Sraz PTO 

Akce

Kdy:
6. 6. - 8. 6.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

V páteční odpoledne se nás u klubovny sešel rekordně malý počet (ve srovnání s účastí na jiných letošních akcích). Jen celkem šest dětí! Družinka Nejmladší se letos Srazu PTO vůbec neúčastnila, z Kačerů jely dvě děti a z družinky Mladší čtyři. Tradiční víkendový Sraz PTO, na kterém se každoročně schází všechny pionýrské oddíly z Jižní Moravy jsme letos chtěli spojit i s další již tradiční výpravou - a to letním vandrem. Plán byl takový, že si každá družinka měla vyjít na nějaký výlet, v pátek a v sobotu vandrovat a na sobotní večeři jsme se měli všichni sejít v kempu na Sraze PTO. Ale nízký počet přihlášených změnil plány, a tak se Severka letos vydala přímo do kempu Moře u rybníka Řeka

Cesta uběhla v pohodě, jen bylo hrozné vedro. Jakmile jsme dorazili na místo, několik oddílů už mělo své tábořiště rozložené. My jsme si hned také postavili stany, připravili jsme si ohniště, nanosili dřevo z lesíka a rozdělali jsme si oheň. 

Ráno nás probudilo sluníčko. Což byla příjemná změna oproti loňským Srazům. Krátkou rozcvičkou jsme si rozproudilli krev, dobrou snídaní a teplým čajem jsme se posilnili a mohli jsme se vydat na celodenní sportovní turnaje s jinými oddíly, které si pro nás připravil pořádající 64. PTO Lorien. Za Severku bojovali všichni v přehazované, ringu a pétanque v týmech Krasavice, Kšiltky, Hruštičky, Velbloudi, Melouni a Borůvky. Konkurence ale byla veliká a tak se "na bedně" (konkrétně na třetím místě) umístil jen tým Borůvky ve složení náčelník Víťa, Jirka a Filosof (náš kamarád z Tuláku) za pétanque. Nechyběla ani osvěžující letní koupačka v Řece, totiž v rybníce, který se jmenoval Řeka. :) 

Celý den bylo vedro. A i když jsme se horlivě mazali opalovacími krémy vysokých faktorů, všichni jsme byli spálení a ocenili jsme, když teplota navečer klesla. Po večeři (špízech na ohni) jsme si mohli i zatancovat různé tance - především country tance nebo jiné tance v řadě, nechyběl ani oblíbený šílený Kuřecí tanec, který děti znaly už ze Srazu PTO na Wilsonce 2012. Usnuli jsme, jakoby nás do vody hodili. 

V neděli ráno po snídani jsme se sešli všichni na velkém nástupu v krojích. Vyhlašovaly se výsledky sportovních turnajů, výsledky umístění ze Setonova závodu v kategorii Rádci, kde si naše instruktorky Peťka, Lucka a Barča vyzvedly v pořadí už druhé první místo (Hurá! Gratulujeme.). Také jsme se seznámili s novými instruktory, kteří se zúčastnili kurzu na začátku května - takže osvědčení si vyzvedly novopečené instruktorky Anetka a Barča - také moc gratulujeme! A v neposlední řadě jsme se dočkali i vyhlášení toho, na co jsme čekali celý rok - totiž vyhlášení výsledků celoroční pionýrské soutěže Zelené Ligy. Letos se Severka umístila na krásném 6. místě!!! Takže si všichni, kdo k tomuto výsledku pomohli, můžou na košili našít nášivku.

Pak už nás čekalo jen sbalení věcí, oběd a cesta domů. Vše proběhlo hladce. I když jsme se vrátili domů spálení a unavení, myslím, že se akce vydařila. Tahle výprava byla jedna z posledních akcí školního roku 2013/14, dále nás můžete potkat na Letní pouti v Zamilci ve středu 18. 6. a potom na Táboře u Kalicha

Děkujeme všem vedoucím a účastníkům a těšíme se na přístě! :) 

Anka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Pulcová (1. 6. 2014 8:30)
Pozdravujeme,
Honza Pulec je ještě nemocný, na sraz bohužel nepojede.
Pulcová