Výlet k lamám 

Akce

Kdy:
15. 10.
Kde:
Lamacentrum - Brno - Hády
Pro koho:
Šmoulíci

Popis

První jednodenní výlet pro družinu Severka mladší bude na Hády. Tam se nalézá Lamacentrum, kde děti čeká zážitkový program s lamami.

Reportáž z akce

Ráno jsme se sešli, pobyli s dětmi hodinku v klubovně a vydali se na autobus. Na autobusové zastávce nás čekalo překvapení - přišla Hanča a Ivča se svými dvěma dětmi (Štěpánem a Vojtou). Holky jako Anetka, Natálka, Alenka, Monička a další se hned vrhly na malého Štěpánka v kočárku :-) Cestu jsme měli dost fajn, s dětmi jsme se předem domluvili, že v autobusu nebudou křičet a dodrží určitá pravidla, což opravdu splnili, až jsme se Kikinou divily ;-)

Když jsme přijeli do Maloměřic, na zastávku Červený písek, tak jsme se vydali po silnici do (napohled) obrovského kopce, ale děti šlapaly jak natažené na klíček a zvládly to. Nahoře jsme se vydali po cestě, kde byl opravdu skvostný výhled na Brno (jak bysme řekli - Brno na dlani), dále jsme si vyšli takový škaredý kopeček úzkou cestičkou, kde měla Ivča trošku problém vyjet kočárkem. Ivča je ale zdatná a zvládla to ;-) Pak jsme vyšli na kopeček a měli nádherný výhled přímo na „Lamy“. Bylo však potřeba ještě sejít dolů do lomu, kde se lamacentrum nachází.

Konečně jsme došli, kam jsme chtěli :-) Přišli jsme k altánku, tam se děti najedly a zahráli jsme si hry s tenisovými míčky. A pak přišla paní, která měla pro nás připravený program. Děti poslouchaly - dozvěděly se spoustu zajímavostí o lamách, dostaly taky instrukce, jak se k takové lamě chovat. Nejprve jsme si lamu pohladili, pak vyčesávali a nakrmili. Na závěr si děti vybarvily obrázek a udělaly i malý test, jak dobře dávaly pozor.

Po ukončení akce v Lamacentru jsme se vydali na autobus a jeli zpátky do Řečkovic. Děti byly celkem unavené, Ondra nám usínal v autobuse :-) Když jsme přišli do klubovny, tak jsme děti poslali přezout a umýt ruce, aby si dali odpočinek a najedli se. Překvapením bylo, že jak děti v autobuse usínaly, tak na klubovně řádily, jako bysme nikde nebyli :-) Zahráli jsme si pár her a přišly maminky pro své děti. Myslím, že tahle výprava se dobře povedla, napřed to vypadalo jaké bude škaredé počasí a jaká bude zima..., nakonec nám ale svítilo sluníčko, takže teplo nám bylo taky :-) a všichni jsme si to pořádně užili.

Kukina

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Kika (24. 10. 2011 15:19)
Dobrý den =)může být čelovka nebo baterka, to je právě jedno =)Kika
Irena Sedláčková (23. 10. 2011 19:09)
Děkujeme za fotky, jsou moc pěkné. Martin má další pěkný zážitek.

Mam dotaz k podzimákům. Baterka má být klasická nebo může být čelovka ?

Děkuji Irča Sedláčková