Vánoční výprava - Zimní olympiáda 

Akce

Kdy:
19. 12. - 21. 12.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Poslední víkend před Štědrým dnem jsme tradičně vyjeli na vánoční výpravu. I když letos beze sněhu. V duchu Zimní olympiády jsme se letos vypravili do tělocvičny v Polničce, kam jsme šli pěšky ze Žďáru nad Sázavou. 

V sobotní ráno se děti rozdělili do států, které se olympijských her letos účastnili. Velká Británie, Spojené státy americké, Kanada a Rusko. Vše započalo přípravou na zahajovací ceremoniál - výrobou vlajek. Až měl každý tým svoji státní vlajku, postavili jsme se do nástupu a zahájili společně leotšní zimní hry. Nechyběly hymny, představení jednotlivých zemí ani zapalování olympijského ohně.

A pak už se sportovalo. Tělocvična se proměnila ve stadion plný různých sportovišť. Na chodbě se hrál curling, skákalo se na lyžích, jezdil se slalom a závodilo v boulích. Jednotlivci postupně sbírali body pro celý svůj stát. 

Po obědě jsme vyšli ven. Byla zima, ale nesněžilo, spíše na nás svítilo sluníčko. Vrcholem naší procházky bylo ozdobení stromečku vlastnoručně vyrobenými ozdobami. 
Odpoledne jsme strávili přípravou slavnostní tabule, výrobou sněhových vloček, hvězd, japonských origami a nebo výrobou svícínků a stromečků. 

Nastal večer. Severáci se převlékli do krojů a usedli za stůl. Začaly pravé severácké Vánoce. Jedla se ryba s bramborovým salátem, nechyběli dárečky a cukroví, koledy, proslov náčelníka Víti, krájení jablíčka a prskavky. Potom jsme až do večerky hráli na kytary, trénovali deskovky na únorovou PTO soutěž a radovali se z dárečků. Kačeři měli večerku prodlouženou a zahráli si náročnou hru, kde bylo cílem překonat stůl. :-)

Ráno jsme si lehce přispali. Ale hned po snídani pokračovalo olympijské klání. Tentokrát soutěže týmů, konkrétně turnaj ve vybíjené (koulované). Tento turnaj byl závěrečnou soutěží olympijády a tak se potom už vyhlásily výsledky. Na prvním místě se umístily Spojené státy americké, vítězní sportovci obdrželi diplom a medaile a zahráli jsme jim jejich státní hymnu. 
Vyhlášením se zimní hry ukončily. Potom jsme si sbalili a uklidili. Těsně před odchodem jsme ještě stihli ošátkovat Simču, která se tak stala druhým táborníkem v družince Modří. Gratulujeme a doufáme, že se řada ošátkovaných v blízké době rozšíří. :-)

Cestu pěšky zvládli i naši nejmenší severáci na jedničku. Děkujeme všem účastníkům i návštěvám, kterých se na nás přijelo podívat rekordní počet.

Přejeme Vám příjemné a pohodové Vánoce a jen to nejlepší do nového roku, ať už se Severkou, nebo bez ní. :-)

Anka

Seznam účastníků

Žlutí: Káťa Tůnová, Vendy Slívová, Vojta Buchta, Marťa Bulant, Jindra Mynář, Ondra Střecha, Michal Kunovský, Marek Tužička

Zelení: Kika Bicanová, Dáda Pražáková, Janča Zálešáková, Verča Slámová, Jirka Mynář, Marek Svadbík, Ondra Svadbík, Matěj Tichý, David Zahrádka, Marek Drahoš, Viki Vaculík

Modří: Simča Baranová, Anetka Donéová, Terka Krejčiříková, Alenka Oprchalová, Natka Polcarová, Eliška Vedralová, Ema Chalupová, Ondra Zajdák, Martin Drahoš

Kačeři: Nikol Krejčiříková, Romča Střechová, Lucka Zajdáková, Peťka Lužová, Makča Štěpánková, Ondra Nesvadba, Vilík Luža, Martin Fajt, Honza Pulec, Kryštof Vaculík

Vedoucí a návštěvy: Víťa, Anka, Jirka, Majka, Alča, Hanča, Lucka, Peťka, Barča, Pepina, Kika R., Kika E., Barča H., Kukina, Merlin, Jiřa+Štěpán, Karlin, Bocman, Slon

 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.