Vlakem na vláčky 

Akce

Kdy:
12. 11.
Kde:
Brno
Pro koho:
Exoti

Popis

REPORTÁŽ Z AKCE

Na náš druhý výlet jsme se vydali v počtu 17: 11 Severáčků + Hanča + Terka, Merlin s Adámkem za odměnu za pomoc s pokladem (viz První výlet) a FanClubáci Slon a Viktorem. Chvíli jsme si hráli u klubovny a pak jsme se vydali na nádraží Řečkovice. Ještě před příjezdem vlaku jsme si povídali o železnici a vlacích - všichni tvrdili, že už někdy vlakem jeli, i když někteří si to moc nepamatovali :-) Pro samé povídání jsme si úplně zapomněli "cvaknout" na peróně MHD jízdenky, ale pan průvodčí byl na nás hodný a tak jsme jednu jízdenku ušetřili.

Na hlavním nádraží jsme se asi dvacet minut procházeli a okukovali mašiny a vlaky, pozorovali pana strojvedoucího a zamávali několika vlakům k odjezdu či příjezdu. Pak jsme si dali typickou "sváču na stojáka" na hlavním nádraží, ovšem ne v bufetu, ale v hale nádraží, kde bylo pořád na co koukat. Třeba na automaty na vyhledání spojení a nebo otáčecí jízdní řády.

Pak jsme se přesunuli do Modelového světa na vláčky. Paní v pokladně a všichni návštěvníci při pohledu na naši početnou výpravu trochu vzdychali, ale nakonec jsme se krásně vešli a všichni se supr pobavili. Vyzkoušeli jsme všechny autodráhy, prohlédli si všechna zákoutí vlakového kolejiště, všimli si plno atrakcí, postaviček, i bubáka, točili vrtulí vrtulníku, no spousta zábavy. Dokonce jsme zjistili, že jeden z vláčků má na sobě kameru a obraz se přenáší na monitor, tak jsme sledovali, kudy jede a koho z nás kamera zabere.

Kolem půl jedné jsme se přesunuli procházkou přes centrum města, Zelný trh a kolem Špalíčku až k parku na Špilberku. Volání dětí po cukrárně jsme tiše přeslechli, jednak nebyl čas a jednak se nám tam s tolika rarášky moc nechtělo, úplně stačilo držet je na uzdě venku :-) Na Šilberku jsme se rozhlédlli do okolí, teda ti, kteří dosáhli nebo vyskočili :-) (viz foto). Pak jsme se naobědvali a zařádili si v hromadách listí.

A to už nás čekal zlatý hřeb našeho výletu - výstava Kuky se vrací, na Špilberku. Po chvíli dohadování s pokladní, která byla zjevně překvapena návštěvou dětské výpravy (!!!) jsme se dostali na výstavu, která byla prima a můžeme ji všem doporučit. Bylo zde plno zajímavostí z natáčení filmu, nás samozřejmě nejvíc zaujaly autentické postavičky a modely přímo z filmu, které byly opravdu skvěle připravené, vyrobené, výtvarníci si s tím pořádně vyhráli.

Po výstavě jsme zašli ještě na dílnu a hernu pro děti o patro níž. Trochu nás překvapilo, že není věnována Kukymu, ale i tak jsme si ji užilli: byly tam zajímavosti o Brně, pověsti, poznávání památek, ale i různé hry a hlavně možnost vyzkoušet si plno kostýmů. Jen velmi těžko jsme děti přemlouvali k odchodu, ale už byl čas vrátit se domů.

Krásnou a velmi "živou" procházkou (běh, skákání, klouzání listím) ze Špilberku dolů a pak pěšky až na Moravák (slalom mezi sloupky na chodníku atd.) jsme zakončili náš výlet. Kdo by však čekal, že v tramvaji nebo po návratu budou děti nějaké unavené nebo uťapané, ten by se mýlil. Ještě stihly honičku a schovku v keřích před klubovnou :-)

Náš další výlet se vydařil a za nádherného podzimního počasí jsme si užili krásný den. A já jsem teď strašně zvědavá, kolik prťat se odváží s náma na Vánoční výpravu :-)

Hanča

FOTOGALERIE

INFO PŘED AKCÍ

Protože se Nejmladší neúčastnili Podzimní výpravy na Ještěd, vynahradíme si to na našem dalším výletě:
Vydáme se vlakem z Řečkovic na Hlavní nádraží, tam se koukneme na vlaky a pak si zajdeme na trochu menší vláčky - do Modelového světa na velký model kolejiště (www.modelovysvet.cz). Až nás to tam přestane bavit, projdeme se městem, možná zajdeme do cukrárny a asi skončíme v parku u Špilberku a zahrajeme si pár her… Uvidíme, mimo jiné i podle počasí.

Je to hodně na poslední chvíli, takže pokud by více dětí nemohlo, asi to radši odložíme na jindy. Dejte prosím vědět, kdo půjde - na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , nebo na schůzce, ideálně co nejdříve, nejpozději do 10.11. Děkujeme.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (9. 11. 2011 21:21)
Prima nápad, díky!
Slon (9. 11. 2011 21:12)
Na Špilberku otevřeli výstavu postaviček a rekvizit z filmu Kuky se vrací,pokud by byl zájem mohli bychom se tam mrknout po vláčkách,třeba by to děti bavilo.Takovej nápad jenom.
Hanča (9. 11. 2011 9:46)
Jde Adam Suchánek, Robin Čermák.
Hanča (6. 11. 2011 17:21)
Můžeme zkusit, pokud myslíš. Osobně si od toho moc neslibuju :-)

Dále jde Marek Drahoš a nejde Markétka Ošmerová.
Slon (6. 11. 2011 14:12)
Já bych teda vzal Vikiho a opatrně ho zakomponovat do Severky.Jestli nás vezmete.
Hanča (3. 11. 2011 21:05)
Zatím jdou, jsou nahlášeni:
Hanča, Ondra a Marek Svadbíkovi, Jirka Mynář.
Ostatní pište Hanči nebo do komentářů.