Vánoční výprava 

Akce

Kdy:
15. 12. - 17. 12.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Letošní Vánoční výpravu jsme strávili na severu mrazivého Ruska v malé vesničce Polnička. Už cesta do Ruska byla zajímavá. Jelikož jsme se nevešli do malého osobáčku, který na nás čekal v Křižanově, museli jsme počkat na rychlík, jedoucí po Transsibiřské magistrále až do Žďáru nad Sázavou a odtud autobusem až do Polničky.

Zde jsme se ubytovali v naději, že tu potkáme Mrazíka, který se stará o všechny zasněžené lesy v Rusku. To se nám k večeru také povedlo. Nejen, že jsme potkali Mrazíka, ale také Nastěnku, která se choulila zimou pod zasněženou jedlí. Mrazík se ji ujal a zavedl ji do svého příbytku. V dálce jsme zahlédli také Ivánka, který si prozpěvoval a procházel se kolem.

V sobotu ráno jsme se všichni vydali do Mrazíkovy chalupy. Bohužel jsme došli zrovna v okamžiku, kdy nástěnka uklízela a nešťastnou náhodou zavadila o hůlku Mrazilku, kterou si Mrazík zapomněl doma. Děti se snažily Nastěnku všemožně zahřát. Dokonce skákaly, běhaly a cvičily na kruzích, jen aby zahřály místnost, kde Nastěnka leží. Po marných snahách nás napadlo, že Ivanova láska by mohla Nastěnku zahřát a přivézt zpět k životu. Kde je Ivánek ale nikdo nevěděl.

„Kousek u lesa v chajdě na kuří nožce bydlí baba Jaga. Ta určitě bude vědět kde Ivánek je.“ Poradil dětem Mrazík. Děti plné očekávání šly k chaloupce. Tam spala nerudná baba Jaga, kterou děti musely probudit. Chaloupka se otáčela k lesu a k dětem a k lesu a k dětem…až nakonec baba Jaga musela použít své čáry a přičarovat si na pomoc oživlé stromy. Když ani to nepomohlo, a děti všechny stromy porazily, dala jim baba Jaga sáňky samochodky. Ty dovedly děti až k Ivánkovi.

Ivánek vypadá jako medvěd! To není dobrý. Takhle se určitě Nastěnce líbit nebude. Ještě že si děti zase věděly rady. Zavolaly dědečka Hříbečka, který slíbil, že Ivánkovi medvědí hlavu odčaruje. Ale nejdřív musí Ivánek a děti splnit co nejvíc dobrých skutků. Tak tedy děti šly a dobré skutky plnily. Když to dědeček Hříbeček viděl, pomohl Ivánkovi ke štěstí a odčaroval mu medvědí hlavu.

No a pak už to všichni znáte. Ivánek políbil Nastěnku, ta se probudila a byla svatba! Děti se pustily do příprav a vyrobily spoustu vánoční a svatební dekorace. Vedoucí zatím nachystali stoly a připravili večeři a děda Mráz dodal dárky. Samotný večer už se pak nesl více v oddílovém duchu, kdy jsme krájeli jablíčko (ano, byla tam hvězdička) a prskaly prskavky. Také se nám podařilo ošátkovat tři nové táborníky - Vojtu Buchtu, Míšu Kunovského a Adama Karáska. Unavené děti šly brzy spát, aby měly spoustu energie na nedělní turnaje v tělocvičně. Hráli jsme vybíjenou a Hututu. Pak už byl čas balit a vyrazit zpět domů.


Doufám, že se příští rok sejdeme opět v tak hojném počtu a oslavíme další severácké vánoce!

Jirka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.