Vybíjená (Zabíjená) - soutěž PTO 

Akce

Kdy:
23. 2.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Dalším dílem celoroční soutěže mezi brněnskými oddíly s názvem Zelená liga byl turnaj ve vybíjené. Většina našich závodníků byla na tuto soutěž pilně trénovat už v neděli. I když se zdálo, že Severka přijede ve velkém počtu, tak se nás v sobotu ráno sešlo pouhých deset. Jelikož tým se skládá ze 4-5 členů, tak jsme měli problém seskládat víc jak dva týmy. Ale díky Simonce Baranové a Martinu Fajtovi, kteří za námi na poslední chvilku dorazili, se nám povedlo seskládat 4 týmy po jednom v každé kategorii. 

Ve všech kategoriích nás čekaly napínavé bitvy. Musím všechny účastníky pochválit za jejich výkony. Nejen že bojovali do poslední chvíle, ale skvěle povzbuzovali naše týmy.  Šlo to prostě všem, jak těm nejmenším, starším, tak i vedoucím. Také bych chtěla poděkovat Ance, která se celý den starala o děti a Terce, která zastupovala náš oddíl mezi rozhodčími.

Ještě nemáme výsledky jedné kategorie a ani výsledky do Zelené ligy, ale doufám, že získáme co nejvíce bodů a posuneme se ze současné dvanácté příčky. 

Týmy:
Kategorie N
Jirka Mynář, Dáda Pražáková, Marek Drahoš, Marek Uldrian - 6. místo (ze 13)
Kategorie M
Markétka Štěpánková, Martin Drahoš, Terka Krejčiříková, Martin Fajt, Simča Baranová - 6. místo (z 19)
Kategorie S
Nikola Krejčiříková, Ondra Uldrian, Martin Fajt, Lukáš (Patrik) Martínek - 8. místo (z 19)
Kategorie R                      
Lucka Bulantová, Peťka Bulantová, Alča Bulantová, Kika Edingerová, Hana (Kukina) Ludvíková - 4. místo (z 8)

Majka

Článek z pohledu hráče

Zabíjená je asi jediná soutěž PTO, na které jsme mohli týmy podporovat v přímém přenosu a taky to podle toho vypadalo. Kdykoliv hrály dva týmy proti sobě, jejich oddíly se shromáždily a povzbuzovaly nebo pokřikovaly různé rady, takže to chvílemi vypadalo jak na fotbale. A sledovat utkání rádců a starších bylo někdy i nebezpečnější než hrát – míče často létaly i do publika za sítí :).

Všichni, kdo hráli a zároveň povzbuzovali ostatní, mi určitě dají za pravdu, když řeknu, že fandění bylo mnohem dramatičtější – při hře jste totiž neměli čas o ničem přemýšlet do chvíle, než vás vybili. Vybití bylo nejhorší - mohli jste jen z boční čáry fandit a doufat, že vás někdo zachrání dřív, než zazní nemilosrdná píšťalka rozhodčích oznamující konec vracení se do hry.

V každém týmu byl někdo, kdo sestřeloval nejvíc soupeřů – a tento člověk to měl obvykle nejtěžší, protože se na něj brzy všichni zaměřili a musel uhýbat víc než ostatní. V našem rádcovském týmu to byly Lucka a Peťka a když nám v jednom zápase holky vybili, bylo to dost beznadějné. A zůstat na hřišti jako poslední hráč taky nebyl žádný med – kdo to zažil, ví, o čem mluvím – když na vás pálí čtyři lidi a vy se snažíte uhýbat a zároveň urvat míč a někoho trefit, aby to vítězství neměli zadarmo.

Po posledním zápase jsme už jen netrpělivě čekali na výsledky, každý si sice dokázal sám spočítat, kolik má bodů, ale těch měly klidně i tři oddíly stejný počet. Netušili jsme, jak se to bude dál rozhodovat, někteří nás dokonce strašili, že budeme muset hrát ještě jeden zápas, ale nakonec se to počítalo podle „mrtvolek“ (vybitých lidí) ve všech zápasech. A to myslím pro všechny severáky dopadlo dobře, s počtem pěti bodů, kterého shodně dosáhly všechny naše týmy, se všichni umístili nejlépe jak mohli.

Na závěr bych kromě pochvaly všem zúčastěným, jak už psala Majka, ještě speciálně poděkovala Martinu Fajtovi, který soutěžil ve dvou kategoriích (byly povolené dvě takové výjimky za oddíl) a tím pádem musel hrát dvakrát víc zápasů než všichni ostatní.

Alča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Víťa (21. 2. 2013 21:37)
Já se těším na ty výsledky, po podzimu jsme zatím 12. v Zelené lize, vytáhnem to? :-)
Alča (21. 2. 2013 10:32)
Taky se tak tesite jako ja? :D