Bradavice 2018 - Zpravodajství
3. den - Vrba mlátička, výuka, Famfrpál!
Anka, 23. 7. 2018 22:46

Pondělní ráno jsme se vzbudili se sluníčkem a hned od rána jsme se věnovali studiu. Dnešní rozvrh byl nabitý, studenti se naučili základy Bylinkářství, pečovat o fantastické kouzelné tvory, s Rowenou z Havraspáru trénovali pohyby hůlkou a základní kouzla, nebo také Obranu proti černé magii a Lektvary. Studium nám zabralo celé dopoledne a dokonce i chvíli po obědě.

Potom jsme se vydali k Vrbě mlátičce, protože jsme chtěli získat její kůru pro vaření lektvarů. Nebylo to vůbec jednoduché, připlížit se k vrbě až ke kmeni a aniž by někoho zasáhla sebrat kousky kůry. Větve vrby byly ve střehu a tak museli být všichni mrštní. Nakonec jsme portřebné množství získali a už jsme se mohli věnovat nejpopulárnějšímu kouzelnickému sportu – famfrpálu. Pravidla pochopili všichni rychle a tak jsme mohli famfrpálu užívat až do tmy. Pak už šli všichni spát za zvuku ukolébavky Spinkej.

Fotky z pondělí jsou tady.

 
2. den - Návštěva Příčné ulice a výzdoba školy
Anka, 23. 7. 2018 22:43

První den školního roku jsme se vrhli na výzdobu. Nejprve si každá kolej vyrobila svůj vlastní erb ve vlastních barvách a s typickým zvířetem, a poté následovala výzdoba Velké síně. Na závěr si každý našil na svůj hábit nášivku se znakem koleje, abychom se navzájem rozeznali.
 

Odpoledne jsme se vydali nakoupit školní výbavu. Kam? No přece do Příčné ulice, kam jsme se přemisťovali pomocí kouzelného prášku – letaxu a pomocí přemisťovacího krbu. Aby měli všichni dostatek galeonů na nákupy, museli nejdříve plnit jednoduché úkoly. Za utržené peníze si pak každý u pana Ollivandera koupil hůlku, každá kolej si objednala sadu košťat ve firmě Nimbus s.r.o na famfrpál a za zbytek si mohli nakoupit kouzelnické sladkosti v Medovém ráji, jako například slisované trolí šušně. Jakmile měli všichni hůlku, mohli jsme zahájit výuku. Jako první proběhla výuka Věštění  s Helgou z Mrzimoru a Mudlovské nauky pod vedením Shambally ze Štědrovalu.
 

Večer jsme zapálili slavnostní oheň, a zpívali písničky podle nového zpěvníku až do večerky.

Úterní fotky zde.

 
Informace ke zpravodajství
Víťa, 23. 7. 2018 10:13
Omlouváme se, ale vzhledem k velmi špatnému signálu na táboře máme opět problém dávat pravidelně fotky a zpravodajství na web. Budeme se snažit přidávat články a fotky jak to půjde, ale buďte prosím trpěliví. Děkujeme za pochopení.
 
1. den - Příjezd, rozřazení do kolejí
Anka, 21. 7. 2018 23:24

Dopoledne v sobotu jsme se sešli u nástupiště 9 a ¾, kde jsme se nabalili do autobusu, rozloučili jsme se s rodinami a mohli vyjet naším bradavickým expresem vstříc škole čar a kouzel v Bradavicích. Nejdříve však bylo potřeba projít cihlovou přepážkou na nádraží a vejít tak do světa kouzelníků.
Cesta utekla rychle a tak jsme na oběd už byli na tábořišti. Po ubytování do ložnic (stanů) nás překvapila docela velká bouřka s krupobitím, ale zvládli jsme to a moc jsme nezmokli. Jenom nám déšť překazil plán se slavnostním táborákem.

Nakonec se počasí umoudřilo, a tak se všichni kouzelníci sešli, ředitel školy Coomball všem představil zakladatele 5 bradavických kolejí a všechny členy učitelského sboru. Pak už nastal slavnostní moment, kdy Moudrý klobouk rozřazoval studenty do jejich kolejí. Takže nyní jsou již studenti rozřazeni  v kolejích Nebelvíru, Mrzimoru, Havraspáru, Štědrovalu a nebo ve Zmijozelu, a mohou je hrdě reprezentovat. Potom jsme si ještě zazpívali a pak už šli spát. Zítra nás už čeká výuka, tak musíme nabrat síly!

Fotky z prvního dne zde.

 
«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL