Velikonoční výprava 

Akce

Kdy:
18. 4. - 21. 4.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Letos jsme se po několika letech opět vydali na velikonoční výpravu s pondělním mrskáním. Bylo nás sice méně, než bývá na celooddílových výpravách zvykem, ale stejně jsme si to užili.

Povedlo se nám natrefit na hodného pana řidiče, který nás vyvezl až úplně před chatu (šíleným kopcem, kde se dost špatně otáčí), takže jsme v pátek nemuseli ani nikam šlapat a šetřili si síly na další dny, kdy nás čekali výlety.

V sobotu bylo naším cílem Devět skal, kam v pohodě došli úplně všichni a cestou jsme stihli najít i nějaké kešky. Po návratu jsme si zahráli hry s velikonoční tematikou – nejdříve jsme si jako v Chorvatsku ťukali vajíčky o sebe, protože podle tradice komu vajíčko vydrží, ten bude mít nejvíc štěstí. Následně jsme tančili s vajíčkem (tentokrát míčkem, protože tolik vajíček na rozbití přece jen nebylo :-) ) – každá dvojice musela během tance držet vajíčko mezi čely a u toho ještě zvládnout plnit nejrůznější úkoly. Po večeři jsme navštívili Austrálii a jejich hledání vajíček, trošku upravené do tábornické podoby. Děti musely vyřešit několik šifer, z nichž se dozvěděli indicie, podle kterých vajíčka našly.

Mladší děti pak šly spát, na starší Kačery čekalo ještě pár detektivních příběhů, které museli vyřešit a potom se taky mohli vydat do spacáku.

V neděli nás čekal další výlet, během kterého jsme opět našli nějaké kešky a ještě si stihli udělat obědovou pauzu na tábořišti jiného oddílu, kde jsme si opekli špekáčky. Ke konci jsme rychle spěchali do chaty, protože nás trochu strašila předpověď počasí, podle které mělo odpoledne pršet.

V chatě jsme se opět vrátili k Velikonocím, tentokrát do Řecka. Tam se vždy pořádá velikonoční průvod a abychom se ho mohli zúčastnit, musel si každý vyrobit masku. Někdo vyráběl klasickou, ale někteří si udělali originální masku vajíčka či kuřátka.

Kačeři měli místo masek jiný úkol. Dostali vajíčko, které museli obalit tak, aby se po pádu z výšky nerozbilo, což se nakonec povedlo jen jednomu týmu. Po večeři následovalo další vyrábění. Děti si mohly udělat velikonoční motiv na špejli nebo na kolíčku, také jsme zdobili vajíčka a modelovali z hlíny.

Pondělní ráno začalo mrskáním. Po snídani bylo připraveno několik stanovišť - států. Skupinky je obcházely a plnily různé úkoly - přebírání oříšků, skládání obrácků, vyrábění stojánků nebo hledání správných vajíček. Potom si všichni společně zahráli hru s botami a kouleli vajíčko. Ze všech úkolů se sečetly body a vítězové byli odměněni. Potom na nás čekala speciální svačina - vdolečky a následovalo balení.

Alča a Peťka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Anka (27. 4. 2014 23:27)
Skvělý fotky i článek! Zavidím :))