Megastavěčka II. 

Akce

Kdy:
9. 11. - 11. 11.
Kde:
U Kalicha - Senotín
Pro koho:
FC, rodiče, vedoucí

Popis

Po obrovském úspěchu pilotního dílu Megastavěčka I. (Spešl stavěčka) s podtitulem Jídelna, následovaného přídavkem Bouračka 2012, jsme tu s volným pokračováním MEGASTAVĚČKA II., tentokrát s podtitulem Buňky - sklady.

Scénář a režie: Ďoubalík a Přema
Asistent režie, logistika: Hanča
Zvláštní efekty: Saďour
Hrají: ...?... konkurz právě probíhá...

TAKTO ZAČÍNAL e-mail, kterým jsme zvali vybrané pracanty na akci. A já jsem tu dnes proto, abych vám napsala, jak to dopadlo...

Jeden nejmenovaný člen týmu pravil něco ve smyslu: "Nepiš to dlouhý, nikdo to pak nečte." Ale JAK? Jak chcete napsat stručně článek o tak boží akci? :-) To vzdávám předem...

Příprava probíhala dlouho dopředu. Byl vytipován termín - první, kdy mohli zároveň Ďoubalík, Přema a Saďour, tři pilíře, na kterých celá akce stála. Že nám z toho vyšel 9. až 11. listopad? A že bude zima? No, co už. Pak už to šlo ráz na ráz. Byli jsme vybrat buňky, chlapi (Ď. a P.) každou volnou chvíli řešili kdejaký detail, naplánovali jsme cílovou podobu stavby, domluvili lidi... A já jsem se strašně těšila. --střih--  V týdnu před akcí napřed krachl jeřáb, potom odpoledne před akcí krachly obě auta... Ale já jsem JIM stále věřila a stále jsem se těšila :-) A ukázalo se, že právem.

Předsunutá jednotka ve složení Ďoub, Přema, Sáďa a já, plus dvě naložené dodávky, se sešla v Nové Bystřici už ve čtvrtek někdy kolem půl dvanácté v noci. Průběh naší noční porady v penzionu asi popisovat nebudu. Byla velmi náročná a protáhla se do brzkých ranních hodin :-) Když ráno hlásil "odborář" Pepa, že jsou s Nojšlem na cestě a brzo budou na fleku, měla jsem dost problém dostat "kapitalistu" Ďouba a ty druhý dva dárečky z pelechu. Naštěstí naše zodpovědnost zvítězila a tak jsme se brzo pustili do práce. Napřed se jelo pro dřevo a spojovák, zabydleli jsme základnu a začali tunit terén - plochu a patky pro uložení buněk. Počasí nám fakt přálo - panoval nádherný podzim, modro, sluníčko, docela teplo, občas jsem byla i bez bundy.

A po obědě to vypuklo: na hráz rybníka u kačárny dorazili: dva velké náklaďáky, každý se dvěma buňkami, potom malý náklaďák s "rukou" a jeřáb s panem jeřábníkem Brtníkem. Buňky jsme napřed posadili z náklaďáků do trávy, pak se postupně vozily nahoru a jeřáb je ukládal na připravené patky. Takhle to zní strašně jednoduše, ale koukat na kluky, jak si lehce na špagátku vedou tu děsně těžkou buňku, co jen tak visí z jeřábu, aby ji pak osadili přesně tam, kam chtějí, to byl zážitek... No připadala jsem si jak Alenka v říši divů. Běhala jsem kolem toho všeho s očima navrch hlavy, s cvakajícím foťákem a s obdivným, nadšeným a juchajícím výrazem a výkřiky :-) Pan Brtník byl šikovný a naši chlapi jakbysmet. Takže do tmy stály všechny buňky na místě a byly dokonce smontované k sobě. Zbyl nám čas ještě zajet do Suchdola, nafasovat 4 skladové regály z naší stodoly, které jsme v sobotu chtěli osadit do buněk.

V pátek večer dorazily posily - Merlin, Slon, Bizon a Bulík. Zabydleli jsme se v tělocvičně místní školy, zašli si do penzionu na večeři a relativně brzo zalehli - nás 6 utahaných po dnu v chladnu a se spoustou práce, ostatní po cestě a v očekávání další makačky. V sobotu nás pak na fleku čekala další dvojka, Renča a Pepe Fasorovi. A to jsme už všichni, 12 statečných.

Sobota byla ve znamení tunění buněk. Osazení regálů, dodělání příček, oprava střechy, přeložení dvou stěn, výroba čelní stěny, výroba chybějících dveří, oprava parapetů a obložení strany u oken, vytrhání elektro zásuvek, atd. atd. atd. Počasí bylo o poznání horší, chladno a zataženo, no ještě že nepršelo. Svařák a horký čaj jsme nestíhali ohřívat, zato piva měla chlazení zajištěno :-) Všichni makali jako mravenečci a já jsem nestačila žasnout, jak jim jde práce od ruky. A opět jsem běhala s foťákem :-) Mrzí mě, že sem nejdou dát všechny fotky, nafotila jsem jim 508 :-) Ale to by asi žádný šílenec neprohlížel - jedině snad ti, co u toho byli, a těm to doručím jinak.

Navečer jsme měli opět hotovo o kousek víc, než bylo v plánu, ale makalo se i za tmy, za světla reflektorů. Ze základny jsme odjížděli kolem 20 hodin. Opustil nás Přema, který musel odfrčet domů, no a my ostatní jsme se po sprše vydali opět do restaurace... abychom tam málem usnuli únavou a hicováním obličejů po celém dni v té kose, a vydali se proto velmi brzo do spacáku.

V neděli jsme už "jen" dokončovali. Tu dodělat dveře, tu dokončit nějaké obložení, támhle dodělat regály do skladu, douklízet, vyfotit... Na závěr proběhla "Kloudace" :-) Sepsali jsme si plány na další vylepšení, co je potřeba ještě dodělat. Upravit, zapěnovat, vymalovat, doregálovat... Ale to už někdy příště...

Co říct na závěr? Pro mě samotnou byla tato akce jako nějaký adrenalinový zážitek, trvající od čtvrtka do neděle :-) Prima lidi, skvělí pracanti, spousta legrace, obrovský kus odvedené práce, neskutečné manévry s jeřábem a lítajícími buňkami, ale i úžasný dojem z výsledné stavby a vůbec jak se to celý v podstatě lehce a nakonec bez komplikací povedlo... Jak jsem už mockrát řekla, budu z toho žít minimálně do vánoc... a věřím, že mnozí další taky.

Obrovské poděkování samozřejmě směřuje ke všem zúčastněným. Doufám, že si to taky užili a svědčí o tom i to, že na konci, místo aby padali únavou a zimou a proklínali nás za tento způsob trávení víkendů... nadšeně spřádali plány na Silvestra na buňkách nebo Zimní táboření u Kalicha a hlavně na příští Megastavěčku :-) Jen šéf odborář Pepa trochu brblal, protože zjistil, že nikdo nedostane proplacené sobotní večerní přesčasy ;-)

A úplně závěrem - moje poklona směřuje ke dvěma hlavním bossům, Ďoubalíkovi a Přemovi, samozřejmě na akci ještě jištěných obrovským dříčem Saďourem. Jak to všechno vymysleli, sehnali a dokázali zrealizovat, a u toho sršet vtipy a všelijaké hlášky, v čele s naším oblíbeným "vždycky něco zbyde" :-) Ďoubec zase jednou dokázal, že když se chce, naprosto všechno jde. A Přema? Mohli bysme mu být úplně ukradení a už se s námi nadřel druhý víkend... Takže, chlapi, díky - a jak jsem napsala, já vám prostě VĚŘÍM!

Takže - Megastavěčka II. je za námi. Ať žije Megastavěčka III :-D

Hanča

TOTO je jen maličký výběr fotek :-) Kdo by jich chtěl víc, 508, ať se mi ozve. Navíc možná Víťa připraví opět nějaké slideshow, jak rostla stavba. A já vám ještě slibuju plánek místností :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Ďoubalík (16. 11. 2012 17:48)
Hlavně budeme muset ty sklady ještě dotáhnout,zbývá tam ještě dost práce tak pro 4 lidi na víkend, ale aý bude teplo. No a pak tam máme lahůdku - sklep co je načatý už asi 4 roky, jen ho doťuknout. Takže Megastavěčka III. už má program a termín si dáme na jaře :-)
Ďoubalík (16. 11. 2012 17:46)
Jo Slone, to už nás napadlo, ale ještě jsme nevymysleli jak udělat ten obří větrák co by foukal ten smrad směrem od tábora :-) Ale myslím že Přemu určitě něco napadne ...
Slon (14. 11. 2012 14:15)
Ahoj všem megastavěčům,škoda že jsem nestihl úplný začátek s technikou ale podle fotek parádní akce.Snad nám stavba do prázdnin vydrží.
Co budeme stavět příště? Nezakopem nádrže do lesa aby byly stabilní latrýny? Tam by byl jistě taky potřeba jeřáb a možná i bagřík by si škrábnul :-).
Barča H. (14. 11. 2012 12:08)
Tak to klobouk dolů! Jste machři!!!! Vypadá to moc dobře a... No nevím co víc dodat... :-)
Hanča (11. 11. 2012 20:14)
Mise splněna.
Jsme zpátky, stavba stojí a je super. Nafotila jsem více než 500 fotek :-) Jakmile to zpracuju, můžete se těšit na článek, výběr z fotek, plánek výsledné stavby a hlavně poděkování všem 12 statečným, kteří se zapojili.
Byla to fakt PARÁDNÍ akce a budu z toho "žít" nejméně do Vánoc. Spíš dýl :-)
Teď se jdu ale napřed rozmrazit do sprchy.
Víťa (9. 11. 2012 13:54)
Zprávy z místa: Kalich hlásí modré nebe nad hlavou, sluníčko a nádherný podzim. K tomu 4 buňky, 2 kamiony, 1 náklaďák s rukou a jeřáb Brtník právě v akci u Kačárny. Je to bomba! Hanča
Hanča (1. 11. 2012 10:29)
Aktualizována sestava. Už se moc těším... ale umřu tam zimou :-/ Ale spí se v tělocvičně, nebojte :-)