Letní vandr 

Akce

Kdy:
8. 6. - 10. 6.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Na letní vandr se sice letos vydali jen dvě severácké družiny, užili jsme si to ale i tak.

Exoti

Družina Exoti (původně Zelení) jela v pátek autobusem do Domašova a odtud se vydala směrem ke Šmelcovně. Tam jsme se osvěžili malinovkou nebo zmrzlinou a vydali se dál do lesa hledat ideální místo na spaní. Nakonec jsme došli dál, než jsme plánovali, aspoň nám tak toho na sobotu zbývalo míň. Postavili jsme si přístřešek na spaní, opláchli se v řece a byl čas spát. V noci sice byla bouřka, která některé i probudila, ale moc jsme nezmokli.

Zato rozdělat ráno po dešti oheň se ukázalo jako oříšek. Nakonec se to ale za pomoci vedoucích povedlo, nasnídali jsme se a vyrazili na cestu. Čekalo nás několik brodů. Před prvním z nich dostali exoti tajnou zprávu, kterou měli donést až do cíle. Byl v tom ale menší háček. Ten, kdo zrovna zprávu přenášel, se nesměl namočit. Přes některé brody to bylo jednoduché, stačilo opatrně přejít po kamenech, u jiných se ale musela postavit buď nová cesta po kamenech, nebo rovnou posla se zprávou přenést. I přes jedno zaškobrtnutí se zprávu podařilo dopravit do cíle a exoti zjistili, jak dokáží fungovat jako tým.

K obědu jsme si na ohni uvařili eintopf a pokračovali rychle v cestě, protože jsme museli do pěti stihnout vyzvednout v obchodě jídlo na večeři a na neděli. Kluci se vydali rovnou do tábořiště a holky do obchodu, kde si za odměnu mohly koupit i něco dobrého. Na tábořišti jsme si pak večer opekli špízy, učili se správně rozdělávat oheň a hledat dřevo a taky jsme si vyzkoušeli vyudit sýr a lososa (kterého jsme pak radši ještě dodělali).

Ráno, poučení z předchozího dne, už kluci nedělali před budíčkem blbosti, ale místo toho se postarali o vodu i dřevo na oheň pro ostatní a my spáči jsme se mohli v klidu dospat. Pak následovala snídaně a nějaké to vyblbnutí, po kterém už jsme se rovnou vrhli na vaření oběda. Na ohni to přece jen trvá, takže pak jsme pobalili tábořiště a chystali se na odchod. Zrovna v ten moment nás zastihl liják, takže těch asi 200 metrů na vlak jsme absolvovali poklusem.

Alča

Šmoulinky

Dne 8.6. jsme se se Šmoulinkami vypravili na letní vandr. Naše páteční trasa byla z Řečkovic na Brněnskou přehradu. Celou dobu bylo krásné počasí a šlo se nám skvěle. Po příchodu k přehradě nám chvíli trvalo, než jsme našli nějaké místo na spaní, ale nakonec se povedlo. Holky postavily plachtu, daly si večeři, popovídali jsme si a šli jsme spát. V sobotu ráno byl brzo budíček a rozcvička, následně jsme se nasnídali a čekalo nás plavání v přehradě. Po koupání následovala cesta směr hrad Veveří. Šli jsme krásnou cestou okolo vody a cesta hezky utíkala.

U rozcestníku 1,5 kilometru od hradu jsme zjistili, že nám za deset minut jede poslední autobus, a tak začali všichni zběsile utíkat. Autobus jsme stihli a následně i vlak. Dojeli jsme do Níhova kde už na nás čekali Exoti, postavili jsme si plachtu, dali si špekáčky a šli spát. Ráno jsme vstali, najedli se, šli jsme do Níhova pro vodu a začali jsme vařit oběd. Oběd se nám nakonec úspěšně podařilo uvařit. Po obědě si všichni zabalili své věci a následně při odchodu na vlak nás zastihl déšť. Doběhli jsme tedy k vlaku a úplně promáčení jsme jeli domů.

Romča

bez fotek

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.