Jarní výprava Vlečka 

Akce

Kdy:
15. 3. - 17. 3.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Výprava Vlečka - článek

Minulý víkend jsme se s celým oddílem vydali do Křtin. Hlavním cílem tohoto víkendu bylo společně s ostatními pionýry čistit Moravský Kras od odpadu po zimě. 

V pátek jsme v počtu 37 lidí s celou naší bagáží nacpali do nízkopodlažního autobusu společně s ostatními spolucestujícími. Všechny naše batohy byly na jedné hromadě až ke stropu a skoro jsme i zabránili ostatním, aby mohli vystoupit. Nejmladší děti nás opustili už v Březině, kde měli samostatné ubytování ve škole. My ostatní jsme byli ubytování  v klubovně u skautů ve Křtinách. Klubovnička byla malá, ale velmi útulná. V jedné (větší) místnosti spali Kačeři a Mladší. Jelikož klubovnička byla menší a dětí hodně, spali jeden vedle druhého a dokonce se spalo i pod stolem! :-)  Ve druhé místnosti se zase zmáčkli vedoucí s Bubákama.

V sobotu ráno jsme se trošku proběhli kolem místního nádherného kostela a pořádně se rozcvičili na celodenní výlet. V 10 hodin už jsme stáli na srazu s ostatními (přijeli Nejmladší a pár rodičů) a těšili se na zajímavé objevy, které nás při sběru čekaly. I když byla pekelná zima nedali jsme se a vyšli jsme na krásnou procházku. Děti sbíraly kde se jen dalo. Šli jsme kolem krasových jeskyní směrem na Býčí skálu. Kousek před ní nás čekala menší zácpa na lesní cestě, kde stál náklaďák, na který skládali lesáci polena. Proto jsme se snažili tento úsek obejít necestou. Museli jsme se vyšplhat na stráň a pak dolů. Sotva jsme se všichni po jednom dostali zpět na cestu, náklaďák odjel.

Na Býčí skále jsme si dali výtečné obložené chleby k obědu, trošku jsme si to tam prohlédli a vydali se zpět do Křtin. Ke konci už někteří byli unavení, ale zvládli to na jedničku!

Večer nás čekala velká hra. Jelikož máme v Severce novou hru Mondo, tak jsme si jé zahráli trošku netradičně, a to hned několikrát dokola! K našemu překvapení děti po ní hned usnuli a spali až do budíčku. :-) 

V neděli ráno jsme trochu potrénovali na Seton a začali jsme se pomalinku balit a uklízet ten jeden velký binčus v klubovničce.

Cesta do Brna byla trošku drsnější než jsme čekali. Nepříjemný řidič nás zezačátku odmítal vzít do autobusu, ale nakonec přes veškeré problémy jsme se mohli nalodit a vyrazit. Akorát pro Nejmladší už raději přijela dvě auta - děkujeme tatínkům! :-) 

Naštěstí jsme se všichni v pořádku dostali ke klubovně.

Chtěla bych moc poděkovat nejen Ance, ale i ostatním vedoucím za další skvělou výpravu i přes bojové podmínky na ubytovně :-) Těšíme se na příště! 

Majka




 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (11. 3. 2013 20:14)
Za Nejmladší jedou: David, Adam a Kristýnka, Matěj, Viktor, Mareček U., Adam S., Nela, Mareček D. (snad)
Nejedou: Robin, Jirka, Dáda, Danča a Gabča, Ondra a Marek, Verča, asi Eliška
Z vedoucích jede Hanča, Terka, nejede Alča