Příměstský tábor 

Akce

Kdy:
27. 8. - 31. 8.
Kde:
Klubovna - Brno
Pro koho:
celý oddíl

Popis

5. den

Poslední den jsme se podívali za krtečkem a pomohli mu vyzdobit kalhotky. Během zdobení krtečkových kalhotek se nám v klubovně objevila bomba a děti ji musely podle tikání najít a zneškodnit. To bylo krásné ticho. Následně jsme zjistili, že nám chybí Terka, proto děti museli zhotovit její dokonalý popis. (Jedna skupina trefila i správnou velikost podprsenky.)

Po obědě jsme šli do Zamilce, kde proběhlo Večerníčkovo závěrečné vyhlášení, a děti se začaly ládovat odměnami. Než jsme stihli dojít ke klubovně, byla půlka odměn snědená a děti se těšily na své rodiče.

Doufáme, že si to všechny děti užily stejně jako vedoucí a snad se příští rok zase potkáme.

Za vedoucí příměšťáku: Majka, Jiříček, Alča, Terka

4. den

Ráno jsme se přenesli do pohádky  Mach a Šebestová. Kouzelné sluchátko nám přivolalo milion koček.  Potom, co jsme všechny kočky zahnali, nás sluchátko proměnilo v králíky a užili jsme si pár králičích her.

Dneska jsme výjimečně stihli oběd v klubovně a vydali se do Jungle parku. I s pár slzičkami jsme přelezli všechny překážky. Krásné bylo, jak si všechny děti pomáhaly a navzájem se povzbuzovaly. Po návratu byla znát únava nejen na dětech, ale i na vedoucích.

A kam se s Večerníčkem vydáme zítra naposledy??  To se ještě uvidí :).

3. den

Dneska jsme se se Žofkou šli podívat do zoo. Žofka nám připravila řadu úkolů a otázek, na které jsme odpovídali. V zoo nás nejvíce zaujalo představení lachtana, který nám předváděl úžasné stojky a šipky do vody. 

U pavilonu papoušků nás pobavil Mareček S., když nám vysvětloval, proč jeho bratr brečí. „Když já jsem omylem žduchl do Ondry a jemu spadla tužka do výběhu muflonů.“  A po obědě už jsme spěchali do přístaviště na parník.

Protože jsme měli skluz, málem jsme museli do parníku naskakovat za jízdy. Zachránil nás Jiříček, který loď pozdržel. Pak už jsme si užili klidnou plavbu plnou sluníčka. 

2. den

Druhý den začal velmi slibně. Dětem konečně vychladl dort a tak si na něm mohly pochutnat. Po dortu jsme se pustili do vyrábění včelích medvídků Čmeldy a Brumdy. Vytvořili jsme hotový roj :).

Cestou do Bonga jsme udivili pár lidí stojících na zastávce v Řečkovicích našim cestovním obědem. V Bongu se už děti rozprchly jako hejno kobylek a užívaly si, co jim síly stačily. A vedoucí si užívali zároveň s dětmi. Cestou domů jsme už byli pořádně unavení. Několikrát jsme si přepočítávali děti, a když jsme se dostali k číslu 40, tak jsme zjistili, že je něco špatně. Do tramvaje s námi nastoupil další příměšťák a bylo dost těžké poznat, které děti jsou naše. Nakonec jsme se všichni (naši) vrátili do klubovny. 

1. den

Příměstský tábor nám začal a máme pro vás první info a fotky.

Hnedka z rána jsme se všichni navzájem představili a zahráli si pár her na seznámení. Potom jsme se přesunuli do první pohádky, kde jsme s pejskem a kočičkou vařili dort. Během sbírání potřebných ingrediencí se děti potýkaly s zlými psi. Dort jsme uvařili, nyní ho necháváme chladnout, snad nám zítra bude chutnat...

Čočka k obědu všem moc chutnala a o pár zbylých párků se s chutí postaraly Bubačky. Po obědě Rumcajsovi unesli Manku a my jsme mu ji šli pomoct osvobodit. Za osvobození Manky a za uvařený dort si děti nalepily Večerníčky, které děti sbírají od pohádkových postav. Schválně uvidíme, kdo jich bude mít na konci týdne nejvíc. 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (27. 8. 2012 18:45)
Jupíí :-) Vypadá to krásně a navíc dneska vyšlo i počasí. Strašně mě mrzí, že se s váma nedostanu do té Zoo, tak třeba se urvu z práce aspoň někdy, na chvíli se podívat...
Pěkný fotky, díky, a držím palce do dalších dnů, aby všechno klaplo.