Zelení - Babí lom 

Akce

Kdy:
17. 1.
Pro koho:
Exoti

Popis

Na náš první výlet v roce 2015 jsme se šli projít na Babí lom. Původní plány s bobováním na sněhu kvůli teplé zimě padly. Ale to vůbec nevadilo a trošku podzimní počasí jsme si užili. Sešli jsme se v počtu 10 dětí, Terka a Víťa na konečné 1 a vydali se autobusem do Lelekovic. Pak dostaly děti mapu a dovedly nás na rozhlednu. Odtud jsme poznávali okolní vesnice, hledali klubovnu a zjistili, že přes mlhu v dálce toho moc nevidíme.

Po krátké pauze na svačinu jsme pokračovali na vrchol Babí lom. Po cestě jsme asi půl hodiny hledali první kešku, nakonec úspěšně. Sám jsem se divil, že to většina pořád nechtěla vzdát :-) Na vršku Babího lomu jsme se zapsali do vrcholové knihy a sešli dolů k Lelkovadlu na oběd. Ještě před obědem jsme se ale rozdělili - část šla k nedaleké studánce pro vodu a druhá část nachystala oheň. Vodu jsme projistotu přefiltrovali (každý, kdo chtěl, si vyzkoušel tlačit vodu přes filtr) do kotlíku na čaj. Oheň jsme rozdělali bez sirek křesadlem a už jen čekali, až začne voda vařit.

Zahřátí teplým čajem jsme se vydali dál - do Vranova. Kousek od Lelkovadla jsme ulovili ještě jednu kešku (našel Jirka) a zbytek cesty jsme si zpestřili hrou na bombu, potopu, medvěda a broučky. Ve Vranově jsme si prohlédli kostel a pokračovali do Útěchova. Kousek před Útěchovem nás čekala poslední keška (našla Nela) u nejsevernějšího bodu Brna.

V Útěchově jsme už jen nasedli na autobus a po dvou přestupech jsme dojeli zpátky do Řečkovic. Na zhruba 9km výletě jsme se pěkně provětrali a už se těšíme na další :-)

Víťa

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.