Výprava Modří 

Akce

Kdy:
28. 11. - 30. 11.
Kde:
Srub Brlenka - Svitavy
Pro koho:
Šmoulíci

Popis

O víkendu jsme byli s družinou modrých na výpravě, kterou jsme pojali více tábornicky. Spali jsme ve srubu, což se sice může zdát jako zvláštní nápad na konci listopadu, ale po tom, co jsme si zatopili v krbu jsme tam občas měli skoro Korsiku.

V pátek, po tom, co jsme vystoupili na zastávce, děti dostaly mapu a začala zdlouhavá cesta na Brlenku. Skoro to vypadalo, jakoby na otázku, jestli ví, kde jsme odpovídaly celkem náhodně. Ale nakonec jsme se tam dostali. Zatopili jsme si, najedli jsme se, zašli pro vodu k pumpě a už byl čas jít do spacáčků.

V sobotu ráno byla rozcvička – sbírání lístečků s čísly. Po snídani jsme si zahráli různé hry, ve kterých spolu musely děti spolupracovat. Potom jsme začali připravovat oběd a u toho nastalo první velké zkoušení, protože se všechny holky rozhodly, že chtějí mít na Vánočce šátek :D.

Po obědě se zase zkoušelo, od dopoledne s námi už byla i Anka, takže jsme mohli zkoušet ve 4 vedoucích a většině dětí už chybí jen pár zkoušek. Potom jsme si hráli vlajkovku. Sice už byla trochu tma, ale všechny to bavilo. Na večeři jsme si opekli špekáčky, bohužel se slibované zpívání u ohně nakonec odehrálo vevnitř, protože začala být strašná zima.

Večer se odehrála známá televizní soutěž „Chcete být táborníkem?“. Kde na všechny soutěžící čekaly zapeklité otázky například o Severce, vedoucích a Pionýru. Někteří z účastníku soutěže obdrželi celkem vysoké částky a někteří bohužel odešli s nulou.

A protože táborník by měl být odvážný, následovala cesta po svíčkách, při které měli všichni splnit různé úkoly, cesty jim ale komplikovala smrt, která jim chtěla sfouknout jejich životy. Všichni to statečně zvládli a tam jsme se odebrali spát.

V neděli jsme zase chvíli zkoušeli, pak připravovali oběd a nakonec už jen zbývalo uklidit Brlenku a vydat se na cestu na zastávku.

Lucka

 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.