Výprava Ninjové 

Akce

Kdy:
3. 3. - 5. 3.
Pro koho:
Ninjové

Popis

V pátek jsme se sešli v plném počtu u mostu za Vaňkovkou, zde jsme nasedli na autobus do Kyjova a z Kyjovského autobusového nádraží jsme jeli dalším autobusem až do Vřesovic. Byla tma, a ze zastávky jsme museli jít ještě dva kilometry pěšky do továrny na čokoládu. 

Po příchodu a rychlém zabydlením se ve svých apartmánech jsme si na přivítanou secvičili pár scének, u kterých jsme se velmi pobavili.

Druhý den ráno před snídaní jsme šli do lesa naverbovat nové posily, které by se nám mohly hodit- umpalumpy. Po snídani jsme se naučili jak správně pracovat s mapou a buzolou, naučili jsme se jak zjišťovat a určovat polohu předmětů pomocí azimutu. Tyto nové zkušenosti jsme potom využili při hledáni kakaových bobů v kakaovníkovém háji. Po příchodu zpět do továrny se konala velká soutěž v lízání  Pikaa a Jesenky na čas. Na oběd byli skvělé bramborové placky Willyho Wonky s povidly od Williho Wonky, všichni si moc pochutnali.

 Po poledním odpočinku jsme se dali do vaření laskominek dle pravých receptur Willyho wonky- jako první jsme si udělali lahodnou čokoládu z těch nejvybranějších surovin a jako druhý následoval vynikající karamel. Poté nám byl doručen dopis s neúplným návodem, proto jsme se vydali hledat scházející slova na čokoládovou horu, kde je nespolehlivý umpalumpa poztrácel. Všechny slova jsme ale úspěšně našli a po složení celého návodu jsme se dozvěděli že je to návod na klobouk pro Willyho Wonku, který jsme mu také vytvořili, a Willymu se náramně líbil. Tento den nás čekal ještě jeden velký úkol a to doručit tajný, zakódovaný recept do wonkovy kanceláře. Všude kolem ale slídí Špioni a recept se nesmí dostat do špatných rukou. Oběma týmům se ale podařilo recept do kanceláře doručit.

Večer, po pracovním dnu v továrně jsme se pobavili u kvízu, u kterého nám dělal společnost i sám Willy Wonka. Bohužel byl ale v průběhu hry unesen zlotřilýmy špiony. Stateční uchazeči o továrnu to ale nenechali jen tak a vydali se ve tmě po stopách Willyho Wonky, které je zavedli až do lesa, kde chudáka willyho pod stromem našli. Vše dobře dopadlo.

Třetí den jsme museli Továrnu uklidit a připravit pro předání nastávajícímu majiteli. Stihli jsme ale ještě uspořádat soutěž v ochutnávání a poznávání různých jídel. Na vyhlášení dorazil i Willy, který oficiálně předal klíče od továrny výherci a novému majiteli továrny- Jendovi Kuchynkovi, odteď Jendovi Wonkovi.

Tímto byla ukončena naše výprava do Jendovy továrny na čokoládu. Doufám, že si ji všichni užili a že se na příští výpravě setkáme znova v plném počtu.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.