Rodinka Hory 2011 

Akce

Kdy:
3. 2. - 6. 2.
Kde:
Škola v přírodě - Prostřední Bečva
Pro koho:
rodiny, FC, vedoucí

Popis

Informace před akcí

Severka & Fan Club Severky uvádí 11. ročník akcí „RODINKA“ pro děti, rodiče, vedoucí, FanClubáky, kamarády… Po pěti víkendových výjezdech, týdnu pohody pod Templštýnem, Vltavě 2007, po čtyřech zimních víkendech a po zahraničních expedicích Slovinsko, Hron a Korsika vás letos čeká:
LÉTO: někde v ČR, na pohodové základně - ubytovně, výběr místa právě finišuje, informace v lednu... Termín od 2. do 9. července 2011.
ZIMA: viz zvadlo, 3. - 6.2.2011 - PROSTŘEDNÍ BEČVA. Prodloužený víkend v Beskydech, podle sněhu sjezdování, běžkování, sáňkování, bobování, sněhulákování a jiné blbnutí. Pro nelyžaře bez problému jiný program, výlety do okolí. Krom toho nebude chybět nabídková část programu, hry, taneční podložky, družba :-) Sjezdovky jsou v Bílé, na Soláni (auta, skibus). Další info příp. až později - přihlášeným.

UZÁVĚRKA 8.LEDNA !!!
PŘIHLAŠOVÁNÍ
je možné Hanči na mail, ale i tady - online. Pokud jedete, stačí, abyste přidali komentář a napsali:
Jméno rodiny nebo skupiny, počet a skladbu členů.
Pokud nejedete, můžete nám taky napsat, jak vás to strašně mrzí :-)
K tomu, abyste mohli psát komentáře, musíte být však na webu přihlášení, registrovaní...

Reportáž z akce

Hlásím se vám večer po návratu s krátkým (?) povídáním, jak jsme se měli...

Letošní zimní Rodinka byla na počet účastníků slabší, než ty letní. Bylo nás "jen" 40, včetně tříměsíčního Štěpána, skladba rodin byla tato: Bulantovi, Buchtovi, Fasorovi, Glosovi, Chyťovi a Tom, Lukšijovi, Lužovi, Pražákovi, Vaculíkovi a Zezulovi, plus pětice mlaďochů vedoucích Severky (Máničky), Hanča a Víťa. Po pár letech jsme se vrátili na ubytovnu Škola v přírodě Prostřední Bečva a myslím, že nikdo nelitoval. Sjezdovka sice nebyla hned za barákem, ale zato je zde pohodová paní správcová, milá paní kuchařka, výborné jídlo, dostatek prostoru a naprostý klid. Proti loňsku výrazné zlepšení, o příznivé ceně nemluvě.

Ve čtvrtek jsme se postupně sjížděli na místo, což nám komplikovalo husté chumelení a zasněžená silnice. Pokud jde o příjezdovou historku, letos drží prvenství Vaculíkovi (po loňském zapadnutí do závěje rodiny Zezulovy :-) Vaculíci byli nuceni po dojezdu na Rohlenku přistoupit k výměně nepojízdného vozidla, což bylo posléze dále komplikováno dalšími drobnostmi. Volali mi v 20:45, že jsou znova na Rohlence a zahajují druhý pokus o zdolání trasy :-) Podařilo se a tak jsme hodinku před půlnocí byli kompletní, tedy krom Pražáků, kteří dorazili dle plánu až o den později.

V pátek se celkem brzy všichni vyhrabali ven a tak už kolem půl desáté bylo v baráku skoro prázdno. Dle svých lyžařských chutí a schopností se posádky aut vydaly na sjezdovky buď na Bílou, nebo na Soláň - sedlo či přímo Soláň. Počasí bylo ráno slunečné, později už méně, bohužel teplota byla vysoko nad nulou, což se projevilo jak na konzistenci sněhu, tak na lavinách padajících ze střechy ubytovny. Nás několik ostatních relaxovalo na chatě a odpoledne si to někteří zpestřilil krátkou procházkou do okolí.

Páteční večer patřil společenské hře Pět proti pěti. Čtyři týmy se utkaly v hádání otázek na téma Vánoce. Princip hry znáte z televize - bylo potřeba uhodnout, jak na otázku odpovědělo cca 80-100 dotazovaných respondentů :-) Bitva to byla napínavá, protože počet získaných bodů se s přibývajícími koly násobil a tak mnohde rozhodlo štěstí až v závěru soutěže. Celou soutěž vyhrál tým BuFa ve složení Michal, Lucka a Peťka Bulantovi a Renča a Anetka Fasorovy. Ale ani ostatní týmy si nevedly špatně a tak všem patří naše poděkování a gratulace :-)

V sobotu jsme s odjezdem váhali poněkud déle, venku to vypadalo pomalu na déšť. Nakonec se však opět většina lidí vydala na sjezdovky, můj zážitek tohoto dne však patří (jistě vás to nepřekvapuje) našemu běžkovému výletu :-) V sestavě Bulík, Pepa Glos a já jsme se vydali na výlet předem neurčené délky, což se posléze ukázalo jako klíčový detail :-) Vyrazili jsme teprve v 11:40 po červené směrem na Tanečnici. Když po prvním km Bulík podotknul, že nejbližší hospoda je asi 15 km, jen jsem se smála. Nenapadlo mě, že tam dojedeme. Jenže cesta byla celkem pěkná, navíc Bulík nám stále ujížděl dopředu, abychom to s Pepou nemohli sabotovat, takže jsme se nakonec ocitli jen pár kiláků od nečekaného cíle, kterým byl Vsacký Cáb. Tak už jsme tam holt dojeli... Už to jméno je hodno nějaké pěkné historky :-) Dorazili jsme tam patřičně propocení a zmožení, dali si luxusní kyselicu a vydali se zpět. Bulík uháněl svým tempem napřed, my s Pepou jsme se ploužili za ním. Sil ubývalo, celková délka trasy dosáhla pro mě ještě před pár hodinami neuvěřitelných 28 km :-) Když jsme se blížili do cíle, pomalu se už stmívalo. Krom toho, že jsme viděli krásný západ slunce nad Valašskem, brzy jsme naopak přestali vidět na cestu :-) A tak se stalo, že se mi na jednom sjezdu zadrhly běžky o šutr a tělo letělo dál. Rozplácla jsem se jako žába a uslyšela typické lupnutí v koleni. Hlavou mi proběhly dopolední Pepovy dotazy, jak se dělají nosítka z běžek, a taky fakt, že přechod Lysé (Ivančena) je už za měsíc. Dobře to ale dopadlo. Do cíle zbývaly asi tři kilometry, které jsme už svorně zvládli se zvýšenou opatrností a s šibeničním humorem. Koleno se ozývalo víc a víc. A tak se stalo, že místo abych byla za frajerku, že jsme ujeli 28km, všichni se soucitem hleděli na moje pajdání :-( Nicméně výlet stál za to, jméno Vsacký Cáb nikdy nezapomenu a svým dvěma parťákům děkuju za společnost a za super zážitek - další perlu do naší pokladnice, které zatím vévodí Monte Rotondo :-)

Večer děti řádily na tanečních podložkách a dospěláci u plno deskových a jiných her. Já jsem pajdala kolem, syčela bolestí při sedání na židli či chůzi do schodů a poslouchala cenné rady k péči o koleno od zkušených volejbalistů a tělocvikářů :-) Díky!

V neděli většina vyrazila ještě jednou na svah, a to i Pepa, který večer předtím básnil o nedělním dopoledni v peřině :-) Po dobrém obědě (přecpala jsem se řízkem) jsme se pobalili a vyrazili spokojeně domů.

Nevím jak pro ostatní, pro mě byla tato zimní Rodinka (krom bolavého kolena) především ve znamení pohody. Počínaje opravdu pohodovou sestavou, přes klidnou základnu, až po dobrou kuchyni. Děkuju všem za příjemnou společnost, spoustu dobré nálady, co jsem s váma načerpala, a těším se někdy příště, brzo... AHOJ !

Hanča

A příště?
Volejbal - od dubna pondělky 18-20 v Ivankách, velí tomu Gába, info bude.
Přechod Lysé hory Ivančena, výprava bez dětí Šaškec, letní Rodinka Ještěd.

Slíbil jsem, že sem vložím fotky v originál kvalitě. Ale vzhledem k tomu, že mají dohromady skoro 1GB, tak vám je můžu nahrát v klubovně po donesení DVD nebo flashky. Víťa

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Bulik (13. 2. 2011 0:35)
Kdyz jsem licil kolegovi (a sefovi v jednom ;) vylet Solan-Cab, tak jsem skoro dostal vycineno, ze jsem se u nich na chaloupce pod Lusovou nestavil - je v podstate na trase, jen trochu dole pod hrebenem - tak priste pocitejte s tim, ze si to jeste o kousek prodlouzime ;) - ale ta chalupa fakt stoji za to ...
Renča S. (12. 2. 2011 14:13)
Hančo, tak jsem koukla, kde se budete v létě rodinkovat. No, je to od nás asi 100 km... takže nevím nevím... =)Ale pokud by byla příznivá situace financí (týden na to jedeme na Masters of Rock do Vizovic), tak bych o návštěvě uvažovala. Léto je ještě daleko, tak uvidíme, třeba se zadaří. =) Mějte se všichni krásně.
Hanča (9. 2. 2011 20:49)
To není vůbec blbej nápad, uděláme vánoční družbu s Krkonošama, ne? :-) Svářka s telemostem (promítat na plátno daťákem), a mohli byste nám poslat nějakej sníh třeba... :-)
Ahoj Renčo! My jsme zase rádi, že na nás občas vzpomínáš a navíc v dobrém :-) Měj se tam dobře a třeba někdy někde... Mimochodem, na letní Rodinku jedeme pod Ještěd, můžeš se za náma stavit, to máš kousek. Odkaz je na této stránce, na spodu článku - Rodinka Ještěd. podrobnosti teprve budou. Tak ahooj a díky!
Renča S. (9. 2. 2011 20:42)
Milí Severáci. Zkoukla jsem fotky z další Rodinky. Zamáčkla jsem slzu vzpomínek na to, že jsem stála u zrodu této akce. Stejně tak to byl i Pivní tábor. =)Jsem ráda, že tento oddíl prostě žije, množí se a že i já jsem byla alespoň pár let "severačkou". =) Letos jsme poprvé neabsolvovali Vánoční svářku a můžu se přiznat, že mi strašně moc chyběla. Možná i proto, že se mě pár dní před tím na facebooku Indigo ptal, jestli přijedeme. Ten dotaz mě zkrátka dojal. Zrodil se ve mě proto nápad, že něco podobného zavedu asi tady v podhůří Krkonoš. Protože mě to štědrodenní setkání s fajn lidmi opravdu moc chybělo.Mějte se moc krásně a vězte, že vaši činnost sleduji, i když už jen pouze na internetu. Renča Svobodová
Hanča (7. 2. 2011 23:14)
Koleno je už docela dobrý. Dnes jsem se flákala doma, ale jinak nohu trénuju a rychlost mého pajdání se značně zvýšila :-) Když jdu nebo když sedím, je to OK. Problém mi dělají "změny stavu" :-) Sednout, vstát, rozejít se, obout se...
Mimochodem, moji rodiče, zkušení běžkaři, trasu Soláň - Vsacký Cáb dobře znají a několik jejich míst je prý svou nebezpečností dobře známých :-) To budou ty, co viděl Bulík na mapě označené vykřičníkem... Tak jsem byla nakonec ještě pochválená, že jsem to zvládla :-)
Slon (7. 2. 2011 22:37)
Celé hezké to bylo
Hanča (1. 2. 2011 20:39)
Máte někdo nějaká přání, jak chcete být ubytováni? Jsou tam pokoje po 5 a 6, jeden troják v 2.patře. Zatím počítám s tím, že zkusím rodiny zvlášť a nebo někde dokupy (např. Zezulovi Lukšijovi). Máte-li někdo přání, pište. Taky je možno někde udělat pokoj dětský a pokoj dospělý :-)
Ještě hledáme spolubydlící my s Víťou, navrhujeme se třeba ke Glosům :-)
Lubo a Tome, taky vás miluju, ale na pokoji s váma asi radši být nechci ;-)
Záleží na tom, zda paní správcová bude chtít obsadit pokoje co nejvíc, nebo jí nebude vadit třeba jen 3 lidi na šestce atd. Pokojů je jinak dost.
Samozřejmě doladíme na místě, ale kdyby měl někdo nějaká přání už teď...
P.S.: Běžky mám nabalený :-)
Gaba Jaga (1. 2. 2011 11:28)
Mankote, já to potvrzuji radějc i sem, aby se na nás nezapomnělo HLAVNĚ s tou stravou!!!

Já a Luba JOOOoooooooooo

Jináč berem sjezdky i běžky....
Pátek vidím na sjezdky, sobotu na běžky - co říkáte chlapi???
CO, KAM JAK A KDY si dovolím "splynout s kolektivem".

Čao ve čtvrtek :c)))))))
Hanča (31. 1. 2011 22:13)
Tak ještě mínus Alča Bulantová.
Hanča (31. 1. 2011 22:10)
Jinak máme drobné úbytky v sestavě:
Pražáci dojedou až v pátek, Melita nedojede vůbec, Marta Zezulová taky ne, odpadli nemocní Neumannovi. Zbytek si teď sumíruju - kdo jste se neozvali, budete bombardováni :-)
Zítra musím nahlásit počet jídel paní správcové.
Hanča (31. 1. 2011 21:59)
Do toho jdu :-) Dovezu Tatranky :-)

Na dopravu musíme doladit, kdo bere Alču, jestli my s Víťou (ještě Jirku) nebo kdo?
Pepa (31. 1. 2011 21:58)
Já jsem nikdy neviděl Lubu konzumovat Tatranky :-)
Pepa (31. 1. 2011 21:57)
Ahoj kamarádi, letos na rodinku jedeme pouze ve 2 takže máme 2 místa v autě volné pokud by někdo potřeboval.
Luba (29. 1. 2011 13:55)
Poblíž u mně znamená místo kam se dá dojít v papučkách. Snad alespoň správce bude prodávat tatranky :-)
Hanča (28. 1. 2011 18:57)
Definuj "poblíž" :-)
Podle mě poblíž ne, ale ty máš možná hranici poblíž někde jinde... Něco je v Prostřední Bečvě, nevím neznám, něco je tuším ve vesnici Husinec. Něco málo nabízí personál chaty v kuchyni, ale toho moc nebude a bude to časově limitované.