Družinová výprava 

Akce

Kdy:
30. 11. - 2. 12.
Pro koho:
Pondělňáčci

Popis

Samotná hra na špiony začala už ve čtvrtek na schůzce, kdy se děti dověděli, že jsou součástí bezpečnostní služby nějakého státu. Své zastoupení měly státy: Velká Británie (MI6), Rusko (Čeka), USA (FBI) a Česká republika (BIS). Děti – nově tajní špioni – měli o svém státu zjistit co nejvíce věcí a zároveň museli svůj původ před ostatními zatajit. Protože jak jsme řekli – odhalený špion = mrtvý špion.

O víkendu na přelomu listopadu a prosince jsme se vydali na výpravu samotnou do srubu Brlenka. Srub Brlenka leží na úpatí Himalájí a jedná se o Nepálské výcvikové středisko špionů. V tomto pěti hvězdičkovém hotelu, bez vody a elektřiny, byla po příjezdu pořádná kosa. Ale hned po rozehřátí kamen jsme započali s výcvikem. Výcvik agentů vedli už vycvičení špioni Anka s Jiříčkem, kteří se snažili předat užitečné rady a zkušenosti z povolání špiona. První část – špionský test – nedopadl vůbec dobře. Zjistili jsme, že noví špioni se ve svém povolání vůbec nevyznají. Správný špion má umět blafovat a podvádět a to ani jeden ze zúčastněných neuměl J. Hned další den ráno proto výcvik pokračoval. Hned po lekci blafování přišlo náročné krytí a maskování. Pro některé zkušené špiony nebyl problém se v přírodě zamaskovat tak, že jsme na ně málem šlápli! Pak však výcvik přerušila akce, do které se museli špioni vydat. Šlo o přísně tajnou informaci, že se chystá atentát na prezidenta. Novým úkolem agentů se proto stalo všemi možnými prostředky prezidenta ochránit. Hned v další hře zjistili, jak přesně má být atentát proveden, a sami vymysleli obranný systém.

Celí spokojení jsme se už těšili na večeři, ale pak přišla smutná zpráva, že personál našeho hotelu podal výpověď a proto si špioni musí večeři uvařit sami. Nejdříve se na kuře dívali trochu vyděšeně, ale nakonec vykouzlili k večeři výborný kuřecí vývar. Večeři nám však zkazila zpráva, že nečekaně proběhl pokus o atentát, který byl díky bohu neúspěšný. Začalo jít do tuhého. Teď už museli špioni do opravdové akce! Museli v lese najít a zneškodnit teroristy. Ti nakonec z akce špionů byli tak překvapení, že se ani nebránili. Špioni provedli akci bravurně.

Cestou zpátky do svých zemí špioni splnili ještě závěrečný test. Tímto testem bylo napsat, z jaké země jsou ostatní agenti. Nakonec to pouze 3 agenti měli správně a nejúspěšnější špion – Romča Střechová – dostala jako hlavní výhru speciální špionské brýle. A nakonec jsme se všichni dostali do Brna a v pořádku domů. A teď už jen stačí v klidu čekat než nás – špiony – znovu povolají do akce!

Děkujeme všem zúčastněným špionům: Romči, Zajdě, Makči, Petrušce, Patrikovi, Ondrovi, Martinovi, Kikinovi, Honzovi, Vilíkovi a vedoucím - Jiříčkovi a Ance :)

Jiříček

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Jiříček (8. 12. 2012 22:16)
Kdo najde na poslední fotce něco co tam nepatří? :D