Velikonoční výprava 

Akce

Kdy:
24. 3. - 28. 3.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Na letošní Velikonoční výpravu jsme se vydali do nám dobře známého Štířího dolu u Krucemburku. Na celý prodloužený víkend jsme si dali za cíl zjistit, jestli dokážeme objet svět za 5 dní. Nejprve jsme museli plněním úkolů u stanovišť získat vízum a poté si vyplnit pas. A pak už jen zbývalo vymyslet, kudy kam budeme cestovat – po domě se nacházely útržky mapy s vyznačenými místy, na která pojedeme a jednotlivé týmy měly za úkol je správně zakreslit do slepé mapy světa. Všem se to povedlo a mohli jsme se vydat na cestu.
 

První naší zastávkou bylo Skotsko a jezero Loch Ness, kde jsme se účastnili souboje lochnessek o nadvládu nad jezerem. Sice si s námi počasí docela zahrávalo – vylezli jsme ven, začalo pršet, tak jsme zalezli, přestalo – ale to nás vůbec neodradilo. A následovala cesta tam, kam se všichni snad nejvíc těšili, do Ameriky. Museli jsme postavit železnici skrz Ameriku až do Las Vegas, kde jsme večer samozřejmě zavítali do Kasína. Tam si každý vyzkoušel, kolik peněz se dá vyhrát i prohrát v kartách, ruletě či kostkách. Kdo už neměl žádné peníze, mohl napsat a nechat si vyplatit u lichváře směnku, které jsme pak na závěr dražili, takže si ti nejúspěšnější mohli koupit například poukázku na účes dle vlastního výběru, sbalení spacáku či donášku jídel až ke stolu.
 

V sobotu jsme se vydali na opravdový výlet, podívat se na Radostínská rašeliniště. Cestou jsme si i vyzkoušeli, jak používat GPSky a našli dvě kešky. Byli jsme venku docela dlouho, ale ať jsme se snažili, jak jsme chtěli, na závěr výletu byli jako vždy stejně nejunavenější vedoucí. Po návratu jsme se opět přesouvali na naší cestě kolem světa. Jednotlivé týmy, tentokrát tvořené oddílovými družinkami, museli vyluštit několik šifer a tím zjistit, jak nejlépe doplout do Asie. Po úspěšném doplutí jsme si všichni vyzkoušeli, jaké to je krmit někoho lentilkami za pomoci čínských hůlek. A na závěr dne následovalo zpívání a hraní na kytary.
 

Nedělní ráno jsme si prodloužili budíček, aby nás změna času tolik neunavila a pak už jsme se vrhli na pokračování naší cesty. Objevil se první velký zádrhel – letadlo havarovalo a tak se všichni pokoušeli poskytnout první pomoc a transportovat raněného. Ne všem se to úplně povedlo, takže nám pak Jirka s Terkou v roli doktorů ukázali, jak se to správně dělá a budeme se tomu zase více věnovat. A po obědě a poledním klidu jsme si zahráli vachbol, který většinou hrajeme jen na táboře, takže jsme si to všichni užili. Navíc nám konečně pořádně svítilo sluníčko a tak jsme k tomu měli i krásné jarní počasí. A potom, abychom se už trochu naladili na velikonoční vlnu, jsme se vrhli na rukodělky. Vyráběli jsme panáčky s velikonočním osením, stojánky na vajíčka a samozřejmě také vajíčka barvili. Zájemci se mohli podílet i na pečení mazanců. Večer jsme pak strávili hraním hry 5 proti 5 (v některých případech 4 proti 4), po které všichni rychle zalehli, aby byli připravení na pondělní ráno.
 

Na Velikonoční pondělí si totiž Kačeři přivstali, takže překvapili v posteli nejen holky, ale i nás vedoucí. Ostatní kluci je rychle napodobili a vyběhli s mrskačkama, někteří žlutí s nima snad i spali. Holky se ale nedaly jen tak a utíkaly, některé dokonce i ven, aby si tu výslužku kluci museli zasloužit. Po důkladném vymrskání všech, které bylo snad akčnější než by byla rozcvička, jsme si dali k snídani mazance a po ní se šli podívat do obory na prasátka. Kačeři měli cestu ztíženou tím, že byli svázaní dohromady, takže si museli udávat tempo a jít zároveň. Po návratu jsme se naobědvali, uklidili, dojeli do Žďáru na vlak a vydali se na cestu domů.

Alča

 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.