Víkend Zlaté fazole 

Akce

Kdy:
27. 9. - 30. 9.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Web akce

Cesta na místo byla trochu složitější, dlouho jsme čekali na autobus, ale nakonec jsme do areálu Jiskra dorazili. Hned po večeři jsme se šli podívat na koncert různých zpěváků a kapel. Mladším dětem se to líbilo, všichni seděli, poslouchali a některé holky dokonce i tancovaly. A starší se hned šli seznamovat nebo vítat s kamarády z ostatních oddílů.

V pátek kromě různých výtvarných dílen, kde si děti mohly vyrobit všecko možné, od žonglovacích míčků až po papírové růže, probíhala také uzlařská regata, ve které Severku reprezentovaly Lucka s Peťkou. Z kvalifikace postoupily do finále z prvních dvou míst a Lucka si své první místo obhájila i ve finále. Peťce se sice tolik nedařilo, ale přesto si obě zaslouží pochvalu za vzornou reprezentaci oddílu :-).

Během celého víkendu jsme si mohli nechat něco namalovat na obličej, takže po celém areálu pobíhali různí motýlci, víly ale i zombie či kostlivci. Také byla celou dobu přístupná herna, ve které si děti i vedoucí vyzkoušeli různé nové deskové hry (mě osobně nejvíc kromě Mafie bavila hra pro děti do 8 let, při které se popisují a předvádí různé pohádkové postavičky :-))

Hlavní náplní sobotního dne byla Fazolová stezka, kratší obdoba našeho Sitňáku. Na trať po fáborcích vyráželi naše děti v namixovaných družstvech a s každým družstvem běžela jako dohled některá z Bubaček.

Po návratu ze stezky jsme šli na menší výlet do Náměště, kde jsme v místní cukrárně vyplenili celou zásobu větrníků.
Večer proběhlo hromadné zpívání, bohužel na jednoho kytaristu tam bylo hodně lidí a nebylo toho moc slyšet. Pak jsme se vydali na večerní hru, při které jsme podle vyluštěných indicií z předchozích aktivit (geocaching a stezka) hledali ukrytý cirkusácký poklad. Krabici se sladkostmi, různými drobnostmi a fazolí na krk pro štěstí jsme zdárně našli a pak už jsme se šli vyspat na poslední den.

Ráno před odjezdem proběhlo vyhlášení všech soutěží, které po celý víkend probíhaly. Kromě Lucky dostala diplom a cenu i Anet, a to za 3. nejhezčí fazolovou miniaturu.

Pak už jsme se dobalili a vydali na vlak, protože přece nejsme žádné máčky, abychom se vozily autobusem. Někteří byli z celého víkendu tak unavení, že ve vlaku i usnuli.

Alča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Renata Vaculíková (21. 9. 2012 5:26)
Hlásím Kryštofa, taky se těší :o)
Alča (18. 9. 2012 21:06)
Já pojedu a už se těším :))