Dětský den za Radnicí 

Akce

Kdy:
1. 6.
Pro koho:
všichni, veřejnost

Popis

Reportáž z akce:

Pomalu se stává tradicí, že na této akci více či méně prší. Sice jsme se neshodli, kolikrát už pršelo, ale dost často balíme lana mokrý :-) Stejně tak tomu bylo i letos, i když to nebylo zas nejhorší. Největší liják nás stihl při navážení věcí a stavbě stanovišť, pak už to byly spíš přeháňky.

Letos jsme nabídli 7 disciplín: vysokou Síť jako obvykle, z "nízkých" pak Kříž + Lávku pro menší děti. V lese byla opět Pavučina, dále děti ťukaly do míčků pálkou při Kroketu a nebo Běhaly o život. Svůj mozek mohl každý potrápit na stanovišti Chytrý provázek. Tvoření obnášelo výrobu figurek z kolíčků a bylo doplněno spíše propagační disciplínou Origami - skládaly se zde Pionýrské skládačky, na nichž mimo jiné byly i naše fotky... Tato aktivita vznikla díky našemu zapojení do republikové propagační akce Dobrodružství na míru, která vyvrcholí v září Dnem otevřených kluboven.

Akce byla velmi úspěšná, krom nás si cca 400 zaregistrovaných dětí mohlo užít i další atrakce dole v Pivovaru - disciplíny Sokola či Knihovny, tanečky před pódiem a mnohé další. Velmi nás těší, že jsme měli výbornou odezvu na naše stanoviště a mohli se tak v Řečkovicích zase trochu předvést.

Chtěla bych MOC poděkovat všem vedoucím, rodičům a kamarádům, kteří se zapojili a přišli nám pomoct akci zajistit. Především Merlinovi a Saďourovi za stavbu, jištění a následné uklizení vysokých lan. Radouškovi z Vlčat za pomoc a Lukinovi z Lanového centra za půjčení materiálu. Dále Renči a Ivči za přípravu a realizaci Tvoření, no a Víťovi, Pepovi G., Bizonovi, Majce, Ance, Terce, Barči H. a Báře T., Lucce a Peťce za zajištění stanovišť včetně přípravy a úklidu, no a Andrejce za podporu v závěru.

Hanča

P.S.: Ke svému překvapení jsem zjistila, že jsme se na této akci podíleli už 7x (poprvé 2006) a tak si myslím, že už je nejvyšší čas, abych předala organizaci Severáckých atrakcí někomu dalšímu :-) Příští rok už tedy této akci nevelím, myslím, že by se toho mohl chopit někdo jiný, s méně vyčerpanými nápady a s novým elánem :-)

 

Info před akcí:

Jako už řadu let, i letos se zapojíme do pořádání Dětského dne za Radnicí (i když to z oficiálního letáčku ani náhodou nevyplývá...). Budeme mít na starost několik stanovišť - hry, tvoření, lanové překážky...

Všichni Severáci jsou zvaní na akci stejně jako široká Řečkovická veřejnost - viz letáček.

Dále bychom ale uvítali pomoc řady z vás (vedoucích, rodičů, kamarádů, ale i starších dětí) na zmíněná stanoviště. Podrobné informace viz níže.

Informace pro pomocníky:

Ahoj vedoucí, FanClubáci, rodičové a děti...
Dětský den za Radnicí je akce, pořádaná ÚMČ Brno-Řečkovice a MH, na které se už tradičně podílíme - zajišťujeme několik disciplín. Důvod je ryze propagační - chceme se ukázat v Řečkovicích na velké akci pro děti, držet si svoje místo vedle Sokola a podobných organizací a zapsat se do povědomí veřejnosti i úředníků na Radnici.

Naší části akce opět velím já a potřebuji k tomu tým pomocníků. Pokud byste byli ochotni se zapojit, prosím, abyste se mi brzo ozvali, popř. upřesnili, kdy to budete vědět. Potřebuju vědět vaše časové možnosti (viz fáze níže...) a zájem o pracovní oblast.

  • akce je většinou založená na pomoci dobrovolníků kolem Severky, je to příležitost pro rodiče a FC :-)
  • místo - Řečkovice, Pivovar a nad ním, my v lesíku za pomníkem
  • účast pokud možno v Severáckém tričku :-) (půjčíme)
  • zapojit se můžete do jedné či lépe do více fází:
  • fáze I. - příprava a začátek, od 13(14 hodin) do 16 hodin
  • fáze II. - akce, 15-18(19) hodin
  • fáze III. - závěr, úklid, cca 18-20 hodin
  • jeden set disciplín budou LANOVÉ PŘEKÁŽKY, vysoká - asi síť, plus nějaké nízké lávky. Velí Merlin.
  • druhý set disciplín jsou RUKODĚLKY, věc jednoduchá, ale variabilní dle věku
  • třetí set jsou DROBNÉ HŘÍČKY typu hod do tlamy. Jednoduché na obsluhu, rychle průchozí pro děti.
  • dále potřebuju VOLNOU pracovní sílu, posla, fotografa, rozdavače letáků...

Další detaily později přihlášeným.
Díky moc! Hanča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (12. 5. 2012 11:09)
Zatím přihlášeni pomocníci:
Merlin, Víťa, Bizon, Pepa G., Renča V., Barča H., Anka?