Podzimáky 

Akce

Kdy:
26. 10. - 30. 10.
Kde:
Zdobnice v Orlických horách
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Letos jsme se na naši tradiční podzimní výpravu vydali do Orlických hor, konkrétně do Zdobnice, kam nás prvního dne po dlouhé cestě dovezl autobus. 

V sobotu nás čekal výlet na rozhlednu Anna během něhož jsme si v rozdělených týmech (alfa, beta, gamma, delta a epsilon) nepozorovaně předávali přísně tajnou zprávu. Celý výlet nám pršelo a byla mlha, takže jsme nakonec místo našeho předtím stanoveného cíle zakončili naši cestu v bunkru Průsek. Po příjezdu do chaty nás čekalo luštění úspěšně předané zprávy, ze které jsme se dozvěděli, že v balíčku, který nám poslala vědecká laboratoř, se nachází stroj času. Pak už nám nezbývalo nic jiného, než si zahrát na kytary a jít spát.

Hned další ráno jsme stroj času vyzkoušeli, ale bohužel jsme nepoznali, kam jsme se přenesli, proto jsme vyrazili na hrad Potštejn a do stejnojmenného městečka pod ním, kde jsme zjišťovali různé údaje potřebné k určení toho, v jaké době se nacházíme. Potom jsme se dopravili domů a ještě sháněli zásoby, které jsme před zahájením cestování nestihli přichystat. Den jsme zakončili hraním Riskuj!

V pondělí jsme vyrazili na Velkou Deštnou (nejvyšší horu Orlických hor). Jelikož jsme se ráno znovu přenesli v čase, museli jsme po cestě čelit středověké morové nákaze (v podobě kolíčku připnutém na bundě nebo batohu). Horu jsme zdárně zdolali a z výletu jsme se vrátili nečekaně brzy, proto jsme se stihli přenést ještě jednou, a to do doby pirátů, kde jsme jako dvě znepřátelené lodě bojovali o vlajku. Problém nastal tehdy, když jsme se chtěli přenést zpět do naší doby, jelikož jsme zjistili, že se stroj času rozbil. S tím jsme si ale poradili a postavili si vlastní plně funkční stroje, které prošly přísnou kontrolou.

V úterý, poslední den naší výpravy, jsme se sbalili, uklidili chatu a po obědě a vyhlášení výsledků vyrazili zase zpátky domů.

Zajda

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.