Republikové setkání Pionýrů 

Akce

Kdy:
12. 6. - 14. 6.
Kde:
Praha
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Zatímco tradičně jezdíváme v květnu na sraz PTO, letos jsme se vypravili na RESET, REpublikové SETkání Pionýrů. Protože se konalo v Praze, já jsem to neměla daleko, ale zbytek Severky musel absolvovat dlouhou cestu. A ta byla ještě delší mírnou komplikací s píchlou pneumatikou, kterou vám určitě všichni už povyprávěli. Nakonec jsme se v kempu sešli až kolem 11 v noci, ale naštěstí jsme i tak pozdě dostali najíst a po postavení stanů mohli rychle zalehnout, protože nás čekala náročná sobota.

V sobotu během celého dne probíhaly různé aktivity, které si všichni mohli vyzkoušet – některé děti vyráběly rukodělky, jiní zkoušeli nové deskovky, všichni jsme si zahráli kinbal a ti starší vyzkoušeli i skákací boty. No a protože bylo šílené vedro, nechybělo ani koupání. Bohužel na oběd jsme čekali dlouho ve frontě a poté začalo pršet, takže různé nafukovací atrakce, na které jsme plánovali jít odpoledne, jsme si vyzkoušet nestihli. Schovaní před deštěm jsme se opět bavili deskovkami a rukodělkami.

Po večeři následoval koncert Kašpárka v rohlíku, kterého se většina dětí nadšeně zúčastnila. No a pak už byl čas zalézt do spacáků a spát.

V neděli ráno jsme se opět probudili do krásného dne, slunko zase svítilo ze všech sil, což nám trochu znepříjemňovalo společný nástup. Na prvním nástupu se setkali všichni zúčastnění a vyhlašovali se různé soutěže, poté následoval klasický nástup brněnských oddílů PTO. Nejprve byli představeni noví instruktoři (mezi nimi i naše Kika) a poté následovalo vyhlášení Zelené ligy. Z loňského 6. místa jsme si polepšili na naše už „tradiční“ 4. místo, ovšem letos byla na všech soutěžích rekordní účast našich dětí (Karakoram – 34 soutěžících, Deskovky – 21 soutěžících, Seton – 37 soutěžících) a pokud to tak bude i příští rok a třeba se nám podaří i nějaké dobré výsledky, máme šanci být ještě lepší!

Po nástupu jsme měli do odjezdu ještě čas, takže jsme mohli v klidu sbalit stany (a zase je rozbalit při hledání ztracené tyčky :-) ) a zahrát si pár her. K obědu jsme dostali bagety a pak už přijel autobus.

Alča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.