Vánoční výprava 

Akce

Kdy:
14. 12. - 16. 12.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

SEZNAM ÚČASTNÍKŮ (např. kvůli dárkům...) - aktualizace 14. 12. 9:00 hodin
prosím pište u dárků nejlépe i příjmení nebo družinu

Nejmladší - 9 - Nela Gazdová, Dáda Pražáková, Robin Čermák, Jirka Mynář, Ondra Svadbík, Marek Svadbík, Matěj Tichý, Marek Uldrijan, David Zahrádka
Mladší - 7 - Ema Chalupová, Terka Krejčiříková, Monika Křížová, Alenka Oprchalová, Natálka Polcarová, Eliška Vedralová, Vojta Musil, Ondra Zajdák
Pondělňáčci - 11 - Nikča Krejčiříková, Peťa Lužová, Zajda, Markétka Štěpánková, Peťka Tylová, Martin Fajt, Vilík Luža, Lukáš Musil, Ondra Nesvadba, Ondra Uldrijan, Kryštof Vaculík, Honza Pulec, "Patrik"
Bubáci - 6 - Lucka Bulantová, Peťka Bulantová, Anetka Fasorová, Bára Tykalová, Makča Glosová, Kika Růžičková
vedoucí - 14 - Víťa, Hanča, Martin Tyl, Anka, Alča, Terka Glosová, Majka, Kukina, Kika, Kuba Fajt, Merlin, Bizon, Slon, Karlin

Článek z akce

Po dlouhé době jsme se zase jednou vydali na výpravu do budovy s tělocvičnou, takže páteční večer jsme s Nejmladšíma strávili probíháním opičí dráhy z různých laviček, žíněnek a dalšího nářadí. Bylo vidět, jak nám to někteří starší záviděli a Bubačky si s námi dokonce i zablbly a dráhu taky vyzkoušely.

K sobotní rozcvičce jsme znovu využili tělocvičnu a po snídani na všechny děti, rozdělené do různých namíchaných týmů, čekala vánoční hra -  pomáhání Ježíškovi. Nejdříve každý tým musel najít svého posledního člena (Bubačky) s rozstříhaným dopisem Ježískovi. Když dopis úspěšně složili, dozvěděli se, jaké dárky si děti přejí pod stromeček a dalším úkolem bylo tyto dárky (papírky rozházené po tělocvičně) posbírat. Na závěr už zbývalo jen tyto dárky doručit pod stromeček - nejvíce bodů získat ten tým, který se jako první pomocí podávání míče dostal na druhou stranu tělocvičny.

Čas, který nám zbýval do oběda, jsme využili k bobování a lopatování na menším kopečku poblíž ubytovny, v hlubokém sněhu jsme si zahráli eskymáckou honičku a po návratu nás čekal oběd, na který se většina těšila - měli jsme oblíbené severácké tortilly.

Po poledním klidu jsme vyráběli svíčky z včelího vosku, skořápkové lodičky, svícínky z jablek a různé papírové ozdoby - například vločky, sněhuláky a origami rybičky. S vyrobenými věcmi jsme potom vyzdobili celou tělocvičnu a nazdobili stromeček a ve zbývajícím čase jsme si stihli zahrát židličkovanou.

Pak už jsme se všichni převlékli do oddílového kroje a po přípitku se s chutí vrhli na slavnostní večeři -  rybu s bramborovým salátem. No a po večeři přišlo to, na co se všechny děti asi těšily nejvíc - rozdávání dárků. Venku jsme prskali prskavky a pak jsme se dočkali překvapení - dvou vánočních představení v podání Mladších a Pondělňáčků. Kryštofovo “Hou hou hou, Merry Christmas” mi zní v uších snad ještě teď :-).

Ještě jsme si chvíli s kytarami zazpívali a potom šly všechny děti spát. Někteří vedoucí by možná už taky rádi spali, ale čekala nás ještě dlouhá porada (mimo jiné o táboře).

V neděli jsme vstávali později a po snídani jsme trénovali Vybíjenou/Zabíjenou, což bude první soutěž PTO v novém roce. Hráli jsme v namíchaných týmech i po družinách, když po sobě pálili kluci z Pondělňáčků, chvílemi jsem se bála o hlavu i já :-). Zahráli jsme si i vedoucí proti Bubačkám, musím sice přiznat, že Bubačky vyhrály, ale určitě to bylo kvůli tomu, že my vedoucí jsme větší a bylo nás víc, takže jsme se špatně vešli na hřiště :-). Vybíjená nás všechny bavila, takže jsme ji hráli až do oběda. A ti kdo jste nebyli na výpravě, nebo jste si nezahráli tak, jak byste chtěli, nemusíte být smutní - určitě ještě někdy před soutěží půjdeme trénovat :-)

Alča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (11. 12. 2012 10:37)
Seznam účastníků je průběžně aktualizován - abyste věděli, kdo jede.