Vánoční výprava 

Akce

Kdy:
18. 12. - 20. 12.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Poslední víkend před Vánocemi jsme vyrazili na tradiční Vánoční výpravu. U klubovny jsme se sešli v počtu 39 dětí a 7 vedoucích. Tato čísla se později zvětšila na neuvěřitelných 40 dětí, 10 vedoucích a 10 návštěv. Čímž jsme nejspíš překonali loňský rekord.

Jeli jsme vlakem do Havlíčkova Brodu, odtud najatým autobusem a potom z Kaliště asi čtvrt hodiny pěšky. Zabydleli jsme se v chalupě, najedli a potom se seznámili s kdovíkovským tématem a vyrobili si rodinné domky, na které budeme dostávat za odměnu žárovičky. Jak už to v Kdosicích bývá, vyhraje rodina s nejosvětlenějším domem.

Po rozvičce a výborné snídani (vánočky a lívanečky s marmeládou a nutelou – mňam) nás čekal první úkol. Museli jsme nazdobit stromek, abychom dostali dárky. Nebylo to ale jednoduché, baňky jsme získávali za plnění různých úkolů. Po ozdobení byla soutěž, která prověřila, co všechno si rodiny pamatují o ostatních Kdovících. Nejlepší byli zase odměněni žárovkami. Společně jsme vyrobili řetěz, na který každý napsal nějaké přání do nového roku. Chtěli jsme ho pověsit na strom, ale zjistili jsme, že chybí! Grinch nenávidí Vánoce a myslí si, že jsou jenom o dárcích, proto se rozhodl zničit nám Vánoce. My jsme to ale nenechali jen tak. Po obědě jsme měli několik rukodělek, abychom vrátili zpátky vánoční atmosféru.

Zjistili jsme, že byl Grinch nominován na letošního smíchmajstra, ale nemůže přijít, zajímalo nás proč, proto jsme našli a vyluštili jeho program. Potom jsme se vrhli na samotnou soutěž. Smíchmajstrem se po hlasování všech Kdovíků stala Zajda. Čas utekl a na nás čekala slavnostní večeře. Grinch nám vrátil stromeček a my jsme se v krojích mohli konečně vrhnout na rybu, cukroví a rozkrajování jablíčka. Nechyběly ani dárky a tradičně je rozdávali nejmladší účastníci (nepočítají se děti návštěv, ale i ty se nadšeně motaly kolem stromečku). Před spaním jsme ještě hráli na kytary a pak postupně všichni odešli spát (někdo dřív, protože to byl, hlavně pro nejmladší, náročný den).

V neděli jsme neměli rozcvičku, takže jsme po lehce prodlouženém budíčku šli rovnou na snídani. Poslední možností získat žárovičky byl kvíz po rodinách. Otázky se týkaly hudby, Pionýru, Severky, vedoucích. Tak schválně... Kdo z vás ví, kolik let je dohromady Jiříčkovi, Peťce, Lucce, Kubovi a Majce? (pište do komentářů, správné odpovědi budou odměněny na Svářce)

Potom jsme měli oběd, uklidili chalupu, vyhlásili nejhezčeji ozdobený dům a vydali se na cestu zpět. Cesta byla dlouhá, takže jsme ke klubovně dojeli až za tmy. Děkujeme všem účastníkům i návštěvám a třeba příště zase překonáme letošní rekordní počet!

Doufáme, že se ještě potkáme na Vánoční svářce a přejeme Vám hezké Vánoce a spoustu zážitků do nového roku.

Peťka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.