Výprava Zelení 

Akce

Kdy:
11. 3. - 13. 3.
Pro koho:
Exoti

Popis

V pátek jsme se s šesticí Zelených sešli u klubovny a po nabalení jídla se vydali na vlak. Na hlavním nádraží se k nám přidal Karlin a vyrazili jsme směr Rapotice. Už byla tma, tak jsme nasadili reflexní vesty a šlapali cca 7 km k chatě v krásném údolí řeky Oslavy. Až ráno jsme mohli obdivovat její krásy. Večer jsme ještě zatopili, snědli večeři a šli spát.

Ráno se z oblaků dralo slunce, a tak jsme šli ven - část na dřevo, část pro vodu, která tekla z cca 500 metrů vzdálené studánky. Kluci si trochu zaposilovali s kanystry a už jsme se mohli vrhnout na přípravu oběda. Na něj dostali všichni dvě kuřata a zeleninu a spravedlivým rozdělením se všichni dali do práce. Během vaření polívky jsme začali vyrábět katamarány na plavení po řece a dodělali jsme je po obědě. Polívka se povedla a vzhledem k množství masa v ní jsme další jídlo odložili na později.

Odpoledne jsme dodělali a vypustili loďky, některé přežily i malý jez. Dokud bylo ještě světlo, zaházeli jsme si vrhací hvězdou na terč a začali připravovat oheň na večer. Oheň jsme zapálili již tradičně bez sirek a pak už nás čekalo pestré menu - na špíz si každý mohl dát kuře, klobásu, slaninu, cibuli a papriku. Chvíli jsme poseděli a pak nás zima zahnala dovnitř. Před spaním jsme si ještě zahráli pár her a náročný den jsme zakončili.

Ráno jsme vstali o chvíli dřív než v sobotu, protože jsme museli přinést vodu, nachystat oběd a vyrazit na autobus. Vše proběhlo hladce a tak jsme už po 12 odcházeli z uklizené chaty. Ještě jsme se vyfotili, někteří posbírali zbytky ohlodaných stromů od bobra a za chvíli jsme už čekali na autobus. Po cestě jsme zrekapitulovali, že jsme schopní se o sebe postarat a tak se můžeme pustit do náročnějších výprav, třeba podobných takové, jakou jsem zažil sám jako dítě (k vidění zde).

Víťa

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Bulik (14. 3. 2016 23:32)
"Doufám, že jsme nezklamali vaši důvěru a pevně věřím, že na tuto expedici se bude ještě dlouho vzpomínat." - No, Víťa evidentně vzpomíná ještě po 15 letech, tak jen do toho! :-)