Zimní hrátky (výlet Nejmladší) 

Akce

Kdy:
28. 1.
Pro koho:
Exoti

Popis

Další výlet naší družiny bude zimní - minimálně díky termínu, ale doufáme, že i díky zimnímu počasí a třeba i nadílce sněhu :-) Trasu přizpůsobíme aktuální situaci, a buď se vydáme na pěší výlet s hrami (možná popojedeme kousek i vlakem), nebo budeme řádit někde na svahu a stavět zimní stavby.
Dejte prosím vědět, kdo půjde - na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , nebo na schůzce, nejpozději do 26.1. Děkujeme.

DALŠÍ PLÁNY:
- ve čtvrtek 2. 2. JE schůzka, i když je před pololetními prázdninami
- ve čtvrtek 9. 2. NENÍ schůzka, jsou jarní prázdniny
- v sobotu 25. 2. je Dračí smyčka, soutěž oddílů PTO v UZLOVÁNÍ. Budou tam děti z celého Brna, my vyšleme případné talentované zájemce (nejmladší kat. je 2003-2005/6 a váže ambulák, dračák, loďák a osmičku). Zvadlo později.
- na Jarní oddílovou výpravu Nejmladší brát tentokrát nebudeme, ale...
- 13. - 15. dubna vyrazíme na naši DRUŽINOVOU VÝPRAVU (2 noci)

REPORTÁŽ Z AKCE

Po dlouhém váhání jsme nakonec ze dvou variant vybrali takto: odložili jsme myšlenku výletu za divočáky do obory Holedná u Kohoutovic (na jaro nebo na neurčito) a rozhodli se dostát názvu akce "Zimní hrátky" a tedy vyrazit někam za sněhem. Protože však u nás v Brně panoval jen suchý mráz bez sněhu, obnášelo splnění našeho přání vydat se někam dál, než jen kousek za Brno...

A tak jsme nasedli na vlak a vydali se na Vysočinu, do Žďáru nad Sázavou. V sestavě 5 kluků a 1 holka, dvoje boby, tři lopaty a jeden plastový mini-snowboard, Alča, Hanča a Bary. Cesta vlakem byla sice delší, ale strávili jsme ji povídáním, zlobením a koukáním po okolí, jestli už se objevuje sníh. Objevil :-)

Ve Žďáru jsme ještě popojeli MHD a za chvíli už skákali do zmrzlých závějí u Pilské nádrže. Zima by byla snesitelná, kdyby ale nefoukal ten vítr... Nicméně bylo krásně, modro, svítilo sluníčko, no a hlavně sněhu bylo kolem habakuk. Mrazivé počasí s sebou neslo jednu výhodu - děti nebyly hned mokré, přestože dostat je ze závějí prakticky nešlo - ale i jednu nevýhodu - že sníh nebyl mokrý a nešlo se s ním koulovat ani stavět sněžné stavby a sochy. Zábavy bylo ale i tak dostatek. Napřed jsme na prvním slušném kopečku asi půl hodinky bobovali a lopatovali. Děti byly neustále v pohybu, zato my s Alčou jsme stály dole pod svahem a hlídaly bezpečnost, což mělo za následek, že jsme tam málem přimrzly.

Tak jsme se radši všichni vydali na menší procházku, abychom se zahřáli. Kolem se na širokých bílých pláních třpytilo sluníčko a jezdili běžkaři, což však bylo dětem celkem jedno - ty zajímalo spíš jak hluboko se dá skočit do závěje, jestli je potok opravdu zamrzlý, popř. jak se nejlíp udělá vláček z bobů a lopat. Po menších "závodech psích spřežení" jsme si dali oběd ze svých zásob, zahřáli se čajem z termosek a pohádali se, kdo u závodů podváděl :-) Na zpáteční cestě jsme se smutně museli smířit s tím, že zatímco běžkaři a kolemjdoucí si na ledovou plochu Pilské nádrže troufli, my jsme tam nesměli, protože Hanči se led u břehu nezdál dost zamrzlý :-)

Po návratu k našemu kopečku jsme si dali poslední čtvrthodinku sjíždění na čemkoli a už byl čas vydat se k autobusu zpět. Protože jsme se ale nějak moc nechali unést focením na hrázi a taháním kamarádů na bobech, k autobusu jsme do kopce museli dobíhat - stál už na zastávce a nevěděli jsme, jestli nám neodjede před nosem.

Na nádraží ve Žďáru jsme si dali tatranku, ale i tak jsme neunikli všudypřítomné vůni sladkého popcornu a do vlaku jsme tedy nasedli vybavení několika pytlíky mlsání. Po našem mrazivém výletu jsme sice byli unavení a důkladně vychlazení, ovšem jediný, kdo v teple vlaku usnul, byla Hanča s Alčou a Bary. Naše sobotní Zimní hrátky tedy byly sice krátké, ale o to víc jsme si je užili. A teď už se zase zpátky v Brně bez sněhu těšíme na jaro :-)

Hanča

FOTOGALERIE

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.