Setonův závod 2013 - letos ho pořádáme ! 

Akce

Kdy:
20. 4.
Pro koho:
celý oddíl, rodiče, FC

Popis

...a budeme potřebovat každou pomocnou ruku!

Setonův závod 2013 z mého pohledu :-)

Letošní ročník "Sitňáku", v našem oddíle tradičně oblíbeného tábornického závodu, byl v pořadí 23. Už ten první, kdysi v roce 1991, vyhrály naše holky v kategorii Starší dívky a od té doby jsme nikdy nechyběli a vždy byli pořádně vidět :-) Několikrát jsme byli vidět víc - poprvé, když jsme v roce 2000 vařili 6 kotlů bramborového guláše. A v roce 2006 jsme poprvé pořádali závod celý, tedy nepomáhali jen na prezenci, s občerstvením nebo na nějaké kontrole, ale zajišťovali celou organizaci...

Bylo tedy na co navazovat a tak se náčelník Víťa se svými pomocníky rozhodli, že ročník 2013 taky důkladně zapíšou do oddílové historie :-) Že je to jeden z největších úkolů, co je kdy mohl v Severce potkat, to už dnes vědí - a já zase vím, že ho zvládli se ctí. Co nás všechno postupně čekalo?

Například vymyslet a zamluvit místo konání, zajistit všechna povolení. Zvolit motivaci pro celý závod, kterou byl nakonec Filmový festival. Naplánovat trasy, vyrobit mapky a startovní karty, odladit s ostatními oddíly pravidla a s jejich pomocí domluvit obsazení všech stanovišť rozhodčími. Ošéfovat přihlášení oddílů na prezenci, zajistit jim všechny informace. Všechno vytisknout, nabalit, nakoupit. Sehnat kýžený počet pomocníků z oddílu i odjinud. Naplánovat vaření brgulu, sehnat k tomu vše potřebné a prosadit si to přes všechny obtíže :-) Oškrábat a nakrájet hromady brambor a cibule. Zažehnat mizerné počasí a vymodlit sluníčko. Dovézt všechno na místo, rozpohybovat závod a udržet ho v pohybu až do konce. Zaprezentovat a odstartovat 103 hlídek, žádnou z nich na trase neztratit a šťastně spočítat a vyhlásit výsledky, rozdat ceny. Všechno zase odvozit, vrátit, uklidit. Usmívat se :-)

Tohle všechno a ještě plno dalšího zvládal organizační tým, samozřejmě s pomocí kolegů z ostatních oddílů. A u toho všeho, jakoby jen tak mimochodem, zvládli naši vedoucí připravit na start 13 našich hlídek. Připravit je tak, že 3 z nich vyhrály ve své kategorii a jedna byla na třetím místě!!!

Poslední dva ročníky jsem na Sitňáku nebyla, pauzírovala jsem. Letos se zašívat pochopitelně nešlo :-) a hlavně jsem do lesa pouštěla poprvé "svých" (a Terky a Alči) 11 drahoušků z družinky Nejmladší. Jsem moc ráda, že jsem nechyběla u toho, když si pak Nejmladší holky, Nejmladší kluci a Bulantovic Rádkyně šli pro putovní cenu za první místo! Už dlouho jsem nezažila ten pocit, když se za svoje svěřence třesu, jestli je z jejich prvního místa na poslední chvíli někdo nevyšoupne :-) A když pak celá ta naše horda, jako že nás letos teda bylo, jásá při vyhlášení vítězů...

Připadá vám, že jsem na ně na všechny pyšná? Jo, to jsem :-) A mám být proč, ne?

Takže:

  • VELKÉ DÍKY a pochvala Víťovi za celkovou organizaci. Myslím, že si toho nabral hodně, že chvílemi měl fakt dost, že pak v sobotu kmital jako čečetka a ujížděl si na té vlně adrenalinu, když řešil vše, co bylo k řešení. Že tomu všemu věřil a že to dokázal.
  • DÍKY Jirkovi a Majce, hlavním pomocníkům Víti. Jirka řešil trasy a závod sám, Majka zázemí a vaření, nákup všeho včetně cen... Všichni tři i s Víťou získali spoustu zkušeností a věřím, že je vydatně použijí v další oddílové práci...
  • DÍKY všem ostatním, kteří si mákli před, během i po. Triu Slon, Pepa a Bulík za guláš a taškařice kolem. Všem škrabačům včetně Peti Lužové. Merlinovi za grafiku. Bizonovi, Merlinovi, Jiřovi, taťkovi Musilovi za prezenci, Renči a Kukině za odvádění závodníků a plno další práce. Ďoubalíkovi, Filosofovi, Evči, posléze i Bizonovi a Merlinovi za start a cíl. Ďoubovi za to, že se mnou zvládl hektické výpočetní středisko. Všem ostatním, škrabačům, vozičům vody, převozníkům a nakladačům, spojkám, písařkám diplomů a pomocníkům při vyhlašování. Kubovi, Honzovi. Dudlovi - taťkovi Ludvíkovi. Ance, Terce, Alči. Kice, že zvládla našich 13 hlídek a ještě navíc sama odběhla celý závod.
  • DÍKY všem ostatním kamarádům z oddílů PTO za zajištění stanovišť a dalších úkolů.
  • DÍKY našim rodičům, že nám přišli fandit a podívat se na nás na závěr :-)

DÍKY všem našim závodníkům a VELKÁ GRATULACE vítězům:

  • N holky - Dáda, Eliška, Robin - 1. místo
  • N kluci - Marek S., Ondra S., Marek D. - 1. místo
  • M holky - Markétka, Zajda, Peťa L. - 3. místo
  • Rádkyně - Alča, Peťka, Lucka - 1. místo
  • a ostatní hlídky (uprostřed nebo v druhé půlce výsledkové listiny): N - David, Nela a Kristýnka / M - Lukáš M, Honza, Adam B. / M - Vojta, Ondra, Matěj / M - Ája, Simča, Martin / S - Ondra, Martin, Romča / S - Kryštof, Ondra, Patrik / S - Nikča, Katka, Vilík / S - Kika, Makča, Bára / R - Terka, Anka, Kika

Než se pustíte do našich fotek níže, nabízím ještě fotky Vlčat (je tam i plno našich) nebo článek na Novinky.cz. Tam si mimo jiné můžete v článku od Alči přečíst, o co v tom závodu vlastně jde, pokud to někdo nevíte :-)

Hanča

Fotky našeho oddílu od Brkoše a oddílu Phoenix, děkujeme

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Víťa (4. 5. 2013 8:44)
A díky taky Hanči za péči o finance, prezenci a výpočetku akce a taky za tento článek :-)