Sraz PTO 

Akce

Kdy:
20. 5. - 22. 5.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Celoroční snažení všech jihomoravských pionýrsko-tábornických oddílů i letos jako tradičně vyvrcholilo na Srazu PTO, kde se předávala ocenění za Zelenou ligu a konečně jsme zjistili, jak jsme dopadli. Ale pěkně popořadě.
 

Tentokrát jsme Sraz dokonce pořádali (hlavně Víťa a Jirka) a to v rámci hesla „Zpátky ke kořenům.“ Tábořilo se na louce, kde nebyla elektřina a pitná voda se musela dovážet. No a samozřejmě jako obvykle jsme spali pod stany (Kačeři pod plachtou) a vařili si na ohni.
 

V pátek jsme dorazili na místo jako jedni z posledních a po zabydlení jsme si zahráli pár her na louce a šli spát, abychom se na sobotu pořádně vyspali, protože to nás čekal velký společný program. Na ranním nástupu jsme se nejprve podívali, co za oddíly vlastně přijelo a každý oddíl představil aktivitu, kterou si na dopoledne připravil. A zároveň se nám představili i generálové pro velkou bitvu pěti armád, která se měla odehrát odpoledne. Každý za sebe si mohl v průběhu dopoledne vybrat, zda se přidá k lidem, skřetům, trpaslíkům, vrkům, nebo elfům.
 

Zatímco děti obcházely stanoviště jako hraní ringa, soutěž v zatloukání hřebíků, biatlon, dekomlat a další, vedoucí s Kačery připravili ohniště a chystali oběd a po skončení aktivit jsme si všichni dali tortilly, které se sice v polních podmínkách připravovaly dlouho, ale byly jako vždy výborné. A po poledním klidu už nastal čas na velkou bitvu, ve které se utkalo pět armád, kde každá měla svého generála, 8 důstojníků a 24 vojáků. Jejich úkolem bylo obsadit co nejvíce pevností (lahví), do kterých však stále museli donášet další zásoby (voda v barvě týmu), protože ve chvíli, kdy došly zásoby, mohla být pevnost ukradena cizím týmem. Bitva byla velmi vyrovnaná ale velkou truhlu pokladu si nakonec odnesla aliance vrků a trpaslíků, ve které byly od nás z oddílu Kačeři. Zbytek našich dětí bojoval buď za lidi, nebo za skřety (kteří ale v průběhu hry také uzavřeli spojenectví).
 

Lítá bitva nás vyčerpala a tak následovala zasloužená večeře, opékání špízů na ohni. A poté jsme se přesunuli k velkému ohni, kde jsme společně s ostatními zpívali až do večerky. Kačeři, kteří měli prodlouženou večerku, tam potom zůstali a zpívali s vedoucími ještě dýl.
 

V neděli už byli všichni unavenější než v sobotu, kdy vystřelili ze stanů hrozně brzo, takže jsme v klidu a pohodě vstali, nasnídali se a pak následoval slavnostní nástup v krojích. Konečně jsme se měli dozvědět, jak dopadlo naše celoroční snažení. Protože jsme se letos dobře umístili nejen na závěrečném Setoňáku, ale i na orienťáku a dračí smyčce, dosáhli jsme na celkové třetí místo, což se nám povedlo naposledy v roce 2006, kdy ještě soutěžili všichni dnešní severáčtí vedoucí (ti, co byli na Srazu). Tak snad se nám bude tentokrát dařit líp a podobného umístění se dočkáme dřív, než zase za 10 let :)

 
Alča



 

 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.