Výlet do ZOO 

Akce

Kdy:
8. 5.
Kde:
Zoo - Brno
Pro koho:
Exoti

Popis

Když jsme kolem 10. hodiny dorazili k bráně ZOO, já, Terka, Alča a 14 dětí, ukázalo se, že podobný nápad, jak strávit volný den, měla tak třetina Brna :-) Naštěstí jsme ještě chytli tu "menší" frontu, to děti z Kuličky, které přijely hodinu po nás, čekala už mnohem delší...

Pak už to ale bylo jen dobré. Počasí bylo nakonec super, většinou modro, sluníčko a pařák, nekonalo se ani zataženo, ani déšť (prý pravděpodobnost srážek 80%, cha! Možná tak srážky našich dětí při pobíhání kolem, ale jinak nic.) Vzali jsme to napřed zprava mimo jiné kolem opic a surikat, pak pořád nahoru (A FAKTICKY nepojedeme tím vláčkem? A kdy už si dáme sváááču? Jé, hele, miniprasátka!) kolem papoušků až k pavilonu plazů. Zde už to nebylo dále udržitelné a došlo na nezbytné utrácení peněz za všemožné dobroty, hitem byla mistička-čepička plná jakýchsi zmrzlinových pidikuliček, to vše za 55 Kč. Brr.

A pokračujeme dál... ne, na lana fakt nejdeme..., na řadě jsou bizoni, klokani... a hřiště s houpačkama... a zebry a žirafy, ovšem žirafy jen obrysově tušíme za přilehlým háječkem, jsou zalezlý. Tak si aspoň zaskáčeme panáka na žirafě, namalované na zemi křídou. No a potom hurá do centra všeho dění, hřiště se spoustou atrakcí a dvorek se zvířátkama. Hlavně kůzlátka :-) No a skákací hrad, zmrzlinka... vedro... Potkali jsme konečně Kuličku, Luca nadšeně skáče bráchovi Robinovi kolem krku.

Kolem druhé hodiny sháníme děti dokupy a vyrážíme na další procházku. Velbloudi, koně, znova zebry, různí jeleni. Obrovský los! No nebudu vám vyjmenovávat, která zvířata jsme viděli, páč jsme viděli všechna. Teda krom těch, co byly schovaný. Některá jména zvířat jsem slyšela prvně a občas jsme se dohadovali, jestli je to spíš ovce nebo spíš zajíc... Krom toho ale všude mraky lidí, za náma, před náma, vedle nás, proti nám... Hlavně nepomíchat děti - občas se cizí dítě s fascinovaným pohledem na naši hordu přidalo a ťapalo dál s náma.

Došli jsme samozřejmě i k ledním medvíďatům, kde jsme vydrželi dřepět hodnou chvíli. Pak jsme ale pokračovali dál, viděli i hnědé medvědy, jednoho spícího vyvalujícího se tygra... No jo, a teď skluzavka, samozřejmě. Na závěr jsme si koupili od pána půl velkého frgálu se čtyřmi příchutěmi, slupli ho a vydali se prozkoumat ještě stánek se suvenýry. Přece nepovezeme nějaký peníze domů, že? :-)

Jak jsme se shodly s Peťou Lužovou z Kuličky: jo, super, počasí krása, zvířátka fajn, ale neviděli jsme přece jen všechny, takže sem nutně musíme ještě jednou. Ale! Příště... ve všední den a od 8 ráno :-)

Hanča
(pár fotek možná ještě přidá zítra Terka)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.