k těm fotkám teda až odpoledne. Zatím ahoj, Hanča

 
Pozdrav z výletu - zprostředkovaně
Ďoubalík, 26. 7. 2013 11:45

Ahoj všem, 

Hobitín nyní téměř zeje prázdnotou, protože se všichni hobiti vydali na výlet po krásách okolní krajiny. Zprostředkovaně tedy vyřizují své pozdravy, mají se báječně.
Eriadorky a Nejmladší se zrovna koupou na rybníku Osika a prej je to naprostá bomba - úplně z toho vzkazu čišela letní pohoda.

Důležitá část se týká návratu, který bude v sobotu. Do té doby nemají jak psát zpravodajství.

Další zpravodajství tedy očekávejte nejdříve v sobotu večer a nemějte obavy, všem se daří dobře.

 
Den čtvrtý, úterý 23.7.
Hanča, 24. 7. 2013 14:09

Dopoledne pokračovala Hobití škola a tentokrát hobiti vybarvovali díly velké mapy. Moc krásný. Pak byla soutěž v jezení a pití, o kterou jsem bohužel přišla :-) Zástupci jednotlivých rodin plni úkoly jako:

Celý článek...
 
Novinky z Hobitína
Hanča, 24. 7. 2013 14:03

...napsáno už v pondělí...

Jak se vlastně mají děti?
Dobře :-)

Celý článek...
 
Zdravotnické okénko
Hanča, 24. 7. 2013 13:53

Zatím klid. Nechceme to zakřiknout, ale Andrejka nemá na poradě co hlásit, ani nemáme žádné vtipnosti k probírání :-) Tak snad jen stručně statistika:

Celý článek...
 
Den třetí, pondělí 22.7.
Hanča, 24. 7. 2013 13:50

Dopoledne byla Hobití škola. Malí hobiti se potřebovali dozvědět něco o Elfech, Entech a Trpaslících, ale taky o našich hobitích tradicích a o našem zvonu. My totiž máme v Hobitíně zvoničku se zlatým zvonem. Na ten se každý večer zazvoní a naše vesnice je ochráněna. (To jen abyste věděli, proč máme pořád krásně a zdravotník se nudí).

Celý článek...
 
Den druhý, neděle 21.7.
Hanča, 24. 7. 2013 13:43

Dnes jsme dopoledne vyráběli pláště v barvách podle jednotlivých rodin a spony na jejich uchycení. Pak jsme se vrhli na vodní hrátky, protože bylo potřeba vyzkoušet nově opravený bazének. Máme tu totiž sice 7 rybníků, ale koupatelný aktuálně ani jeden, všechny jsou chovné a podle toho smrdí a vypadají.

Celý článek...
 
Drby, pikošky a zásadní novinky
Hanča, 24. 7. 2013 13:33

....napsáno už v pondělí...

Zatím nemám pro vás, milí čtenáři, žádné převratné informace. V tomto ohledu letos zatím nuda, nuda, šeď, šeď. Tak ale sotva jsme přijeli, že? Můžu vás ale ujistit, že jsme udělali vše pro to, abychom nějaké drby získali.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Další > Konec >>