Bílý potok - cyklovýlet 

Akce

Kdy:
18. 5.
Pro koho:
vedoucí, 15+

Popis

Je tu další květnová sobota, nejlepší příležitost se s námi projet na kole. Výlet povede údolím Bílého potoka, který se nachází u obce Křoví. Po cestě dlouhé cca 50 km nás čeká překrásná příroda s 11 brody a mnoha hospůdkami, v kterých se dá zastavit a občerstvit se. Tak neváhejte a přidejte se!

Článek z akce

V sobotu proběhla akce Bílý potok na kolech a i přes nepříznivé předpovědi počasí se setkalo deset odvážlivců na nádraží v Řečkovicích, kteří byli odhodláni pokořit brody Bílého potoku za jakéhokoliv počasí. Do vlaku jsme se úspěšně naskládali a vyrazili na cestu do Níhova, kde nás čekalo překvapení a to, že začalo být teplo a svítit slunce, které nás doprovázelo po celé cestě zpátky do Brna. S úsměvem na tváři jsme nasedli na kola a vyrazili směrem Bílý potok.

Po cestě jsme se stavili do hospůdky „U Karla“ ve vesnici Křoví doplnit tekutiny a dát svačinu. Poté jsme pokračovali dále, až jsme přijeli k Bílému potoku, kde se začínalo brodit. Někteří se přezuli do sandálů, ostatní zůstali v botách a snažili se projet brody, aniž by se namočili. Brodů stále přibývalo a my se pomalu přibližovali ke Šmelcovně, kde nás čekala pauza na oběd. Většinou se na stole objevovala zelná polévka, klobása, ale i Víťovo krůtí maso s vejci a rohlíkem, či uzené maso Michala Bulanta.

Až se dojedlo a dopilo, pokračovali jsme dále na Veverskou Bítýšku, kde jsme se rozdělili. Někteří jeli rovnou do Řečkovic a ostatní ještě zavítali do hospůdky a až posléze pokračovali dále na přehradu, kde se i zbytek rozdělil. Michal B. s Alčou jeli do Líšně, Pepa Glos do Medlánek a musím zmínit Víťu, který nasedl zbaběle na šalinu v Bystrci a svezl se domů (není na to zvyklej a další den ho čekal celodenní paintball :-) pozn. V.). Cestu dlouhou 50-62 km (podle toho, kam kdo jel domů) jsme zvládli snadno a proto doufám, že na další kola nás pojede víc a víc.

Kika

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Víťa (21. 5. 2013 22:59)
Jo, příští rok chci zas, a tentokrát pojedu na kratší výlet předtím, abych natrénoval :-)
Alča (21. 5. 2013 18:42)
Bylo to super! :)
Bulik (5. 4. 2013 12:48)
To vypadá výborně, někdy před 20 lety jsem tudy jel naposled a bylo to skvělé.

Tou dobou už by pomalu mohlo začínat jaro, pokud všechno klapne, tak odmrazím a odrezím kolo a jedu!