Výprava Modří 

Akce

Kdy:
20. 11. - 22. 11.
Kde:
Krkatá Bába
Pro koho:
Šmoulíci

Popis

O víkendu jsme byly s družinou modrých na podzimní výpravě na Krkatce. Proč Y u podmětu? Protože tato výprava byla tak trochu dámská jízda (kromě Víti, kderý zde s námi byl v pátek večer a od sobotního večera do neděle). Jelo sice jen 5 holek (Natka, Ája, Eliška, Mája, Ema), ale myslím, že jsme si to všechny užily.

Hned na srazu jsme všem holkám daly syrové vajíčko, o které se budou celý víkend starat, aby se nerozbilo. Po cestě autobusem z Králova Pole do Milonic nás čekala cesta na chatu. Bylo to asi jen 5 kilometrů, ale byla to celkem zajímává cesta. Celou dobu pršelo, byla tma a kousek před chatou nám cestu několikrát zkřížila říčka a my jsme ji musely přecházet po lávce, nebo přeskakovat.

Na chatě na nás čekal Víťa, mokré věci jsme pověsili, najedli se a potom šli spát. Emino vajíčko nepřežilo.

V sobotu už naštěstí nepršelo. Ráno hned při budíčku dostaly holky do ruky sáček se studenou vodou s tím, že ho můžou pustit potom, co se převlečou a dokutálí poleno ke stožáru.Takto rychle jsem je nikdy neviděla vstávat z postelí.

Po snídani dostaly holky tabulku sudoku, ale byla prázdná, takže než mohly začít řešit, musely podle kartiček na louce doplnit základní čísla sudoku. Trvalo jim to trochu déle, takže už byl čas na vaření oběda.

Odpoledne jsme hrály různé hry venku, ale protože se brzo setmělo, šly jsme dovnitř a hrály různé karetní hry. Po večeři jsme všechny dělaly kvíz. Bylo v něm několik otázek a naším cílem bylo odpovědět tak, jak si myslíme, že odpoví nejvíce z nás.

Před večerkou přijel Víťa a na holky čekala noční hra. Nejdřív musely seřadit životní hodnoty podle důležitosti. Konečné pořadí, o kterém jsme dost diskutovaly, je: zdraví, rodina, pravda, přátelé, peníze, vzhled.

Druhou částí bylo projít sám lesem a napsat si všechny tyto hodnoty na papír. Někdo se nejdřív bál, ale nakonec se do lesa odhodlaly všechny holky.

Do neděle už vydrželo vajíčko jen Natce a Lucce s Pepinou. V neděli jsme šli po snídani na kráťoučkou procházku na přírodní památku Krkatá bába. Odlovili jsme kešku a vrátili se zpět na chatu. Tady jsme se balili, hrály hry a poté vařili oběd. Po obědě jsme uklidili chatu, dobalili se a bez Víti vyrazily na autobus. Šlo se nám skvěle. Po cestě jsme hrály hru a povídaly si. V půli cesty začalo pršet, ale po chvíli naše otrávené obličeje nahradily úsměvy, protože déšť se změnil na sníh. Sice byl trochu mokrý a hned po dopadu tál, ale byl to letos první sníh.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Matteo Murgo (22. 11. 2015 15:31)
V kolik dojedou do řečkovic?