Zimní Rodinka Chiranka 

Akce

Kdy:
23. 1. - 26. 1.
Pro koho:
rodiny, FC, vedoucí

Popis

Prodloužený víkend na horách pro Fan Club Severky, rodiče a vedoucí, především (ale nejen) pro rodiny s dětmi.

JAK JSME SE MĚLI?

Zmrzle :-) Člověk je zvyklý z Brna na letošní zimu 15 stupňů nad nulou... a pak přijede do Jeseníků a přes noc se to změní na 15 stupňů pod nulou :-) Brrr.

Sešli jsme se v počtu 34 vč. prťat. Penzion Chiranka s příjemným ubytováním, na oddílové poměry až luxusním, s kuchyní ne už tak luxusní, spíše hodnou titulu "hmmm, klasická školní jídelna" (nerada bych se dotkla lepších školních jídelen...). Skvělý dětský koutek, který naši prckové v neděli nechtěli opustit ("Já bych tady zůstal celej rok", Marťa Bulík), skvělý X-box, který každou noc nechtěli opustit dospělí a omladina v čele se Sabčou Lukšijů, která s přehledem drtila všechny v boxu :-) Hodina v bazénu na Heliosu v ceně, využili jen někteří. Ve sklepě pinec pro sportu chtivé. Na X-boxu bowling, beach, pinec, box, oštěp, ... Pohoda.

A sníh? Když jsem přijížděla, už mrzlo a na Ramzové zasněžovali jako o život, zasněžilo mi to i auto. Do rána trochu pocukrovala sama příroda, v pátek bylo mlhavo, temno, místy chumelilo. Někteří lyžaři se vydali na Ramzovou (ti s menšími dětmi), jiní do Filipovic. Tedy - lyžovalo se. A bobovalo a sáňkovalo a Bulík s Pepou prý sjeli sjezdovku na lopatách :-) My s dětskou sekcí jsme jeli vláčkem (já, Chyťovi) a autem (Bocmani) na Ramzovou, pohádkově zasněženým údolím a kopečky. Krátká procházka, brr, zima, hospoda.

V sobotu podobně. Lyže, Ramzová, Filipovice. Po návratu všichni záviděli Terce jejího instruktora na snowboard :-) Už méně jsme jí záviděli zmožené tělo po celodenním tréniku jízdy a padání. Na Ramzové mínus 14, občas i jasno. Dětská sekce autama na Hvězdu, busem na Ovčárnu. Nádherně modro, hnusně zmrzlo, ledový vítr. Krátká procházka, brr, zima, hospoda Barborka :-) . Gába a Pepe na vrchol Pradědu, my ostatní krátká procházka zpět, brr, zima, hospoda - Ovčárna. Cestou zpět naše dvojice Chyťovic prcků Oliver a Pepíček baví celý bus. Máma Gába má prsa, Rena má kozy! :-D Po návratu bazén / spánek / dětský koutek. Večer X-box :-)

V neděli nádhera. Mínus 16 :-) Neskutečně modro, stromy zasněžené a zmrzlé, jakoby je někdo pošplíchal šlehačkou. Jen ochutnat. Balíme bagáž, část vyráží na Ramzovou ještě lyžovat, část už domů (prťata), hlavní část se vypravuje na Lesní bar. Svítí sluníčko a nefouká, mráz se dá snést, když se člověk hýbe. V Lesním baru je úžasně. Vaříme si čaj, pečeme klobásy, nalíváme horký svařák z várnice. Dokonce přichází správce baru a pomáhá nám vařit a topit, zásobuje nás vtípky a historkami. Platíme do kasičky a vydáváme se na vyhlídku nedaleko / zpět dolů, někteří na lopatách. Je to teda jízda! Lesní bar je super, člověk opravdu žasne, že něco takového může existovat. Určitě se tam někdy chci podívat v létě!

Hanča

INFO PRO PŘIHLÁŠENÍ:

  • KDY: od čtvrtka 23. do neděle 26. ledna, tedy prodloužený víkend - ale není to ten pátek, co jsou pololetní prázdniny, takže je potřeba děti případně uvolnit ze školy. Příjezd až v pátek je možný, ale prosím spíš výjimky, když máme zamluvenou celou chalupu od čtvrtka.
  • KDE: Jeseníky, ubytování jako minule - penzion Chiranka, Lipová lázně. Pokoje a apartmány po 2 až 5+5 postelích. Každý pokoj/apartmán má vlastní koupelnu se sprchou. Dole jídelna, bar, dětský koutek, minikuchyňka.
  • JÍDLO: polopenze od čtvrteční večeře do nedělní snídaně, obědy vlastní nebo v okolí v restauraci. Kdo by nestíhal první den večeři, nemusí, ale dala se odebrat i docela pozdě - doladíme.
  • LYŽOVÁNÍ: blízký areál Lázeňský vrch (vzdálený 700m), areál Miroslav (ski bus od hotelu Helios, nebo po domluvě i od Chiranky), Ramzová a další areály na dojetí autem. Dále možno vyrazit na běžky, na procházku, ...
  • BAZÉN: v ceně pobytu je 1x hromadný vstup do welness centra Helios - bazén, sauny atd.
  • DOPRAVA: vlastními auty až k chatě, lze i vlakem. Chata je v centru obce, žádná samota na kopci.
  • CENA: děti do 3 let (= bez postele a stravy) zdarma, děti od 3 do 12 let s polopenzí 1200 Kč, od 12 let a dospělí 1600 Kč. Kdo by přijel v pátek nebo nestíhal čtvrteční večeři - cena adekvátně snížená.
  • Máte-li další dotazy, ptejte se mě nebo loňských účastníků. Odkaz na minulý ročník zde.
  • PŘIHLÁŠKY: do 20. listopadu sem do komentářů nebo na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . ZÁLOHA 500 Kč na osobu, na účet 1466383001/5500, VS 1404.., nebo hotově.
  • V případě přetlaku zájemců mají přednost členové Fan Clubu Severky a vedoucí. Kapacita penzionu je 39 lůžek + 9 přistýlek.

Tak to je snad vše, kdyžtak se ptejte. Detaily přihlášeným začátkem ledna. Přihlašování spuštěno :-) Přehled přihlášených najdete tady na webu.

Hanča

DETAILY pro účastníky:

  • PŘEČTĚTE si znovu INFO viz výše
  • DŮLEŽITÉ - ubytovatel potřebuje do seznamu číslo OP. Kdo mi to pošle dřív, předám, jinak jim to nahlásíte při příjezdu.
  • PLATBY: na účet nebo stačí i na místě, jak chcete. Sumu a účet najdete o kousek výš.
  • PŘÍJEZD: přímo na místo - penzion Chiranka, Lipová lázně - ve čtvrtek od 14 hodin. Paní bude mít seznam a ubytuje vás. Zatím počítám se všema už od čtvrtka, krom Víti, pokud je změna, pište. Kdyby někdo potřeboval řešit dopravu, napište.
  • ODJEZD: v neděli máme opustit chalupu do 11 hodin, aspoň tak mi to psali
  • POKOJE: máte-li nějaká spešl přání, napište (třeba děti s rodiči nebo velké děti chtějí být spolu atd.), jinak vás nějak rozhodím. Dětská cestovní postýlka po domluvě k dispozici (Bocmani?).
  • VEČEŘE první den je 18-20. Kdo dojede později, můžeme mu to zkusit nechat nachystaný a ohřát v mikrovlnce, nebo si večeři u mě odhlašte (peníze se odečtou)
  • BAR na místě bude otevřen a pivo prý bude. Samozřejmě neručím za nic a vlastní zásoby se snad taky užijí.
  • KUCHYŇKA na místě je, je v ní lednička (malá!), mikrovlnka, varná konvice. Fajšmekři ocení vlastní hrnky atd., minule byly jen malé sklinky. Zásoby čaje, kafe, mlíka, cukru vezmu.
  • PROGRAM na večer: vezmu jen pár deskovek, jinak se vybavte sami. X-box je odvezen na Helios, ale pokud chceme, dovezou ho. Nebo vezmete někdo váš vlastní? A jinak ve sklepě už rozchodili pinec.
  • PROGRAM na den: doladíme na místě - když nebude sníh, navrhneme nějaké výlety. Kdo by něco věděl, napište. S Lesním barem se počítá.
  • S SEBOU: to vám psát asi nemusím, snad jen PLAVKY do bazénu. Jinak klasika, spacák nebrat, přezuvky ano :-)
  • DOTAZY?

 

Přihlášeni:
- Hanča 1 + 0
- Buchtovi 2 + 2
- Bocmanovi 2 + mimi
- Pražáci 2 + 1
- Chyťovi 2 + 2
- Fasorovi 1 + 2
- Víťa 1 + 0 až od pátku
- Glosovi 2 + 2
- Bulíci 2 + 4
- Tom Kříž 1 + 0
- Kromerovi 1 + 1
- Zezulovi 2 + 1
- Lukšijovi 1 + 1

 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Hanča (6. 1. 2014 17:03)
No, tam jsme uvažovali zajít už loni. Já bych to směřovala na tu neděli, když budeme muset vypadnout zase už po snídani. Ale uvidíme podle počasí, možná nebude sníh, tak můžeme i dřív.
Ještě si povykládám s lidma, co tam teď nedávno byli, jestli je to i na kočárek nebo ne.

Jinak podrobnější info k akci pošlu nejpozději do středy, vydržte.
Víťa (6. 1. 2014 15:20)
V sobotu nebo neděli bych se chtěl zajít podívat na 6km vzdálený Lesní bar, přidá se někdo? http://www.turistika.cz/mista/lesni-bary
Hanča (11. 12. 2013 7:48)
Sestava rozšířena o Zezulovy a Lukšijovy, na aktuálních 37 účastníků. Ještě je několik posledních míst volných.
Ivča Buchta (26. 11. 2013 10:21)
Přihlašuju Pavla a Fildu Kromerovi 1+1
Tom Kříž (11. 11. 2013 13:16)
Ahoj,
já se taky hlásím. Od čtvrtka do neděle. Kdybysme jsme mohli spát jako minule tak by to byl velkej luxus. Těším se.
Tom
Bulik (31. 10. 2013 21:35)
Ahoj,

Bulíci se hlásí v počtu 2+3 (bez Alči, která má maturitní ples).
Víťa (29. 10. 2013 16:54)
Hlásím se od pátku večer (snad na večeři), můžu opět někoho vzít z Brna.
Hanča (29. 10. 2013 15:04)
Ahoj Chyťovci :-)
Těším se na vás! Konzoli zjistím a dám vědět. Pivo loni došlo, vím - zeptám se správce a určitě to nějak doladíme. Zkušenosti z našeho výčepu v letošním Rakousku jsou jistě k nezaplacení :-)
Luba (29. 10. 2013 14:59)
Hlásím následující: Jede Luba+Gába+dvě dvoulteý dvojčata, dále Rena+Pepa+Anetka. Ještě by mě zajímalo, zda je v jídelně herní konzole co loni (případně se dají vzít hry) a jestli by nešlo pořešit pivo (loni nebylo nebo došlo a bylo drahý a nedobrý).
Slon (28. 10. 2013 17:08)
My tentokrát nic Kryštof má lyžák se školou.
Pražáci (25. 10. 2013 19:37)
Hlásím, že pojedeme tři (2+1).
Bocman (25. 10. 2013 8:18)
Přihlašuji 2+ mimi, postýlku nepotřebujeme spokojíme se s pokojem pro 2.
Ivča Buchta (25. 10. 2013 6:54)
Přihlašuji 2+2, už teď se na lyžovačku těšíme!
Hanča (2. 10. 2013 14:49)
Pozor, změna termínu akce z pololetních prázdnin na 23. - 26.1.