Vánočka 

Akce

Kdy:
14. 12. - 16. 12.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

V pátek jsme se všichni sešli u klubovny a mohli jsme vyrazit na nádraží. Cesta vlakem i autobusem nám rychle utekla a k chalupě jsme i v té tmě a sněhu snadno trefili. Po večeři jsme jen zalezli do spacáků.

V sobotu ještě před snídaní za námi přiběhl skřítek a řekl nám, že někdo ukradl Ježíškovi kouzelný zvoneček. Bez svého zvonečku nemůže Ježíšek rozdávat dárky, proto jsme museli zvoneček najít. Napadlo nás zeptat se těch, kdo nosí dárky v jiných zemích, jestli o zvonečku něco nevědí.

Kdo nosí dárky jsme však nevěděli, takže náš první úkol bylo to zjistit. Rozdělili jsme se do týmů a jednoduchou hrou jsme se dozvěděli, že ve Francii nosí dárky Papa Noel, v Itálii čarodějnice Befana a další.

Po snídani jsme chtěli navštívit islandské skřítky, ale museli jsme se k nim proplížit tak, aby nás nesežraly jejich zlé kočky. To se všem povedlo. Skřítci ale nemluví česky, proto jim nikdo nerozuměl.

Pozvali jsme k nám do chalupy zástupce dalších zemí (ti česky uměli). Pro ně jsme museli splnit nějaké úkoly. Cizinci nám slíbili, že se na zvoneček zeptají ve své zemi a odpoledne se k nám vrátí. Když se vrátili, pomohli nám vyrobit svoji tradiční vánoční výzdobu.

Donesli nám jedinou zprávu. Se zvonečkem byla spatřena neznámá osoba, která běžela po lese. Ti nejodvážnější z nás se vydali po stopách ve sněhu. Zvoneček ležel ve sněhu a nikdo u něj nebyl, tak děti zvoneček vzali, poslali ho Ježískovi a vrátili se zpět do chalupy a vánoce mohly začít.

Přípitek, ryba, salát a za odměnu dárečky od Ježíška. Prskavky a pár písniček s kytarou a byl čas jít spát.

Neděli jsme strávili venku na sněhu, bobovali jsme a koulovali se. Komu byla zima, mohl zpívat s kytarami nebo hrát hry vevnitř. Po obědě jsme se sbalili a vyrazili domů. Buon Natale! (Veselé Vánoce)

Peťa

Všechny fotky

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.