Náhradní tábor - Staré řecké báje a pověsti 

Akce

Kdy:
21. 8. - 26. 8.
Kde:
TZ Ketkovice
Pro koho:
celý oddíl

Popis

V pondělí jsme se se skupinou odvážných řeků vydali až do pohoří Olymp, kde se nám podařilo potkat i zdejší bohy a bohyně. Číšnice bohů Hébé nám tu připravuje své božské pochoutky a stará se o nás, jako o božstvo. Večer u slavnostního zahajovacího ohně jsme si přečetli báje a pověsti. Jednotliví bohové se nám představili a přivátali nás.

Hned v úterý, po rozcvičce a snídani, jsme se přenesli do báje Daidalos a Ikaros. Pomáhali jsme jim shánět peří na křídla. To se nám podařilo a nakonec jsme společně vzlétli. Ve středu jsme se vydali na ketkovický hrad Levnov. Před obědem jsme se pokochali krásným výhledem a odpoledne jsme se mohli vykoupat protože nám svítilo sluníčko. Pak jsme se přenesli do báje o Prométheovi. Prométheus potřeboval zachránit a také doručit lidem oheň. Večer před spaním jsme ještě uctili bohy obětmi a rituály a nakonec jsme si všichni společně zahráli na kytary.

Čtvrtek nás přenesl do báje o Zlatém rounu a Argonautech. Vyrazili jsme jim tedy pomoci hledat zlaté rouno, které se mělo nacházet někde v Mohelnu. Cestou nás postihly zlé choroby a úrazy, ale díky kouzelné moci zlatého rouna jsme se zase všichni uzdravili. Výlet jsem zakončili na vyhlídce na jadernou elektrárnu Dukovany. Pátek hned z rána jsme se pod vedením bohyně Afrodité vydali na rozcvičku. Hned poté jsme se přenesli do báje o králi Midasovi, kterému Apollon přičaroval oslí uši. Společnými silami jsme pro něj vytvořili klobouk, aby oslí uši už nebyli vidět. Další bájí, do které jsme se přenesli, byla Trója. Po dlouhém a vyrovnaném boji jsme museli využít lsti a dostat se do Tróji za pomocí dřevěného koně. Pak už bylo dobytí Tróje hračka a oslavili jsme velké vítězství.

Na večer jsme se přenesli do báje o Minotaurovi. Pomocí Ariadniny nitě jsme se propletli bludištěm, kde byl probuzený Minotaurus. Jakmile jsme se doprostřed labyrintu dostali všichni a Minotaurus usnul, svízali jsme jej za pomocí provazu a zachránili tak další nebohé oběti.

V sobotu se s námi bohové na hoře Olymp rozloučili a poděkovali nám za pomoc všem hrdinům jednotlivých bájí. Pak už nás čekal jen úklid a cesta domů zpět do Brna. 

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Tužičková (9. 5. 2017 13:33)
Přihlašuji Marka Tužičku (žlutí)na tábor Staré Římské báje děkuji Tužičková
Létalová (4. 5. 2017 11:11)
Přihlašuji syna Jan Létal č.39(Ninjové)na tábor Staré Řimské báje,termín 21-26.8.2017,děkuji s pozdravem Létalová.