Zimní táboření 

Akce

Kdy:
21. 1. - 23. 1.
Pro koho:
FC, rodiče, vedoucí

Popis

"Bylo nás pět..." I takto Poláčkovsky by mohla začínat zpráva ze zimního táboření 2011. 

Nebo možná by bylo lepší začít: "Bylo nás nakonec pět odvážlivců, kteří nedbali zimy a ledních medvědů a měli tu odvahu se utábořit přes víkend na malebné loučce poblíž vesnice Níhov." Táboření již podruhé v historii Severky proběhlo v indiánském stanu tee-pee/týpí (nebo jak se to sakra píše). Složení osádky se nakonec zvýšilo na 5 osob sobotním příjezdem Slona, který tak doplnil skupinu třech protřelých indiánů Pepy Glose, Michala Bulanta a Víti. Tito železní muži činu se účastnili již předešlého ročníku a tudíž nemohli být ničím zaskočeni. Přesně podle hesla: "Tam, kde hynuli sobi - Čech se přizpůsobil."

Akci oficiálně "managoval" Karlin, kterýžto je též na podobné podmínky zvyklý z domova (je pravda, že mu s tím "managováním" více než vydatně pomáhal Víťa, ježto trochu vyšel na Kanárech ze cviku, a tímto mu za pomoc děkuje). Nicméně ani toto nemohlo zabránit poklidnému průběhu a zdárnému zakončení akce. Program byl stejný jako v předešlém roce, jen v důsledku sníženého výskytu osob na akci nedošlo na "pravou indiánskou" zimní saunu. Nicméně účastníci nyní toho velmi litují a příště saunu určitě udělají.

Tedy konec planého tlachání a vytáček a nyní pojďme k věci. Zima, ta byla. Zima byla venku před stanem a na obrázku vidíme, jak to vypadalo vevnitř. Dobrá, trochu jsem si zapřeháněl. Teplota ve stanu byla nižší, protože nevlastníme "ozan"(plachta nad hlavou) a týpí nemáme z pravého Bizona, anóbrž z obyčejné látky (samozřejmě vhodné pro šití stanů). Z těchto důvodů panovala příjemná atmosféra ještě cca 1,5 m od ohně. Popisovaný efekt byl vtipně glosován (neplést s Glosováním) Slonem, když pronesl: "Na tom zvadle je chyba, je tam napsaný 'aspoň tunu oblečení', ale to je blbě, patří tam 'alespoň dvě tuny'". Detailněji o průběhu akce nemá dále smysl se více rozepisovat. Lépe, než-li číst je rozhodně zažít.

Distribuce tepla v týpí - zdroj: http://rvvz.tokamaradi.cz/doc/zimni%20taboreni-10.pdf

Co říci závěrem? Na vybavení stanu přes léto zapracujem (zlepšovák stavby, ozan, suché dřevo na oheň na místě atd.) a snad jednou uděláme Zimní výpravu do týpí i pro děti (tj. 15-). Jak říkám: "LÉPE, NEŽ-LI O AKCI ČÍST JE LEPŠÍ AKCI ZAŽÍT".

Karlin

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Slon (23. 1. 2011 18:52)
Jak jsem slíbil posílám pro Pepu a všechny koho to zajímá posílám odkaz na stránky kde je vizualizace posledních 36 minut letu a následný pád Tu-154 s polským prezidentem,doplněný o komunikaci v kabině z černých stránek.
http://www.rian.ru/video/20110112/320631369.html
Slon (23. 1. 2011 12:49)
Ve zvadle je chyba ta tuna teplejch věcí se ukázala jako nedostačná.Příště raději dvě!
Víťa (19. 1. 2011 23:34)
Akce se kona za kazdeho pocasi, ale ma mrznout a mozna i snezit. A veci potahneme jako vloni, jen bez sanek, stejne jen zdrzovaly :-)
Slone, budeme na tebe cekat s dvermi dokoran :-)
Pepa (19. 1. 2011 22:56)
v typku bude bláto určitě brrr, ale venku bude podle předpovědi mrznout brrr, už se těším a možná bude i sníh, teda asi trochu, jen nevím kdo potáhne všechny ty věci??
Slon (19. 1. 2011 20:47)
A jak to teda bude? Já bych přijel až v sobotu jdu s Vikinem k zápisu do školy tak aby tam někdo byl.Ne že bude zaštupovanej vchod do týpka a přišpendlená cedulka akce se odložila.
Bulik (19. 1. 2011 20:16)
Ja nejsem uplne proti presunu a druzbe s Vlcatama (na blate to neni nic moc), jen pristi tyden urcite nemuzu (presunuli jsme rodinnou oslavu).

Na druhou stranu, v typku stejne bude blato, i kdyz bude snih, takze klidne pojedu i ted (ma trochu prituhnout a mozna i neco napadne ...)
Hanča (18. 1. 2011 13:43)
K úvaze:
Ptal se mě Žokej z Vlčat, jestli nesklopíme to táboření, když není sníh. A že u nich jsou domluvení, že pojedou na zimní táboření AŽ bude sníh, no a že by mohla být nějaká družba. Například příští týden, třeba (to je ten, jak Pepa nemůže).
Tak jen kdybyste náhodou uvažovali, že na blátě tábořit nechcete, dávám k dobru tuto výzvu k družbě :-) Zbytek nechám už na vás.
Slon (12. 1. 2011 13:54)
No nevadí půjde aspoň tento týden bruslit.
Slon (12. 1. 2011 13:45)
Dobře dám na rady zkušených a ještě pár let počkám. Jen abych se toho dožil.
Pokud přejde zánět spojivek,což doufám že jo,tak já určitě jedu.
Hanča (10. 1. 2011 20:12)
Tome, já bych navrhovala, aby sis to zkusil jednou absolvovat sám a pak můžeš posoudit, jestli je to vhodný pro Kikina. Já myslím, že s ohledem na sestavu by se tam dost nudil a následně brblal na zimu atd. Jinak jsme tuto akci zkoušeli pro mladší 15 let, ale je to potom trochu jiný charakter a musí se to hodně zaměřit na program - aby byli pořád něčím zaměstnaní. A letos se tedy pořadatelé rozhodli zaměřit to na 15 plus. Tak třeba jindy, můžeme to někdy probrat :-)
Víťa (10. 1. 2011 19:56)
Po domluvě s Karlinem: Akce je 15+, takže bohužel. Není na ní organizovaný program a v noci je pěkná kosa i na mě, takže není vhodná pro děti.
Slon (10. 1. 2011 19:25)
Chtěl jsem se zeptat jestli by Vám všem nevadilo kdybych vzal Kryštofa. Akce ho láká a mám předběžně mám domluveno že v případě neočekávaných problémú ho vyzvedne posádka záchraného vrtulníku v sestavě Renata,Viktor.
pokud by to nějak nešlo já jedu určitě když vidím kvalitu sestavy ptám se. Kdo zpúsobil že jsem na této akci ještě nebyl?
Zdar Slon.
Pepa (9. 1. 2011 16:59)
Pojedu a moc se těším a doufám, že bude aspoň sníh, jinak moc děkuji organizátorům za vstřícnost,
Víťa (7. 1. 2011 22:17)
Zítra na V3K proběhne velká verbovací akce :-)
Hanča (7. 1. 2011 22:11)
pro Pepu: Tvé prosby byly vyslyšeny :-)
pro všechny: Akce přeložena. Pořadatelé přidali zvadlo, můžete se začít závazně přihlašovat, resp. vy přihlášení potvrďte, že berete na vědomí změnu termínu.