Kačeři výprava - Mafie 

Akce

Kdy:
11. 10. - 13. 10.
Pro koho:
Kačeři

Popis

MAFIE - článek z výpravy

Již na čtvrteční schůzce, která srazu mafiánských rodin předcházela, se všichni účastníci v šifrované zprávě dozvěděli, že v 16:35 se uskuteční předávka pašovaných peněz, a to ve vlaku z Řečkovic do Židenic. A tak jsme si dali všichni sraz u klubovny v 16 hodin, abychom to celé nezmeškali. Dopadlo to dobře, když zahvízdaly brzdy vlaku, všichni nedočkavě s nasazením naskákali do vagónu a začali hledat ukryté balíčky s dolary. Rodina Salieri našla všechny balíčky, rodiny Morelo a Capone našli balíčků pět. Pak už jsme si po cestě mohli od mafiánské práce na odpočinout.

Ovšem jen na chvíli. Jakmile jsme vystoupili v našem cíli, Jirka nás pověřil dalším úkolem. Museli jsme daný předmět vyměnit s obyvateli Šlapanic za dárek pro Kmotra Dona Carleone. Všechny rodiny postupně nafasovaly mapu a drobný předmět (píšťalka, klíček, kolíček na prádlo) a vyrazily do města. O čtvrt na sedm jsme se potom už všichni v pořádku sešli na skautské základně.

Pořádně jsme si zatopili, zabydleli jsme se - podkroví bylo opravdu útulné, a oblékli jsme se do našich mafiánských převleků. V klubovně na nás už čekal Don Carleone, abychom mu předali dárky - byl potěšen a velice spokojen, všechny rodiny odměnil. Ovšem nebyl spokojen s tím, jak se všichni vyjadřují. Chtěl, aby si všichni rozšířili svoji slovní zásobu o pár slovíček z gangsterského slangu. Rozstříhaný slovník, tužka, papír a lepidlo - s tím si museli všichni vystačit. A podařilo se! Na konci večera všichni mluvili jako otřelí mafiáni, tudíž by jim nedělalo problém přeložit věty: "Pokud ztratíš kuličky, tak po tobě půjdou plochý nohy. A pokud se jim budeš zdát jako kyselej ksicht tak po Tobě Velké zvíře hodí ananas, a za chvíli budeš tlačit odspodu sedmikrásky!!!". Ještě se nám spát nechtělo, proto jsme vytáhli deskovku MAFIE.

Sobotní ráno bylo polojasné, po klasické rozcvičce jsme si mohli natrénovat zneškodňování nepřítele basseballovou pálkou. Všem to šlo na výbornou - v boji by zajisté přežili. Následovala snídaně v Bertoni Baru - byla vánočka a kakao. Po snídani jsme se dali do vyrábění camrátek. Ale protlouct náboj pomocí hřebíku a kladívka není práce jednoduchá a tak se nám to vyrábění malinko protáhlo. Mezitím co dvě rodiny vyráběly, třetí se vydalana tajnou misi, kde bylo cílem vykrást banku, což obnášelo projít náročnou stezkou - přeběhnout po špalcích, poslepu projít dráhu v písku a podlézt a nadlézt lano. Potom už stačilo jen zneškodnit ochranku, najít trezor a zjistit tajný kód pro jeho otevření. Po dobu deseti minut - než spuštěný alarm přivolal plochý nohy (policii) museli děti nosit ze sejfu peníze a utéct. Všem se podařilo nějaké peníze ukořistit! Až se rodiny prostřídaly, šli jsme vařit oběd a dokončovat camrátka.

K obědu udělal služební tým v čele s Isabellou Bertoni vynikající špagety, respektive horu špaget, kterou jsme nebyli schopni pojíst - další hora zbyla. Napapaní mafiánci si na chvilku dáchli a odpoledne jsme všichni vyrazili na nedaleký kopec Žuráň. Tam jsme objevili tzv. mrtvou schránku, kde byly různé zbraně. Chvíli jsme se kochali výhledem , ale protože foukal studený vítr, tak jsme se pomalou procházkou vrátili do klubovny. Malinko nám venku vyhládlo, tak jsme dojedli zbytky špaget a uvařili polívky - rajskou a hrachovou. Ohřáli jsme se, nasytili a šlo se do další akce.

Bylo potřeba podplatit některé státní instituce, aby podpořili naši mafiánskou činnost. Každý rodina dostala 170 dolarů, ktré mohla ivestovat libovolně mezi šest institucí, aby si získala jejich náklonnost. Bylo to ale komplikovanější - když někdo při podplácení narazil na jiného člena rodiny a dotykem jej vyzval na souboj, musel odhalit jakou zbraní bojuje. Pistole vyhrávala nad basseballkou, basseballka nad nožem a nůž nad boxerem. Když někdo se slabší zbraní prohrál, musel odevzdat vítězi bankovku, kterou přenášel. Všechny rodiny si získaly na svoji stranu některé instituce, s přehledem však zvítězila rodina Morelo.

Blížila se noc, mafiáni zasedli ke stolu casina na partičku hazardní hry Ruleta. Zpočátku se mafiáni se sázením drželi při zemi, s postupem večera někteří odvážlivci vsadili dokonce všechny žetony. Až neměl krupiér co vyplácet, hráči jej obrali o vše - šlo se spát. 

Ráno se nikomu nechtělo vstávat, v teplém spacáku bylo nejlépe. Chtělo ještě chvíli lenošit, tak jsme si dali pouze mentální rozcvičku na procvičení mozečků. Po snídani jsme opět zasedli kolem stolu a procvičovali jsme naše schopnosti v předvídání cizí strategie. Hra Investice, kde se rodiny spojovaly v koalice a pořádaly útoky na jiné rodiny, nás provázela až do oběda. Ten nám připravil další služební tým - nakrájela se zelenina a uvařily těstoviny - vznikl báječný těstovinový salátek, který do nás napadal jako olovo do holubů. Pak byl čas na úklid a následný opdchod. Vysmejčili jsme klubovnu, umyli všechno nádobí, sbalili si batohy a vyfotili jsme se na ořešáku v zahradě. Udělali jsme si ještě jednu zastávku ve Šlapanické cukrárně, pak už jsme pospíchali na vlak domů. 

Celý víkend rodiny soupeřily o místo nástupce za Dona Karleone, aby tak převzaly nadvládu nad mafiánským podsvětím. Byl to boj vyrovnaný, ale rodina Morelo byla nejúspěšnější. Gratulujeme a doufáme, že se svět gangů, vykrádání a přepadávání uchová v tajnosti a obchody budou jen a jen vzkvétat. 

Děkujeme také za účast všem mafiánům z rodin:

MORELO: Zajda, Romča, Honza a Vilík;
SALIERI: Makča, Ondra Uldrijan, Martin a Patrik;
CAPONE: Nikča, Petruška, Ondra Nesvadba, Kryštof, 

ale také Jirkovi - Donu Carleone. :-) VÍKEND TO BYL PARÁDNÍ. 

Těšíme se na příště!

Anka 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (31. 10. 2013 11:28)
Supr fotky :-) A Jirka a Anka jsou fakt vostří, nechtěla bych se stát jejich nepřítelem :-)
Slon (9. 10. 2013 19:17)
Nevím jestli Vám to Kryštof řekl,ale chce jet a oděv pro mafiána má připravený.Peníze přinese zítra na zchůzku.